Vero las: Joshilyn Jackson – Nooit heb ik ooit

Ik zag op internet de informatie over het boek ‘Nooit heb ik ooit’ geschreven door Joshilyn Jackson. Nadat ik deze gelezen had, werd ik meteen nieuwsgierig, wat heeft Amy gedaan wat Roux weet. Dus ik heb de uitgever gemaild en ik kreeg al snel antwoord terug dat ik een digitaal recensie-exemplaar kon ontvangen. Die kwam dan ook al snel in onze digitale brievenbus. Hier willen we uitgeverij Nieuw Amsterdam hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over het boek: Het begint als een spel op een avond bij de leesclub. Nooit heb ik ooit… iets heel ergs gedaan. Maar Amy heeft wél iets heel ergs gedaan. En Roux, de charmante nieuwkomer in de wijk waar Amy woont, weet precies wat dat is.
Roux belooft dat ze haar met rust zal laten als Amy volgens haar regels speelt. Maar Amy is niet bereid om alles te verliezen. Ze zal terugvechten, en in dit razend spannende kat-en-muisspel kan maar één iemand winnen.

De cover

De cover laat een straat zien met grote huizen. Ik neem aan dat dit de straat is waar de dames van de boekenclub wonen. Een huis staat centraal. Voor mijn gevoel is dat het huis van Amy. De cover maakt me nieuwsgierig door de quote die er op staat. Ik zou het boek in de winkel opgepakt hebben om de achterflap te gaan lezen.

De auteur

Joshilyn Jackson is bestsellerauteur en heeft acht romans op haar naam staan. Haar boeken zijn vertaald in 12 talen. Ze woont in Georgia met haar man en twee kinderen.

Het verhaal

Een aantal vriendinnen hebben eens in de zoveel tijd een leesclub. Deze verloopt altijd zonder veel problemen. Tot op een avond de nieuwe buurtbewoonster Roux voor de deur staat. Zij neemt al snel deze avond over met het spel ‘Nooit heb ik ooit’. Bij dit spel is het de bedoeling dat je je ergste geheim ooit verteld. Roux blijkt te weten wat Amy ooit gedaan heeft, maar als Amy volgens haar regels speelt zal ze haar met rust laten. Maar Amy wil niet alles verliezen wat ze opgebouwd heeft en besluit terug te vechten.

Mijn mening

Wat meteen opvalt bij het lezen van dit boek, is dat maar twee personen belangrijk zijn. Namelijk Roux en Amy. Deze twee personen zijn dan ook goed uitgewerkt en leer je ook goed genoeg kennen, echter de overige personages die een rol spelen, blijven erg oppervlakkig en hadden voor mij ook meer uitgewerkt mogen worden.

Het boek heeft natuurlijk een voor de hand liggend onderwerp. Ik weet wat jij gedaan hebt en daar ga ik gebruik van maken, zodat jij iets voor mij doet. Daarnaast komen er nog enkele andere onderwerpen aan bod, o.a.vriendschap en loyaliteit, verraad, eetstoornissen en liefde. En dit had een spannend boek kunnen worden, maar mij wist het helaas niet te raken.

De hoofdstukken waren voor mijn gevoel erg lang, en doordat er regelmatig dingen herhaald werden, had ik best wat moeite om door het verhaal heen te komen. Ongeveer op drie kwart van het boek kwamen er wel nog enkele onverwachte plottwists om de hoek kijken, maar dat was voor mijn gevoel te laat. Ik had me al te lang door het boek moeten worstelen dat ik er helaas al zo klaar mee was, dat deze plottwists het voorgaande niet meer goed konden maken.

Vanaf drie kwart van het boek laat Jackson zien dat ze echt wel weet hoe ze een thriller spannend moet maken en als ze dit vroeger in het boek had laten zien, was ik erg enthousiast geweest. Als Jackson een boek geschreven had zoals het boek op ongeveer drie kwart van het boek werd, dan was het een topthriller geweest en had ik het boek in een ruk uitgelezen. Nu moest ik soms echt tegen mezelf zeggen, dat ik nog een paar pagina’s moest lezen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Nooit heb ik ooit
Auteur: Joshilyn Jackson
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Vertaald door: Ineke Lenting
Aantal pagina’s paperback: 384
Aantal pagina’s e-book: 310
ISBN paperback: 9789046826324
ISBN e-book: 9789046826331
Prijs paperback: € 21,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge