Vero las: Jette Schröder – Gek van jou

Wij ontvingen van HarperCollins een persmail over het boek ‘Gek van jou’ geschreven door Jette Schröder. Haar vorige boek ‘De happiness goeroe’ heb ik met veel plezier gelezen, dus ik hoefde niet lang te twijfelen over dit boek. Dit wilde ik erg graag lezen. Nadat ik terug mailde hierover, ontvingen we het boek vrij snel na verschijning in de brievenbus. Hier willen wij HarperCollins hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Na die laatste mislukte date heeft Lize het hé-lemaal gehad met mannen. Vanaf nu is ze “happy single’. En dan kan ze ook nog eens aan het werk voor Frappy.nl, hét platform voor vrouwen die geen man nodig hebben om gelukkig te zijn. Komt dat even goed uit!
Dan krijgt ze een tweeweekse retraite naar The Mansion of Love cadeau, waar gastvrouw Marie-Sophie jonge vrouwen op geheel unieke wijze onderwijst in de liefde. Meteen besluit ze dit aan te grijpen om voor Frappy een ontluisterend undercoverstuk te schrijven over haar verblijf. De wereld moet weten wat voor achterhaald en vrouwonvriendelijk instituut die belachelijke Mansion is.
Maar kan Lize wel weerstand bieden aan de toch best wel aanstekelijke romantische lessen van Marie-Sophie? En waarom krijgt ze het steeds zo warm van de knappe kok des huizes?

De cover

Op de cover staan getekende bloemen in oranje, roze en rood. Deze staan om de titel heen. De titel staat er in witte letters op. De cover komt vrolijk over, maar is niet echt bijzonder. Ik zou hem niet speciaal opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Jette Schröder (1987) zat nog op de middelbare school toen ze haar eerste verhalen verkocht aan Sesamstraat. Inmiddels heeft ze elf kinderboeken op haar naam staan. In 2018 verscheen haar eerste YA-roman De Happiness-goeroe.

Het verhaal

Lize heeft alweer een mislukte date gehad en heeft het nu helemaal gehad met mannen. Ze besluit vanaf nu ‘Happy single’ te zijn en te blijven. En dan krijgt ze ook nog een baan op Frappy.nl. Frappy is hét online platform voor vrouwen die geen man nodig hebben om gelukkig te zijn. De perfecte match dus.

Maar haar tante denkt daar anders over en geeft haar een retraite naar The Mansion of Love. In deze tweeweekse retraite onderwijst gastvrouw Marie-Sophie de jonge vrouwen op unieke wijze in de liefde. Dit is meteen het ideale moment om een groot undercoverstuk te schrijven en zo Frappy uit de rode cijfers te halen. Ze zal de Frappy-volgers wel eens laten zien wat dit voor vrouwonvriendelijke retraite is.

Maar gaat dit wel lukken? Want kan ze wel weerstand bieden aan de unieke en aanstekelijke lessen van Marie-Sophie. En waarom krijgt ze het zo warm van die knappe ‘huiself’?

Mijn mening

Ik herinnerde me de luchtige schrijfstijl nog van ‘De happiness goeroe‘ dus ik was erg benieuwd of de schrijfstijl wederom zo luchtig was in dit boek. En na het lezen kan ik dit volmondig beamen. Wat een heerlijk boek om te lezen… Schröder durft een roman te schrijven waarbij sommige dingen gewoon hilarisch en over de top verteld worden. En door de manier van schrijven van deze auteur kan dit, zonder het irritant te vinden.

In het begin leer je eerst de hoofdpersonen kennen. Hierdoor moet je even in het verhaal komen, voordat ze allemaal een plekje hebben en je hierdoor iedereen voldoende leert kennen. In het begin is Lize vooral overal op tegen en is ze vooral bezig om oplossingen te vinden hoe ze met haar werkgever in contact kan komen om verslag uit te brengen, echter op een bepaald moment merk je dat Schröder niet alleen een luchtig verhaal wil schrijven, maar ook een boodschap mee wil geven. Namelijk dat vrouwen elkaar moeten steunen en dat liefde niet alleen maar leuk is, maar dat er altijd aan gewerkt moet worden.

Het tweede deel van het boek vond ik het allerleukst om te lezen en ik merkte dat ik het boek ook gewoon uit moest lezen. En dat is een goed teken. De personages groeien in het tweede deel en ik heb een aantal keer echt moeten lachen om wat er uitgespookt werd. Ik hoop dat Schröder deze ingeslagen weg door blijft gaan en vaker romans en/of young adults gaat schrijven, want deze vragen er om om gelezen te worden en zo een grote smile bij de lezer op het gezicht te toveren.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: Gek van jou
Auteur: Jette Schröder
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina’s paperback: 240
Aantal pagina’s e-book: 193
ISBN paperback: 9789402704846
ISBN e-book: 9789402759402
Prijs paperback: € 17,99
Prijs e-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge