Vero las: Jennifer Hillier – Zie mij

In de catalogus van A.W.Bruna uitgevers zagen wij het boek ‘Zie mij’ geschreven door Jennifer Hillier. De cover trok mijn aandacht en nadat ik de korte inhoud gelezen had, was mijn interesse gewekt. Na een mailtje naar de uitgever, ontvingen wij het boek in de bus. Hier willen we A.W. Bruna uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Toen Angela Wong 16 jaar oud was, verdween ze van de ene op de andere dag spoorloos. Niemand weet wat er met haar is gebeurd, ook haar vrienden Kaiser en Geo niet.

Veertien jaar later worden Angela’s stoffelijke resten gevonden. Kaiser, nu rechercheur in Seattle, lijkt de zaak eindelijk te kunnen oplossen. Angela was een van de slachtoffers van de beruchte seriemoordenaar Calvin James. Destijds was Calvin Geo’s eerste liefde. Ze droeg zijn duistere geheimen met zich mee tot het bewijs rond zijn daden haar in de gevangenis deed belanden. Maar net nu ze op het punt staat te worden vrijgelaten, duiken er opeens nieuwe lichamen op. Ze zijn op exact dezelfde wijze omgebracht als Angela. Het is overduidelijk: de moordenaar is op weg naar Geo en met elke moord komt hij dichterbij. Maar de waarheid is nog verontrustender dan iedereen had kunnen bedenken.

De cover

De cover is zwart en in oranje letters staan de letters die de woorden ‘Zie mij’ vormen op de cover. De letters verdwijnen een beetje in het zwart van de cover. Hierdoor krijg je een beetje het gevoel alsof het een 3d-cover is. Ik vind dit erg goed gemaakt. En tijdens het lezen, snap je ook goed hoe ze bij de titel van dit boek gekomen is. En zoals ik al aangaf, de cover viel me in de catalogus al op. Dus ik denk zeker dat ik deze in de boekhandel opgepakt zou hebben om de achterflap te gaan lezen.

De auteur

Jennifer Hillier (1974) is geboren en getogen in Toronto, Canada. Later woonde ze acht jaar in de buurt van Seattle in de VS. Ze is getrouwd, heeft een zoon en is een groot fan van Stephan King. ‘Zie mij’ is de eerste van Hilliers thrillers die in het Nederlands verschijnt.

Het verhaal

De zestien jarige Angela Wong is van de ene op de andere dag spoorloos. Niemand weet wat er met haar gebeurd is. Ook haar vrienden Kaiser en Geo niet.

Veertien jaar later worden in de bossen de stoffelijke resten van Angela gevonden. Kaiser, ondertussen rechercheur in Seattle, lijkt deze zaak eindelijk te kunnen oplossen. Angela was een van de slachtoffers van de beruchte seriemoordenaar Calvin James, beter bekend als de Sweetbay Strangler. Destijds was Calvin de eerste liefde van Geo. De geheimen van Calcvin droeg Geo met zich mee, en ze besloot ze niet te vertellen, tot het bewijs rond zijn daden haar in de gevangenis doet belanden.
Na vijf jaar staat Geo weer op het punt om in vrijheid gesteld te worden, en op dat moment duiken er opeens nieuwe lichamen op. Ze zijn op exact dezelfde manier vermoord als Angela destijds. Het is overduidelijk, de moordenaar is op zoek naar Geo en met elke moord komt hij wat dichterbij. Maar dan blijkt de waarheid nog heftiger dan iedereen vermoedde.

Mijn mening

Vanaf het begin is al duidelijk dat Geo iets met de moord te maken heeft. Het boek begint met de rechtszaak tegen Calvin. Hier is Geo getuige, maar er wordt al snel duidelijk dat Geo meer weet. Echter, ondanks dat al meteen duidelijk is wie de moordenaar is, haalt dit absoluut niet de spanning uit het verhaal.

Het verhaal wordt verteld vanuit zowel Kaiser als Geo. Doordat er ook regelmatig een stuk vanuit het verleden verteld wordt, kom je als lezer steeds meer te weten over de moord op Angela. En dat niet alles is zoals het lijkt. Wat ik erg goed gedaan vind, is dat je steeds een beetje meer informatie krijgt en hierdoor eigenlijk het hele boek nodig hebt om te begrijpen wat er veertien jaar geleden gebeurd is.

Ook duurde het bij mij een tijdje voor ik door had hoe het nu met de moordenaar zat, maar mijn vermoeden werd op een bepaald moment bevestigd. Echter op een manier die ik wederom niet aan had zien komen.

Het boek is opgedeeld in vijf delen. Je hebt de stappen Ontdekking, Woede, Onderhandelen, Depressie en Acceptatie. Hierbij moest ik meteen denken aan het proces van verwerking. Ik denk dat daarom ook voor deze vijf delen gekozen is. Want het is een verwerking voor Geo. Dit kan ze en heeft ze pas op het einde verwerkt. Hoe… daar moet je natuurlijk het boek voor lezen.

‘Zie mij’ is het eerste boek wat in het Nederlands vertaald is van Hilliers. Ik hoop dat de uitgever de smaak ook te pakken heeft, en meer boeken van haar hand gaat vertalen, want ‘Zie mij’ smaakt zeer zeker naar meer. Want de manier hoe Hilliers haar boek opgebouwd heeft, zorgt ervoor dat je steeds kleine hapjes informatie krijgt en daardoor nieuwsgierig blijft naar het verhaal.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Zie-mij

Gegevens van dit boek:
Titel: Zie mij
Auteur: Jennifer Hillier
Uitgever: A.W. Bruna
Vertaald door: Els van Son
Aantal pagina’s paperback: 384
Aantal pagina’s e-book: 383
Verteller luisterboek: Eva Damen
Duur luisterboek: 10:24:15
ISBN paperback: 9789400510760
ISBN e-book: 9789044977691
ISBN luisterboek: 9789046172377
Prijs paperback: € 20,99
Prijs e-book: € 11,99
Prijs luisterboek: € 15,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge