Vero las: J.D. Barker – Vergeef me

Nadat ik de twee eerdere boeken over Sam Porter al gelezen had, was ik natuurlijk meteen enthousiast toen ik het laatste deel uit deze serie in de catalogus zag staan bij uitgeverij Boekerij. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken om deze aan te vragen en we kregen al snel een bevestiging dat we het boek zouden ontvangen. Hier willen we uitgeverij Boekerij dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Als Anson Bishop – hoofdverdachte van een reeks gruwelijke moorden – zich overgeeft aan de politie, legt hij een schokkende getuigenis af. Een getuigenis die niet alleen het onderzoek naar de seriemoorden op losse schroeven zet, maar ook de levens van de betrokken rechercheurs verandert.

Terwijl Bishop wordt ondervraagd, worden kort na elkaar vier lijken aangetroffen. Ze zijn in zout gelegd en zorgvuldig gepositioneerd. Bij alle vier worden de woorden Vergeef me, vader gevonden. Voor rechercheur Sam Porter halen de woorden lang vergeten herinneringen naar boven, aan een verleden dat hij diep begraven heeft. Maar als Bishop in hechtenis zit, wie is dan de moordenaar.

Met zenuwslopende spanning en in een onverbiddelijk tempo onthult J.D. Barker eindelijk de ware identiteit van zijn seriemoordenaar. Bereid je voor op een meesterlijke finale!

De cover

Op de cover staat een jonge vrouw afgebeeld. Ze heeft, naar mijn gevoel, een verloren indruk. De titel vind ik erg goed passen, echter de jonge vrouw kan ik niet zo goed in het verhaal plaatsen. En hier had ik dan toch liever een iets ander tafereel gezien. Ik zou het boek wel opgepakt hebben omdat het een deel uit de serie is die ik graag uit wilde lezen.

De auteur

J.D. Barker (1971) begon zijn carrière als journalist en ghostwriter. In 2012 schreef hij zijn eerste roman Forsaken, die een grote hit werd in de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittannië. De nabestaanden van Dracula-auteur Bram Stoker waren dusdanig van het boek onder de indruk, dat ze Barker vroegen als co-auteur voor het langverwachte Dracula-prequel. Barker woont in Amerika met zijn vrouw Dayna.

Het verhaal

Anson Bishop heeft zich, als hoofdverdachte van een reeks gruwelijke moorden, overgegeven aan de politie en hij legt een schokkende getuigenis af. Door deze getuigenis worden de levens van de betrokken rechercheurs voor altijd veranderd, maar komt ook het onderzoek naar de seriemoorden op losse schroeven te staan.

Er worden kort na elkaar vier lijken aangetroffen. Bishop zit op dat moment vast vanwege verhoor over de gruwelijke moorden. Deze lijken zijn op een bepaalde manier, in zout neergelegd. Bij alle vier de lijken staan de woorden ‘Vergeef me, vader’. Voor rechercheur Sam Porter worden hierdoor lang vergeten herinneringen boven gehaald. Maar wie is de moordenaar, want Bishop kan het niet zijn, want hij zit in hechtenis…

Mijn mening

Ik was natuurlijk erg benieuwd naar dit derde en laatste deel in de ‘Sam Porter’-reeks. Nadat ik erg genoten had van ‘Horen, zien, zwijgen‘ en ‘Het vijfde meisje’ was ik natuurlijk erg benieuwd hoe Barker het slot van deze, tot nog toe erg spannende serie, bedacht had.

Ik moest in het begin echt moeite doen om in het verhaal te komen. Ik was de draad van het verhaal kwijt en wist even niet meer hoe het nu allemaal ook alweer zat. Gaandeweg het lezen kwam ik hier wel weer achter, echter duurde dit best een behoorlijke tijd. Dit komt naar mijn gevoel vooral ook, doordat er zoveel wendingen in het verhaal zitten, dat ik me soms echt moest afvragen hoe zit het nu alweer.

Ik denk dat het vooral belangrijk is, als je de mogelijkheid hebt, om de gehele trilogie in een korte tijd achter elkaar te lezen, dit vanwege de vele plotwendingen. Hierdoor word je zo vaak op het verkeerde been gezet, dat ik in ieder geval het spoor op een bepaald moment een beetje bijster was.

Door even terug te lezen in de oude boeken vielen puzzelstukjes weer op zijn plek en kon ik het verhaal weer goed volgen. Er komen een aantal bekende personages voorbij, maar je leert ook nieuwe personages kennen en deze personages zijn goed uitgewerkt.
De hoofdstukken zijn kort, waardoor je al snel de neiging hebt om nog even snel een hoofdstuk verder te lezen. Even kijken hoe het verder gaat. Aan het begin was dat voor mij vooral om te kijken of ik er dan opeens wel wijs uit zou worden. En nadat de puzzelstukjes weer op zijn plek gevallen waren en ik in de gaten had, hoe het verhaal ook alweer zat, was het vooral om erachter te komen wie het nu gedaan had.

Ook lees je, net als in de voorgaande delen, dagboekfragmenten. Hierdoor lees je steeds meer over het verleden en wordt ook het heden een stuk duidelijker. Erg ingenieus hoe Barker dit gedaan heeft.

Dit laatste deel van de Sam Porter reeks is een boek waarbij je gedurende het hele verhaal de aandacht erbij moet houden. Als je even verslapt ben je de draad al snel kwijt en dat is zonde, want Barker heeft dit echt ontzettend knap uitgedacht waardoor er geen losse eindjes meer zijn.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Vergeef-me

Gegevens van dit boek:
Titel: Vergeef me
Auteur: J.D. Barker
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 512
Aantal pagina’s e-book: 533
ISBN paperback: 9789022589632
ISBN e-book: 9789402314717
Prijs paperback: € 20,00
Prijs e-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge