Vero las: J.B. Ocean – Blauw *Blogtour*

Bij Hamley books mogen wij ons altijd voor een aantal boeken opgeven voor een blogtour. Toen we dit boek langs zagen komen en de korte inhoud gelezen hadden, wisten we al snel dat we hier aandacht aan wilden besteden op onze website. Dus we hoefden niet lang te twijfelen en hebben ons opgegeven voor de blogtour. We ontvingen het boek al ruim voor aanvang van de blogtour. Hier willen we Hamley books dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De Antwerpse galeriehoudster Olivia worstelt al jaren met schuldgevoelens en verdriet. Haar vriendin Ella is de enige die haar geheim kent. Wanneer Olivia geen uitweg meer ziet, vindt Ella dat het tijd wordt dat Olivia de waarheid vertelt over wat er die zomer in Normandië is gebeurd. Maar dan blijkt dat Olivia niet de enige is die dingen verzwijgt en een zoektocht naar antwoorden begint.

De cover

De cover is grijs en lijkt in het midden open gescheurd te zijn, waardoor de zee met een rotspartij zichtbaar wordt. Tegen deze rotsen slaan de golven. Er hangen dreigende wolken in de lucht. Onder het opengescheurde stuk staat de quote ‘Wanneer een lang bewaard geheim boven water dreigt te komen’. Deze cover vind ik erg mooi gemaakt.

De auteur

J.B. Ocean is een schrijversduo bestaande uit twee vriendinnen. Vanuit hun thuisbasis Antwerpen genieten ze ieder met hun gezin van het leven. Blauw is hun debuutroman.

Het verhaal

Olivia is een succesvolle galeriehoudster in Antwerpen. Ze worstelt al jaren met schuldgevoelens. Alleen haar beste vriendin Ella weet wat er aan de hand is en wat Olivia voor geheim heeft. Dan ziet Olivia het niet meer zitten. Ella vindt het tijd worden dat Olivia haar geheim onthult en vertelt wat er destijds gebeurd is. Maar dan blijkt Olivia niet de enige die geheimen heeft en ze begint een zoektocht naar antwoorden.

Mijn mening

Blauw is eerder uitgegeven, maar toen noemden de twee vriendinnen zich nog J.B. Hathewine. Nu ze de overstap gemaakt hebben naar Hamley books is hun debuut opnieuw uitgegeven maar dan onder de naam J.B. Ocean. Ik merk dat ik de laatste tijd steeds vaker romans lees, dus ook naar deze roman was ik erg nieuwsgierig. De flaptekst liet niet veel los over het boek, maar zorgde er wel voor dat het ik genoeg getriggerd werd om nieuwsgierig te zijn.

Je zit meteen goed in het verhaal, want er is niet echt sprake van een rustige opbouw. Er gebeurt meteen iets in het eerste hoofdstuk waardoor je denkt, waarom? En dit zorgt ervoor dat je verder wilt lezen. Dan komt het verhaal in een wat rustiger vaarwater en leer je de verschillende personages goed kennen. Als Olivia dan in contact komt met Nina dan kom je als lezer ook te weten wat er zich in het leven van Olivia afgespeeld heeft.

Het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven verteld, en deze wisseling vindt redelijk vaak plaats. Soms was ik hierdoor heel even de draad kwijt, omdat voor mij niet altijd even duidelijk was vanuit welke personage het verhaal verteld werd.

Ook komen er enkele dagboekfragmenten voor in het boek. Dit vond ik een mooie aanvulling op het boek. En zorgde voor een stukje extra diepgang. Wie was hier aan het woord en wat was er aan de hand.

Maar ik had tijdens het lezen soms wel het gevoel dat het wel allemaal erg toevallig was. Wellicht iets te toevallig. Dit zorgde dat de geloofwaardigheid van het verhaal er voor mij wel iets vanaf ging. Blauw is natuurlijk het debuut van het auteursduo J.B. Ocean, en ondanks deze toevalligheden heb ik dit boek met veel plezier gelezen, en denk ik dat er zeker nog groei te verwachten is in hun volgende boeken.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Blauw
Auteur: J.B. Ocean
Uitgever: Hamley books
Aantal pagina’s paperback: 300
Aantal pagina’s e-book: 300
ISBN paperback: 9789463967037
ISBN e-book: 9789463967013
Prijs paperback: € 20,99
Prijs e-book: € 10,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge