Vero las: Isabel Ashdown – Kleine leugens

Vorig jaar las ik van Isabel Ashdown het boek ‘Kleine zus‘ en was ik hier erg enthousiast over. Dus toen ik zag dat er een nieuw boek van Isabel Ashdown uitkwam, wist ik dat ik dit boek wilde lezen. Na een mailtje naar de uitgever gestuurd te hebben, ontving ik het boek direct bij verschijning in de brievenbus. Hier wil ik Uitgeverij Boekerij hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van het boek: Achttien jaar geleden zei Martha haar beste vriendin Juliet Sherman gedag op een donker weggetje langs een rivier in de Londense nacht. De volgende morgen werd Juliets fiets gevonden aan de waterkant. Juliet zelf was spoorloos verdwenen.

Bijna twee decennia later is Martha een bekende tv-persoonlijkheid en bereidt ze zich voor op het presenteren van een nieuw opsporingsprogramma. Haar eerste zaak is die van Juliet. Na al die jaren moet Martha contact zoeken met haar oude vrienden om te ontdekken wat er precies gebeurde in de laatste momenten van Juliets leven. Maar ook de allerbeste vrienden hebben geheimen voor elkaar.

Cover

De cover past qua stijl perfect bij het boek ‘Kleine zus’. Het is in dezelfde stijl opgebouwd. Dat vind ik leuk. Dit staat vooral in de boekenkast al erg leuk. Doordat de cover in dezelfde stijl is, zou deze me zeker opgevallen zijn in de boekhandel.

De auteur

Isabel Ashdown is geboren in Londen en groeide op aan de zuidkust van Engeland. Met haar debuut won ze de Mail on Sunday-schrijfwedstrijd. Het werd meerdere malen bekroond als het beste boek van het jaar. Kleine zus betekende haar internationale doorbraak. Nu is Ashdown fulltime schrijfster en werkt ze op een lokale basisschool als vrijwilligster. Ze woont in Sussex met haar man en twee kinderen.

Het verhaal

Martha zei haar beste vriendin Juliet Sherman achttien jaar geleden gedag op een donker weggetje in Londen langs het water. Daarna is Juliet spoorloos verdwenen. Alleen haar fiets wordt terug gevonden.

Martha is tegenwoordig een bekende tv-persoonlijkheid en wil een nieuw opsporingsprogramma maken. Als pilot opent ze de zaak van Juliet. Hiervoor moet Martha contact zoeken met haar oude vrienden. Hopelijk kan ze er achter komen wat er destijds precies gebeurd is. Maar zelfs de allerbeste vrienden blijken niet altijd eerlijk tegen over elkaar te zijn. Komt Martha achter de waarheid?

Mijn mening

Het boek is opgebouwd uit kleine hoofdstukken. Dit vind ik zelf altijd erg fijn. Hierdoor heb ik vaak zo iets ‘oh nog even een hoofdstuk’ en ondertussen ben je dan weer een aantal hoofdstukken verder.

De opzet van de personages zijn ongeveer hetzelfde als bij kleine zus. Je leest aan de ene kant het verhaal van Martha (als derde persoon) en aan de andere kant Casey (in de eerste persoon), waarbij je steeds meer te weten komt over wat er achttien jaar geleden gebeurd is en wat er voor geheimen speelden in deze tijd. Dit is op zo’n fijne manier gebeurd dat je zelf ook steeds nieuwsgierig blijft naar hoe het nu in elkaar zit. Ook leef je heel erg met de hoofdpersonen mee en ondanks bepaalde keuzes begrijp je waarom ze bepaalde dingen doen.

Er komt onder andere het onderwerp vriendschap aan bod. Waarbij je goed voelt hoe close de vriendinnen waren en hoe groot het gemis is. Maar aan de andere kant lees je ook hoe groot de geheimen kunnen zijn die beste vriendinnen kunnen hebben. Hierdoor kan dit verhaal zo uit het leven gegrepen zijn. ‘Kleine leugens’ is na ‘Kleine zus’ wederom een boek wat je niet aan de kant kunt leggen en waar je de geheimen wilt ontrafelen die er spelen tussen de vriendinnen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Dan lees zeer zeker ook onderstaand leesfragment.

Kleine-leugens-inkijkexemplaar

Gegevens van dit boek:
Titel: Kleine leugens
Auteur: Isabel Ashdown
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 352
Aantal pagina’s E-book: 352
ISBN paperback: 9789022585702
ISBN E-book: 9789402312218
Prijs paperback: € 10,00
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge