Vero las: Iris Visser – Liefs uit Londen

We werden benaderd door Team Lewis over de nieuwe Kobo Originals. Hier zat ook het boek ‘Liefs uit Londen’ geschreven door Iris Visser bij. Deze titel en korte inhoud sprak mij erg aan dus ik hoefde niet lang na te denken en wist dat ik dit boek wilde lezen. Snel hierna kreeg ik het boek dan ook toegestuurd. Hier willen we Team Lewis hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet: Al het geloof dat Hannah heeft in de liefde verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer ze tijdens oud en nieuw haar vriend met een ander meisje betrapt. En tot overmaat van ramp wordt ze ook nog eens gedwongen om haar verschrikkelijke baas, de jonge directeur van een groot warenhuis, twee weken lang te assisteren tijdens een zakenreis naar Londen. Het nieuwste filiaal van hun winkel loopt niet naar behoren en dus zijn ze gedwongen om, samen met een extern ingehuurd marketingteam, in te vliegen. Eenmaal aangekomen in Londen probeert Hannah elk teken dat de stad zich opmaakt voor de meest romantische dag van het jaar uit alle macht te negeren. Het feit dat haar baas een hoogst verwarrende menselijke kant blijkt te hebben én dat de vrouw van het marketingbureau haar wel heel bekend voorkomt, zorgen immers al voor genoeg kopzorgen.

De cover

De cover is blauw met bovenaan in de cover de titel. Onderaan de cover staat een getekende skyline van Londen. De cover komt op mij vrolijk over en ik was meteen nieuwsgierig naar deze titel.

Het verhaal

Hannah betrapt haar vriend tijdens oud en nieuw met een andere meid in het voorraadhok. Ze is meteen het geloof in de liefde kwijt geraakt. En dan moet ze tot overmaat van ramp ook nog twee weken mee met haar chagrijnige baas naar Londen. Haar baas is een jonge directeur van een groot warenhuis en sinds dat hij de zaak van zijn vader overgenomen heeft is hij niet te genieten. Het filiaal in Londen loopt niet goed en om de omzet te verhogen hebben ze een marketingteam ingehuurd om Valentijnsdag op de perfecte manier te promoten. Hannah probeert te negeren dat Londen zich opmaakt voor deze romantische dag, want haar baas, die toch wel erg menselijk en bijzonder blijkt te zijn en de dame van het marketingsbureau bezorgen haar al genoeg zorgen.

Mijn mening

Dit boek is voor mij de eerste kennismaking met Iris Visser. Ik had wel haar eerdere boek ‘Bij kennis’ al op mijn nog te lezen lijst staan, maar nog niet eraan toe gekomen om deze te lezen, dus toen wij benaderd werden of wij ‘Liefs uit Londen’ wilden lezen, antwoordde ik al snel bevestigend. En ik kan nu al zeggen dat ik er absoluut geen spijt van heb.

Door de proloog word je meteen nieuwsgierig naar het verhaal en hoop je meteen dat het met de ik-persoon goed zal komen. En deze ik-persoon is Hannah. De hoofdpersoon in het boek. En Hannah is een heerlijk personage. Je kunt je in haar verplaatsen en ik houd van haar bijdehante opmerkingen.

Iris Visser heeft een beeldende schrijfstijl, waardoor je je tijdens het lezen ook echt in Londen waande en het gevoel had dat je ook langs de Themes wandelde. Of het warenhuis van de concurrent mee ging bekijken. Ik houd er van als een feelgood-roman zo geschreven is dat je het gevoel hebt dat je het zelf meebeleefd. En dat is met ‘Liefs uit Londen’ zeer zeker het geval.

Maar ook van de personage Tijn kan ik genieten. De gigantische chagrijn die hij in het begin is, blijkt toch een heel ander persoon te zijn als je in het begin denkt. En ik heb regelmatig dat ik de switch die zo’n persoon doormaakt dan heel onnatuurlijk vind overkomen, maar dit is hier absoluut niet het geval. Hier past het echt in het verhaal en merk je onder het lezen die verandering ook echt op.

Dit is mijn eerste kennismaking met de schrijfstijl van Iris Visser, maar vanaf nu ga ik Iris zeker volgen en haar volgende boeken zeker lezen. Ik heb weer een auteur ontdekt, die mijn leeshart sneller laat kloppen.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar het boek? Lees dan het inkijkexemplaar op bol.com

Gegevens van dit boek:
Titel: Liefs uit Londen
Auteur: Iris Visser
Uitgever: Kobo Original
Verteller luisterboek: Eva Damen
Duur luisterboek: 4:39:00
ISBN e-book: 9781774533567
ISBN luisterboek: 9781774533550
Prijs e-book: € 7,99 ( of gratis in je Kobo Plus abonnement)
Prijs luisterboek: € 14,99 (of gratis in je Kobo Plus Abonnement)

Dit boek is te lezen en te luisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge