Vero las: Ingrid Oonincx – Verdwenen

In las eerder van Ingrid Oonincx het boek ‘Pretty boy‘. Dus toen ik zag dat Ingrid een nieuw boek uit ging brengen wist ik dat ik dit boek wilde lezen. Dus na een mailtje gestuurd te hebben naar de uitgever, kregen we al snel antwoord terug dat we het boek zouden ontvangen. En rond de verschijningsdatum viel het boek dan ook in de bus. Hier willen wij De Crime Compagnie hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Hoe ver zou jij gaan om de waarheid te achterhalen?
Als kind van een bewust ongehuwde moeder heeft onderzoeksjournalist Simone haar vader nooit gekend. Totdat haar stervende moeder haar een naam en foto geeft. Simone ontdekt dat haar vader aan boord was van een vrachtschip dat schipbreuk leed in de Atlantische Oceaan. Ze besluit een artikel te schrijven over dit dodelijke ongeluk. Stap voor stap ontrafelt ze de gruwelijke waarheid achter haar vaders verleden.

De cover

Op de cover staat een man met een klein meisje in de branding bij zonsondergang. Ik stel me voor dat dit een oude foto is die Simone van haar moeder heeft gekregen. De cover spreekt me aan. En ik denk dat ik het boek opgepakt zou hebben om de achterflap te gaan lezen.

De auteur

Ingrid Oonincx maakte in 2010 haar debuut met ‘Nickname’ dat werd genomineerd voor de Schaduwprijs en de Crimezone Award voor de beste Nederlandstalige Thriller. Daarna verschenen ‘Botsing’ ‘Sluipweg’ en ‘Medicijn’. Pretty Boy uit 2018 kreeg 4 sterren van Hebban: Een meeslepende thriller, waarin de spanning en de psychologiche lading de lezer constant intimideren.

Het verhaal

Op haar sterfbed vertelt de moeder van Simone dat ze niet een bewust ongehuwde moeder was, maar dat ze wel weet wie de vader van Simone is. Simone krijgt een naam en enkele foto’s. Echter als ze op onderzoek gaat blijkt haar vader overleden te zijn. Hij was aan boord van een vrachtschip dat schipbreuk leed. Ze besluit een artikel te schrijven over deze schipbreuk en er ook een persoonlijk tintje er aan te geven. Ze ontrafelt de gruwelijke waarheid achter haar vaders verleden.

Mijn mening

In dit boek heb je twee verhaallijnen. De eerste, en belangrijkste verhaallijn, is de verhaallijn van Simone. Simone gaat onderzoeken wie haar vader nu eigenlijk was en wat er nu eigenlijk met de Deo Volente gebeurd is, het vrachtschip waar haar vader aan boord was toen deze schipbreuk leed. De andere verhaallijn is de verhaallijn in de verleden tijd en deze is in het boek cursief gedrukt. Deze speelt zich af op de Deo Volente en zo kom je als lezer te weten wat er allemaal op de Deo Volente gebeurd is.

In het begin leer je de verschillende personages goed kennen en dit is ook nodig om het verdere verhaal goed te kunnen volgen. Je merkt ook dat de spanning in de eerste helft van het boek wel aanwezig is maar niet echt nagelbijtend spannend is. Er gebeuren steeds enkele dingen die er voor zorgen dat je meteen weer helemaal bij de les bent. Ook lees je in de verhaallijn uit de Deo Volente dingen, die je moet weten, om de gebeurtenissen in de andere verhaallijn goed te kunnen volgen. Dit heeft Oonincx echt subliem gedaan.

Echter, zodra Simone naar Spanje vertrekt neemt de spanning echt razendsnel toe en kon ik eigenlijk maar één ding en dat was doorlezen…. En dat is dan het enige voordeel van niet kunnen slapen… Het boek kan zonder problemen uitgelezen worden. En dat heb ik dan ook in een ruk gedaan. Ik kon gewoon niet meer stoppen. Er volgen zoveel spannende gebeurtenissen achter elkaar dat je gewoon door moet lezen, en wat ik daarbij echt goed vindt… Oonincx heeft een hoop gebeurtenissen in een kort tijdsbestek geplaatst, echter wordt het verhaal nergens ongeloofwaardig en dat vind ik erg goed gedaan. En dan denk je dat het verhaal afgerond is, maar Oonincx laat duidelijk zien dat een verhaal pas geëindigd is, nadat je het laatste woord gelezen hebt… Want die laatste zinnen…. Die zorgen er voor dat je verbijsterd achter blijft. En dat is zoals een boek hoort te eindigen. Heerlijk. Als je van thrillers houdt, kan ik deze echt aanraden. Oonincx kan zich wat mij betreft makkelijk meten met grote buitenlandse namen.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Verdwenen

Gegevens van dit boek:
Titel: Verdwenen
Auteur: Ingrid Oonincx
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 350
ISBN paperback: 9789461094698
ISBN e-book: 9789461094773
Prijs paperback: € 18,95
Prijs e-book: € 6,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.
Dit boek is ook te lezen via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge