Vero las: Ilaria Tuti – Kind 39

Ik zag de korte inhoud van het boek ‘Kind 39’ geschreven door Ilari Tuti en ik was verkocht. Deze inhoud sprak me zo erg aan dat ik dit boek gewoon moest lezen. Na hierover gemaild te hebben met de uitgever, ontving ik het boek dan ook vrij snel na verschijnen in de brievenbus. Hier wil ik Xander uitgevers dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Teresa Battaglia is een gedreven commissaris met een enorm talent voor het profileren van daders. Maar haar sterkste wapen, haar brein, begint haar langzaam in de steek te laten. En dat terwijl ze voor een belangrijke zaak staat.
Samen met haar onervaren collega Massimo stort Teresa zich op de zaak van het lijk met de uitgestoken ogen. Ze voelt aan alles: er zullen meer doden volgen. Waarom verminkt iemand op zo’n gruwelijke wijze de lichamen van zijn slachtoffers? En welke andere geheimen verbergt het onheilspellende bergdorp in de Alpen?

Cover

Op de cover zien we een kamer in een oud leegstaand gebouw met aan de rand nog net een bed met een heel dun matras. De cover geeft me een verlaten indruk. Hierdoor wordt mijn aandacht meteen naar de cover getrokken. Daarna valt me de quote ‘Wie durft te kijken in de donkerste ziel…’ op en weet ik het zeker. Dit boek zou ik opgepakt hebben in de boekhandel.

Auteur

Ilaria Tuti woont in Udine, een provincie in het noorden van Italië. Ze studeerde economie en is naast schrijver ook schilder en illustrator. Met dit debuut behaalde Tuti reeds een groot succes, en voegt dit aanstormend Italiaans talent zich bij een rijtje met Luca D’Andrea, Pierre Lemaitre en Franck Thilliez.

Het verhaal

Teresa Battaglia is een gedreven commissaris die ook erg goed is als profiler. Ze is van gemiddelde leeftijd en heeft wat gezondheidsproblemen. Ze heeft diabetes en begint tekenen van alzheimer te vertonen.
Inspecteur Massimo Marini is net overgeplaatst naar het team van Battaglia en moet zich nog bewijzen. Het lijkt in het begin niet zo te boteren tussen de commissaris en de inspecteur.
Ze worden ingezet als er een gruwelijk verminkt lichaam gevonden wordt in een afgelegen bergdorp. Er volgen nog enkele misdaden. Deze zijn zo tegenstrijdig waardoor Battaglia geen profiel kan maken van deze dader. En het is voor Battaglia duidelijk… Dit bergdorp verbergt nog veel meer geheimen. Kan Battaglia de dader vinden en wat is hier verder aan de hand?

Mijn mening

Het verhaal klinkt erg spannend en zoals al eerder gezegd was ik erg enthousiast toen ik las waar het boek over ging. En toch… Het boek wist me niet echt te raken. De hoofdpersonages vond ik erg afstandelijk geschreven en ik vond het verhaal lange tijd voortkabbelen. Teresa Battaglia kwam op mij erg onsympathiek over en ik had het gevoel dat ze zelf het gevoel had dat ze zich moest bewijzen als commissaris. Ik had lange tijd niet het gevoel dat ik een thriller aan het lezen was. Eigenlijk op het moment dat ‘Kind 39’ een prominentere rol ging spelen in het boek werd het verhaal voor mij interessanter en werd de spanning ook merkbaar. Vanaf toen kon ik ook het boek moeilijker weg leggen en wilde ik steeds weten hoe het boek verder zou gaan en hoe het met de dader zou aflopen.

De hoofdpersonages waren wel goed uitgewerkt waardoor je een goed beeld van ze kreeg, maar zo als gezegd, vond ik het geen sympathiek beeld. Ik had op het laatst vooral sympathie voor de dader en dat vond ik dan wel goed gedaan, want dat gebeurt me niet snel. Wat dit betreft is het boek dan wel uniek te noemen en vond ik het slot toch verrassend en ben ik toch blij dat ik verder gelezen heb.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: Kind 39
Auteur: Ilaria Tuti
Uitgever: Xander uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 335
Aantal pagina’s E-book: 326
ISBN paperback: 9789401609951
ISBN E-book: 9789401609982
Prijs paperback: € 20,99
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge