Vero las: Hugo Luijten – De Brexitmoorden

Nadat we vorig jaar de thriller ‘Verast‘ van Hugo Luijten gelezen hadden, en hier erg enthousiast over waren, wisten we zeker dat we zijn nieuwe thriller ‘De Brexitmoorden’ ook wilden lezen. Dus toen we zagen dat deze uit ging komen hebben we ook meteen uitgeverij Lannoo gemaild en niet veel later kregen we het boek dan ook in de brievenbus. Hier willen we uitgeverij Lannoo hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Tijdens de nerveuze brexit-onderhandelingen wordt een bekende Europese politicus bij het lijk van zijn assistent aangetroffen. Alle bewijsmateriaal wijst hem als dader aan. Maar wanneer het onderzoek stilaan afgerond lijkt, begint commissaris Stef Cools te vermoeden dat er meer aan de hand is.

De mysterieuze tegenkanting van hogerhand wijst op een grootschalige doofpotoperatie. Als er dan plots weer een dode valt, dreigt de zaak volledig te ontsporen…

Cover

De cover vind ik erg goed uitgedacht. De blauwe kleur is van de Europese vlag, alleen lijkt de vlag van glas gemaakt. Deze is gebroken en in het midden is er een gat, waar je de Engelse vlag door heen ziet. Over dit gat, staat ook de titel gedrukt. Met aan de onderkant een bloedvlek en bloedspatten. Bovenaan staat de quote ‘Wanneer macht een levensgevaarlijk spel wordt…’. De cover maakt me nieuwsgierig en ik zou het boek zeker opgepakt hebben om de achterflap te gaan lezen.

Auteur

Hugo Luijten (1969) is historicus en schrijver en woont in Antwerpen. Naast romans schrijft hij regelmatig columns en artikelen voor kranten, vakbladen, online magazines en radioprogramma’s.

Het verhaal

In Brussel wordt de secretaresse van een bekende Europese politicus vermoordt. Hij wordt bij het lijk aangetroffen. Alle bewijsmateriaal wijst ook hem als dader aan. Cools en Ilse Lemmens zijn van Antwerpen naar Brussels geroepen om deze zaak uit te zoeken. En ondanks dat alles duidelijk lijkt, begint Cools te vermoeden dat er meer aan de hand is.

Hogerhand lijkt alles tegen te werken en dit begint aardig op een doofpotaffaire te lijken. Dan valt er weer een dode. Kan Cools de zaak nog redden….?

Boektrailer

Mijn mening

Ik begon erg enthousiast te lezen, want over de schrijfstijl van Luijten was ik erg enthousiast na zijn vorige boek ‘Verast’. Het boek begint meteen goed, doordat er meteen een moord gepleegd wordt. En het lijkt in het begin erop dat je weet wie het gedaan heeft, maar dat is natuurlijk te simpel en dat blijkt dus inderdaad de verdachte te zijn die iets te voor de hand liggend is. En die wel opgepakt wordt, maar al snel rijst ook bij mij als lezer de vraag of deze politicus wel de dader is.
Ik heb zelf natuurlijk ook niet zo heel veel met politiek, maar ik heb meerdere thrillers gelezen, waarbij politiek toch wel een rol speelde, zoals bijvoorbeeld pas nog ‘De taak‘ geschreven door Robert Pollack. En dat zijn vaak thrillers waar ik van smul. Helaas miste ik dat bij deze thriller. Ik vond het verhaal hier en daar wat rommelig en wel van erg veel toevalligheden in elkaar zitten. Ook gebeurden er dingen waarvan ik zoiets had, hier heeft de auteur zich wel heel veel vrijheid veroorloofd.

Om een voorbeeld te noemen… Cools gaat alleen een huiszoeking doen… Valt bij deze huiszoeking in slaap en wordt 8 uur later wakker… En blijkt dan opeens verdachte te zijn… Dit zijn voor mij redenen waardoor ik het boek iets te ongeloofwaardig vind worden en de toevalligheden wel erg goed uitkwamen om het plot op deze manier te kunnen schrijven. Dit had wat mij betreft ook anders bedacht kunnen zijn. Thuis laveloos van de drank… Aangezien Cools toch als redelijk drankorgel bekend staat. Dan is hij ook vaak een stuk film kwijt en dan had hij ook geen alibi en was voor mij het verhaal al een stuk geloofwaardiger over gekomen. Zo waren er nog enkele van deze zaken, die mij opvielen en waar ik mij aan stoorde. Dit vind ik erg jammer, want de schrijfstijl van Luijten is wel vertrouwd goed. Alleen het verhaal was deze keer beduidend minder.

Wat ik wel goed bedacht vond, waren de mysterieuze maaltijden waar over de zaak gesproken werd. Hier komt een vrouw in voor, waarbij aan het eind nog niet duidelijk is wie het is… Komt er een vervolg waar deze vrouw een hoofdrol speelt? We zullen het in de toekomst zeker te weten komen… Luijten houdt het spannend.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: De Brexitmoorden
Auteur: Hugo Luijten
Uitgever: Lannoo
Aantal pagina’s paperback: 376
Aantal pagina’s E-book: 376
ISBN paperback: 9789401452472
ISBN E-book: 9789401432467
Prijs paperback: € 20,99
Prijs E-book: € 15,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Wist je dat de meeste boeken ook te reserveren zijn bij jouw lokale bibliotheek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge