Vero las: Holly Martin – Het geschenk van Happiness *Blogtour*

Een tijdje terug lazen wij al het eerste deel in de Happiness serie. En niet kort daarna ontvingen wij al het vooruitleesexemplaar van ‘Het geschenk van Happiness’, want de blogtour rond deze serie bestaat uit drie delen. Namelijk een blogtour met beide boeken en een staycation. Onze staycation zal 15 december online komen. We willen Zomer & Keuning natuurlijk hartelijk bedanken voor het recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Wanneer kerstliefhebber Ruby de kans krijgt om een winkeltje in Happiness te runnen dat het hele jaar kerstspullen verkoopt, hoeft ze niet lang over dat aanbod na te denken. Haar beste vriendin Willow woont er en tijdens Ruby’s bezoek in de zomer is ze verliefd geworden op het kustdorpje. Win-winsituatie, dus!
Eenmaal daar komt ze erachter dat haar winkeltje ernstige waterschade heeft en dus moet ze tijdelijk een pand delen met een kunstenaar. Dat blijkt Jacob te zijn, de man met wie ze het die zomer eventjes ‘heel gezellig’ heeft gehad, maar daarna niet meer heeft gezien. Ruby wil zich niet binden aan een man en focust zich op haar winkel. Kan Jacob haar op andere gedachten brengen, met een beetje doorzettingsvermogen en de kerstmagie van Happiness?

De auteur

Holly Martin woont in een kleine cottage aan zee en is fulltime schrijfster. Inmiddels verschenen er meer dan achttien romans van haar en ze stond meerdere weken in de bestsellerlijsten met haar feelgoodseries.

Het verhaal

Ruby is tijdens de open dag al in het dorpje Happiness geweest en dat is haar zo goed bevallen dat ze niet lang na hoeft te denken over de vraag of ze ook een jaar gratis in Happiness wil wonen en een winkel wil starten. Ze krijgt hierdoor eindelijk de kans om een winkeltje te runnen dat het hele jaar kerstspullen verkoopt. Ze valt al snel voor het dorpje Happiness en de inwoners. En haar liefde is niet alleen voor het dorpje Happiness….

Mijn mening

Ik had al erg genoten van ‘Het dorpje Happiness‘, dus toen het vooruitleesexemplaar op de mat viel van ‘Het geschenk van Happiness’ keek ik er echt naar uit om dit tweede deel uit de serie te gaan lezen.
Het boek begint op het moment dat Ruby met haar mini het ’s nachts Happiness inrijdt. En dan zit je meteen goed in het verhaal, want als ze in het dorp stopt, haalt ze meteen een geintje uit. En hier zit ik al meteen mee te grinniken. Ik kan dit soort geintjes wel waarderen.

Je merkt wel meteen dat het het tweede deel van een serie is en ik raad je ook echt aan om het eerste deel ‘Het dorpje Happiness’ eerst te lezen, want anders mis je toch wel wat kennis over het dorp en de dorpsbewoners. Maar om beide boeken te lezen is, vind ik, ook absoluut geen straf.

De schrijfstijl is net als in het eerste deel van Happiness erg aangenaam en Martin gebruikt nergens moeilijke woorden. Hierdoor leest het verhaal erg vlot. De hoofdstukken hebben wel een behoorlijke lengte, dus je leest niet snel een hoofdstuk tussendoor, maar dit past wel bij het verhaal. Ik vind dit echt een verhaal om op een zondag lekker met een deken, kop koffie, thee of warme chocomel met slagroom en marshmallows, in een ruk uit te lezen. Ik heb dit dan ook gedaan, alleen maakte ik er nachtwerk van, maar het boek moest uit.

De warme chocomel met slagroom en marshmallows komen ook regelmatig in het boek voor en dit geeft me echt een wintergevoel en dit deel draait natuurlijk helemaal rond de kerst. En dat lees je ook duidelijk in het boek.

Ondanks dat dit een feelgood is en je er ook een echt een goed gevoel bij hebt tijdens het lezen, heeft Martin er ook serieuze onderwerpen in gestopt, zoals rouwverwerking en je angsten bestrijden. Deze serieuze onderwerpen zorgen voor een diepere laag in het boek en zorgt er voor dat de hoofdpersonages een geloofwaardig verleden krijgen en je je kunt voorstellen dat je zo iemand ook echt zou kunnen tegen komen.

En er is goed nieuws…. Natuurlijk kun je nog verschillende staycations lezen. Onze kun je 15 december verwachten… En op 15 mei kunnen we weer een nieuw boek van Holly Martin verwachten. Dan verschijnt namelijk ‘Het familiehotel van Sapphire bay‘ bij Zomer & Keuning. Ik kijk er in ieder geval naar uit.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Het-geschenk-van-happiness

Blogtour

Bij de Happiness-serie doen we mee aan de blogtour rond dit boek, wij mogen deze keer deze blogtour starten, maar er komen natuurlijk nog meer collega-bloggers die een recensie gaan schrijven over dit boek. Neem zeker ook eens een kijkje op hun websites.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het geschenk van Happiness
Auteur: Holly Martin
Uitgever: Zomer & Keuning
Vertaald door: Patricia Pos
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s e-book: 201
ISBN paperback: 9789020539431
ISBN e-book: 9789020539448
Prijs paperback: € 17,50
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge