Vero las: Holly Martin – Het familiehotel van Sapphire Bay *Blogtour*

Ik heb eerder de ‘Happiness’-serie gelezen van de hand van Holly Martin, dus toen wij zagen dat er een nieuwe serie van haar hand uit zou komen, hoefden wij ons niet lang te bedenken. Dit was weer echt een boek voor mij. Toen wij daarna ook nog gevraagd werden of we mee wilden doen aan de blogtour rond deze serie, waren we natuurlijk ook weer enthousiast. We willen Zomer & Keuning dan ook hartelijk bedanken voor het recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van het boek: Aria Philips woont al haar hele leven op Jewel Island. Zelfs toen haar jongere zussen – de tweeling Clover en Skye- vertrokken, bleef ze achter bij haar vader om te helpen met het runnen van het familiehotel. Een jaar na hun vaders dood, probeert Aria er met haar zussen alles aan te doen om het hotel van de afgrond te redden, maar door de torenhoge schulden en de weinige gasten is Aria genoodzaakt haar enige thuis te verkopen. Als een oude bekende – de knappe en en rijke Noah – die zomer op Jewel Island verblijft, lijkt dat een geschenk uit de hemel. Noah knapt veel hotels op en maakt ze weer winstgevend. Aria wil de relatie graag professioneel houden, maar Noah heeft een geheim dat haar hele leven op z’n kop zal zetten. Kan ze hem vertrouwen?

De cover

De cover is erg vrolijk en hij viel mij meteen op. Door het vrolijke kleurgebruik in combinatie met de baai en het hotel aan de zijkant van de cover, zou ik dit boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel. Vooral omdat de cover in dezelfde stijl is als de Happiness-serie van Holly Martin.

De auteur

Holly Martin neemt je in dit eerste deel van ‘De zussen van Jewel Island’-serie mee naar het prachtige Jewel Island met haar hartverwarmende bewoners. Ze woont zelf in een kleine cottage aan zee en is fulltime schrijfster. Ze schreef eerder de heerlijke Happiness-serie die door de lezers direct werd omarmd.

Het verhaal

Aria Philips woont al haar hele leven op Jewel Island. Ook toen haar jongere zussen, de tweeling Clover en Skye, besloten de wereld buiten Jewel Island te gaan verkennen bleef ze daar om, samen met haar vader, het hotel te runnen. Echter dan overlijdt haar vader vrij plotseling en Aria probeert samen met haar zussen Clover en Skye het hotel draaiende te houden. Er zijn echter torenhoge schulden en het hotel heeft ook een renovatie nodig. Aria hoopt dat ze iets kan doen als de erfenis bekend is. Toevallig is ook Noah aanwezig in het hotel en ze hoopt dat hij haar kan helpen, aangezien hij het gewend is om hotels op te knappen. Aria heeft zich voorgenomen dat ze de relatie zakelijk wil houden, maar Noah weet iets wat Aria nog niet weet. En als ze bij de notaris zijn vanwege de erfenis worden z00e verrast door de erfenis van haar vader. Kan Aria hiermee omgaan? En kan ze op deze manier het hotel redden?

Mijn mening

Ik was eerder al erg enthousiast over de ‘Happiness’-serie, dus ik was ook benieuwd of dit eerste deel van een nieuwe serie mij nu ook weer zou bevallen. En ik kan volmondig ja zeggen.

Het eerste hoofdstuk leren we Aria en haar vader kennen en dit speelt zich in het verleden af. Vanaf het tweede hoofdstuk speelt het verhaal zich in het heden af. In dit eerste deel van deze trilogie draait het verhaal om Aria Philips. De andere twee zussen spelen natuurlijk ook al een rol in dit eerste deel, maar zij zullen in de volgende delen uitgebreider aan bod komen.

Ik moest in het begin even in het verhaal komen, vooral doordat ik in het begin het gevoel had alsof sommige zinnen niet helemaal lekker liepen. Iets verder in het verhaal viel me dit niet meer op. Nu weet ik niet of dit komt door dat ik er aan gewend was, of dat de auteur of vertaler ook beter in het verhaal zat, waardoor de zinnen lekkerder liepen.

Echter eenmaal in het verhaal, wilde ik alleen maar doorlezen. Er gebeurt natuurlijk erg veel in een korte tijd. Want het verhaal speelt zich in een tijdsbestek van ongeveer twee weken af en dan gebeurd er wel erg veel, maar ik heb dit niet als echt storend ervaren tijdens het lezen.

De personages zijn goed uitgewerkt, ondanks dat dit eerste boek om Aria draait, leer je ook de andere personages al goed kennen. Ik vond vooral Angel en de zussen Skye en Clover erg interessante personages en ik kijk dan ook erg uit om de volgende delen te gaan lezen en zo de andere zussen nog beter te leren kennen.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Het-familiehotel-van-Sapphire-bay

Blogtour

Ik heb eerder de Cockleberry Bay-serie en de Happiness-serie met veel plezier gelezen. Dus toen Zomer & Keuning mij vroeg of ik weer mee wilde doen aan een blogtour in dezelfde opzet hoefde ik niet te twijfelen. Dit was zo leuk gedaan. Dat wilde ik nog wel eens. Dus jullie kunnen naast de recensies rond de boeken ook weer een Staycation verwachten. Waarbij we een verhaal vertellen alsof we zelf op Jewel Island zijn. We hebben al een ideetje wat nog even uit mag groeien tot een verhaaltje.
Natuurlijk zijn er in de blogtour ook weer een aantal andere deelnemers. Ik zou zeggen, neem zeker bij hun ook weer een kijkje om te lezen wat hun van het boek vonden.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het familiehotel van Sapphire Bay
Auteur: Holly Martin
Serie: De zussen van Jewel Island
Uitgever: Zomer & Keuning
Vertaald door: Nikki Greveling
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s e-book: 230
ISBN paperback: 9789020541021
ISBN e-book: 9789020541038
Prijs paperback: € 15,00
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge