Vero las: Holly Martin – Het dorpje Happiness *blogtour*

In de catalogus van Zomer & Keuning zag ik de duologie over het dorpje Happiness staan. Nadat ik gelezen had waar het boek over ging wist ik dat ik dit boek wel graag zou willen lezen. Na een mailtje naar de uitgever kreeg ik al snel antwoord terug of ik wellicht interesse had in de blogtour rondom deze serie. Dat zagen wij natuurlijk wel zitten. We ontvingen dan ook al voor verschijning het manuscript zodat we het boek al konden lezen. En het boek zelf ontvingen wij bij verschijning. Hier willen we Zomer & Keuning natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Willow, de hoofdpersoon in ‘Het dorpje Happiness’ van Holly Martin, heeft behoefte aan een nieuwe start. Haar relatie is net voorbij en iedereen in het dorpje waar ze woont, heeft er een mening over. Als Willow een advertentie ziet om een jaar lang gratis in het dorpje Happiness te wonen, lijkt het een droom. Ze pakt haar koffers en vertrekt. De droom blijkt te mooi om waar te zijn: het dorpje is lang niet zo lieflijk als op de foto’s en de meeste pittoreske pandjes bevinden zich in erbarmelijke staat. Maar Willow geeft niet zomaar op en gelukkig staat ze er niet alleen voor.

De cover

De cover is getekend en laat een klein dorp aan zee zien. Dit moet het dorpje Happiness wel zijn. In de lucht staat met sierlijke letters de titel geschreven. De cover komt vrolijk op mij over en ik zou hem zeker opgepakt hebben in de boekhandel om de achterflap te lezen.

De auteur

Holly Martin woont in een kleine cottage aan zee en is fulltime schrijfster. Inmiddels verschenen er meer dan achttien romans van haar en ze stond meerdere weken in de bestsellerlijsten met haar feelgoodseries. ‘Het dorpje Happiness’ is het eerste deel van haar heerlijke ‘Happiness tweeluik over Willow en Ruby.

Het verhaal

Willow is toe aan een nieuwe start. Haar relatie is net verbroken. Haar ex heeft haar laten zitten, net nadat zij een huwelijksaanzoek gedaan heeft. Iedereen in haar dorp heeft medelijden met haar, maar eigenlijk voelt Willow zich vooral opgelucht. Dan ziet ze een advertentie over het dorpje Happiness, waar ze een jaar lang gratis zou kunnen wonen. Deze advertentie lijkt wel een droom en komt op het goede moment. Zonder lang na te denken pakt ze haar koffers en vertrekt. Maar zoals vaak… Het dorpje is lang niet zo mooi als op de foto’s. En dan zijn de fijne, pittoreske pandjes ook nog in een bouwvallige staat. Maar Willow wil er hoe dan ook een geslaagd jaar van maken en wil het dorpje Happiness weer gelukkig maken. En ze staat er niet alleen voor.

Mijn mening

Het boek begint al vrij snel met een hoop geflirt tussen Willow en Andrew. Dit mond al vrij snel uit in een liefde op het eerste gezicht. Dit komt op mij in eerste instantie wat ongeloofwaardig over, maar Holly Martin weet het zo te schrijven dat de hoofdpersonages hier ook niet aan toe willen geven en het eerst wat afhouden. De personages komen in eerste instantie wat vlak over, maar worden al snel veel dieper uitgewerkt waardoor je ook beter begrijpt waarom ze naar het dorpje Happiness vertrokken zijn. Dit zorgt er voor dat beide hoofdpersonages geloofwaardiger over komen. Hierdoor begrijp je ook bepaalde reacties beter.

Het verhaal is redelijk dun. Er gebeurt niet zo heel veel in het verhaal. Behalve de liefde die opbloeit tussen Andrew en Willow. En ik merkte dat ik hierdoor ook soms wel even zoiets had, gebeurd er nog iets? Maar gelukkig kwam dan toch weer een wending in het verhaal waardoor het verhaal weer interessant genoeg was om verder te lezen.

Je moet geen boek verwachten waar enorme plotwendingen komen en waar je echt moet blijven nadenken waar het boek over gaat, want dat is niet het geval. Het is een boek waar je je het dorpje en het kasteel echt levendig kunt voorstellen, en dat vind ik zelf altijd erg leuk, je waant je echt even in het dorpje. Je kunt tijdens het lezen even lekker wegdromen en doordat het eenvoudig geschreven is en je verder niet hoeft na te denken een heerlijk boek om met een dekentje op de bank te lezen. Ik kijk in ieder geval al uit naar ‘Het geschenk van Happiness‘. Dit tweede deel gaat over Ruby, de vriendin van Willow en over de broer van Andrew. En natuurlijk over Kerst! Dus dat wordt weer heerlijk lezen.

Blogtour

Ik heb eerder de Cockleberry Bay-serie met veel plezier gelezen. Dus toen Zomer & Keuning mij vroeg of ik weer mee wilde doen aan een blogtour in dezelfde opzet hoefde ik niet te twijfelen. Dit was zo leuk gedaan. Dat wilde ik nog wel eens. Dus jullie kunnen naast de twee recensies rond de boeken ook weer een Staycation verwachten. Waarbij we een verhaal vertellen alsof we zelf in het dorpje Happiness zijn. We hebben al een leuk verhaal voor ogen.
Natuurlijk zijn er in de blogtour ook weer een aantal andere deelnemers. Ik zou zeggen, neem zeker bij hun ook weer een kijkje om te lezen wat hun van het boek vonden. Of om hun staycations te lezen. Ik weet van de Cockleberry Bay-serie nog dat er heel veel verschillende blogs verschenen en ze, bijna, allemaal enthousiast waren. Dus neem zeker eens een kijkje bij de andere deelnemers.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het dorpje Happiness
Auteur: Holy Martin
Uitgever: Zomer & Keuning
Vertaald door: Patricia Pos
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s e-book: 257
Verteller luisterboek: Liss Walravens
ISBN paperback: 9789020539400
ISBN e-book: 9789020539417
ISBN luisterboek: 9789020539424
Prijs paperback: € 17,50
Prijs e-book: € 3,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge