Vero las: Helen Fields – Perfecte resten

Ik zag dat het boek ‘Perfecte resten’ geschreven door Helen Fields zou verschijnen. Nadat ik gelezen had waar het boek over ging, was ik meteen enthousiast. Dit boek leek me weer een nieuwe topserie te worden. Na een mailtje gestuurd te hebben naar de uitgever ontving ik het boek dan ook. Hier wil ik Ambo|Anthos dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Op een afgelegen plek in de Schotse Hooglanden staat een lichaam in lichterlaaie. Al wat achterblijft om het slachtoffer te kunnen identificeren zijn tanden en een reepje stof. Tegelijkertijd schreeuwt een vrouw om hulp in een afgesloten kamer ergens in Edinburgh. Het is Luc Callanachs eerste werkdag bij de Schotse politie en hij krijgt direct een moordonderzoek toegewezen. Net vertrokken bij Interpol wil hij zich graag bewijzen bij zijn nieuwe team en directe collega Ava Turner. De moordenaar is een geduchte tegenstander die vakkundig zijn sporen weet uit te wissen. Het duurt niet lang tot er nog een vrouw wordt ontvoerd; Callanach begint een race tegen de klok om het slachtoffer te vinden voordat het te laat is. Maar het daadwerkelijke lot van de ontvoerde vrouwen is gruwelijker dan Luc ooit had kunnen vermoeden…

De cover

Op de cover zie je, volgens mij, een stuk van een vlieg, die in bloed zit, tegen een oude muur aan. Ik vind het een interessante cover en hij zorgt er voor dat ik het boek zeker opgepakt zou hebben in de boekhandel om de flaptekst te gaan lezen.

De auteur

Helen Fields studeerde rechten en werkte daarna meer dan tien jaar als advocaat in Londen. Tegenwoordig runt ze samen met haar echtgenoot een filmproductiemaatschappij, waar ze als scenarioschrijver en producer werkzaam is. Ze woont met haar gezin in Los Angeles. ‘Perfecte resten’ is het eerste deel van een verslavende serie, met in de hoofdrollen Luc Callanach en Ava Turner.

Het verhaal

Luc Callanachs is vertrokken bij Interpol en heeft zijn eerste werkdag bij de Schotse politie. Hij krijgt meteen een moordzaak toegewezen. Op een afgelegen plek in de Schotse hooglanden staat een lichaam in lichterlaaie. Het enige wat overblijft is een reepje stof en enkele tanden. Op dat moment schreeuwt ergens in Edinburgh ook een vrouw tevergeefs om hulp in een afgesloten kamer. Luc Callanachs wil deze zaak hoe dan ook oplossen want hij heeft het gevoel dat hij zich moet bewijzen bij zijn nieuwe team. Dan wordt er opnieuw een vrouw ontvoerd. En voor Callanach begint een race tegen de klok. Dan komt het gevaar opeens erg dichtbij. En het daadwerkelijke lot van de ontvoerde vrouwen is nog gruwelijker dan Luc ooit had kunnen denken…

Mijn mening

Ik was erg benieuwd naar ‘Perfecte resten’. Ik had hier al erg veel positieve reacties over gehoord waardoor ik echt er naar uit keek om aan dit boek te beginnen.

Wat echter meteen opvalt tijdens het lezen dat het al snel duidelijk is wie de dader is. Dus de vraag is niet zo zeer wie deze gruweldaden uitvoert, maar wanneer de recherche deze persoon oppakt. Hierdoor weet je als lezer natuurlijk meer dan de recherche. Ondanks dat je al vrij snel weet wie de dader is, blijven andere dingen lange tijd mysterieus. Zo lees je al vrij snel dat Callanach niet zomaar naar Schotland verhuisd is. Maar wat er gebeurd is, blijft lange tijd onduidelijk. Dit had wat mij betreft eerder verteld mogen worden. Nu blijft er een lange tijd een mysterieus tintje om Callanach hangen. Hierdoor kreeg ik een onbestemd gevoel bij hem.

De andere hoofdpersonages missen naar mijn gevoel ook wat diepgang. Ik hoop dat Fields hier in de volgende delen meer aandacht aan besteed heeft. Ondanks dat de personages weinig diepgang had, bleef ik wel nieuwsgierig waarom de dader deze gruweldaden pleegt. Dit komt echter ook maar summier aan bod. Er wordt naar mijn gevoel gekozen voor een ietwat eenvoudige afsluiting.

Toch heeft dit eerste deel in deze serie nieuwsgierig gemaakt naar meer. En ik hoop dat Fields in de volgende delen enkele verbeterpuntjes heeft doorgevoerd, dan kan dit uitgroeien tot de topserie, waar nu al reclame voor gemaakt wordt.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Perfecte-resten

Gegevens van dit boek:
Titel: Perfecte resten
Auteur: Helen Fields
Uitgever: Ambo|Anthos
Aantal pagina’s paperback: 416
Aantal pagina’s e-book: 354
Aantal pagina’s dwarsligger: 687
Verteller luisterboek: Ad Knippels
Speelduur luisterboek: 12:48:13
ISBN paperback: 9789026346996
ISBN e-book: 9789026347009
ISBN dwarsligger: 9789049807627
ISBN luisterboek: 9789026350597
Prijs paperback: € 16,99
Prijs e-book: € 12,99
Prijs dwarsligger: € 12,99
Prijs luisterboek: € 13,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge