Vero las: Helen Fields – Perfecte prooi + winactie

Nadat ik vorig jaar ‘Perfecte resten‘ gelezen had van Helen Fields, en hier gematigd enthousiast over was, was ik erg benieuwd hoe dit tweede deel in deze serie mij zou bevallen. Het boek kreeg ik van de uitgever al snel na verschijning toe gestuurd als recensie-exemplaar. Hier wil ik Ambo Anthos natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Tijdens een popfestival valt een medewerker van een liefdadigheidsinstelling midden in het publiek dood neer. Zijn buik is met één haal opengesneden. Niemand heeft de moordenaar gezien. Een week later wordt in een vuilcontainer het lichaam van een basisschoollerares aangetroffen. Ze is gewurgd met haar eigen sjaal.

Inspecteur Ava Turner en Luc Callanach hebben geen aanknopingspunten en kunnen geen motief vaststellen. Ze tasten in het duister, totdat blijkt dat de slachtoffers op diverse gebouwen in de stad met graffiti worden beschreven.

Dan ontdekken ze dat de boodschappen geschreven zijn voordat de moorden plaatsvonden en begrijpen ze dat de moordenaar zijn volgende slachtoffer zo aankondigt. Hoe onschuldiger de prooi, hoe beter.

De cover

De cover is goudkleurig met enkele bloedvlekken. Van bovenaf lijkt het alsof er een scalpel op ligt. Ik vind de cover erg goed bij het verhaal passen en vooral de tekst ‘Bloed zal vloeien’ zorgt er voor dat ik nieuwsgierig wordt naar het verhaal.

De auteur

Helen Fields studeerde rechten en werkte daarna meer dan tien jaar als advocaat in Londen. Tegenwoordig runt ze samen met haar echtgenoot een filmproductiemaatschappij in Los Angeles. Ze voelt zich het meest thuis in Schotland. ‘Perfecte prooi’ is het tweede deel van een verslavende serie die zich afspeelt, met in de hoofdrollen Luc Callanach en Ava Turner. Perfect voor de fans van Mo Hayder, M.J. Arlidge en Samuel Bjork.

Het verhaal

Tijdens een popfestival wordt een jongen neergestoken. Niemand heeft hier iets van gemerkt, terwijl het midden in het publiek gebeurd is. De videobeelden laten alleen een vage schim zien. Niet veel later wordt er weer een moord gepleegd. En daar blijft het niet bij. Ava Turner en Luc Callanach tasten volledig in het duister en kunnen geen aanknopingspunten vinden. Maar dan blijkt dat er op diverse plekken in de stad met graffiti informatie over de slachtoffers wordt geschreven.

Dan ontdekken ze dat deze informatie al voor de moorden op de muren geschreven is. Ze begrijpen dat de moordenaar zo zijn volgend slachtoffer aankondigt. Hoe onschuldiger het slachtoffer is, hoe beter. Er begint een race tegen de klok… Kunnen ze een volgend slachtoffer voorkomen?

Mijn mening

Over ‘Perfecte resten‘ had ik nog wel wat aanmerkingen. En was ik nog wat gematigd enthousiast. Maar na ‘Perfecte prooi’ ben ik echt lyrisch. Want de aanmerkingen die ik bij Perfecte resten had, die zijn nu helemaal ingelost. De diepgang van de personages die ik in het eerste deel wat miste maakt ze hier ruimschoots goed. Je leert de personages Ava Turner en Luc Callanach ook privé beter kennen en hierdoor krijg je een band met deze personen en word je ook meer het verhaal ingetrokken.

Het blijft lange tijd onduidelijk wie de dader is en dit zorgt voor genoeg spanning in het verhaal. Ook merk je dat Fields genoeg kennis heeft van de misdaad en gedegen onderzoek gedaan heeft naar wat er mogelijk is, want ze weet de moorden gedetailleerd te omschrijven en dit kan ik wel waarderen in een thriller. Heerlijk gruwelijke details.

Het boek is opgedeeld in 2 delen. In het tweede deel lees je het verhaal vanuit verschillende perspectieven en dit bouwt de spanning verder op. Hierdoor kun je dan echt nog maar één ding doen en dat is verder lezen.

De schrijfstijl is eenvoudig en de hoofdstukken eindigen vaak op zo’n manier dat je gewoon verder moet lezen. Dit zorgt ervoor dat je het boek veel te snel uit hebt.

En mijn voorzichtigheid die ik nog had bij ‘Perfecte resten’ die is volledig verdwenen. Ik wil meer lezen van Helen Fields en kijk dan ook heel erg uit naar een volgend boek in deze serie.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

perfecte-prooi

Gegevens van dit boek:
Titel: Perfecte prooi
Auteur: Helen Fields
Uitgever: Ambo Anthos
Vertaald door: Ernst de Boer & Ankie Klootwijk
Aantal pagina’s paperback: 480
Aantal pagina’s e-book: 420
Aantal pagina’s dwarsligger: 835
Verteller luisterboek: Ad Knippels
Duur luisterboek: 14:47:58
ISBN paperback: 9789026351297
ISBN e-book: 9789026351303
ISBN dwarsligger: 9789049808082
ISBN luisterboek: 9789026353338
Prijs paperback: € 16,99
Prijs e-book: € 11,99
Prijs dwarsligger: € 13,99
Prijs luisterboek: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Wij mogen één fysiek exemplaar van ‘Perfecte prooi’ verloten. Hier willen wij Ambo Anthos natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

  • Stuur een mailtje naar Winacties@koukleum.nl o.v.v. ‘Helen Fields – Perfecte prooi’ en vermeld in het mailtje je volledige voor- en achternaam, je adresgegevens en of je extra stappen (Zie hieronder) gedaan hebt om extra kans te maken.

Wil je extra kans maken?

  • Like Koukleum.nl op Facebook en like en/of deel onze recensie + winactie op Facebook.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze recensie + winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze recensie + winactie een duimpje en deel het bericht.

Deze winactie loopt tot en met 4 november 2020. De maandag hierop volgend zullen we de winnaar bekend maken.

Succes!

8 thoughts on “Vero las: Helen Fields – Perfecte prooi + winactie

  1. Ik hou ook wel van gruwelijke details. Het lijkt me een heerlijk spannend boek. Ik ken deze auteur wel van naam maar nog niets van gelezen. Dat ga ik zeker doen, hopelijk wordt dit mijn eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge