Vero las: Hans Breuker – Mack Dime: Het verraad van Lady Charlamane

We kregen een mailtje van Hans Breuker of wij interesse hadden om zijn boek ‘Mack Dime: Het verraad van Lady Charlamane’ te lezen en te beoordelen. Na gelezen te hebben waar het boek over ging en een stuk van de proloog op zijn website gelezen te hebben sprak het boek mij aan en besloot ik het boek te gaan lezen. We willen Hans Breuker dan ook hartelijk bedanken voor het recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van het boek: “Voor het eerst sinds lange tijd wist Mack niet wat hij moest doen. In het leger en in zijn tijd bij een private contractor had hij ontelbare keren in hopeloos gewelddadige situatie gezeten. Bomgordels, handgranaten, mortieren en kogels in alle formaten hadden zich een weg gezocht om in zijn lijf te nestelen. Het verschil was dat hij in die situaties tenminste terug kon vechten. Nu was zijn vijand onzichtbaar, net als de motivatie om hem erin te luizen. Hij wist niet waar hij moest beginnen. Wie er achter dit plan zat was goed. Agressie flitste door zijn ingewanden, zijn borst ging hevig op en neer. Het was tijd om in de aanval te gaan.”
Mack Dime – twee meter lang en minstens zo breed – is een rijke, bekende Nederlander, womanizer, drankorgel en adrenalinejunk. Hij is meedogenloos, slim en onweerstaanbaar. En hij zit diep in de problemen…

De cover

Op de cover zie je een silhouet van een vrouwengezicht tegen een witte achtergrond. In het gezicht zie je een tafereel in een stad waarbij een man met een pistool wegrent voor de politie. Ik stel me voor dat dit Mack Dime is. De cover spreekt me aan en vind ik erg mooi. Ik zou het boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel om de achterflap te gaan lezen.

De auteur

Hans Breuker leeft voor creativiteit. Hij bedekt marketingstrategieën, schildert en schrijft. Hij woont in Amstelveen met zijn vrouw en twee dochters. Met Mack Dime wil hij de wereld veroveren.

Het verhaal

We leren Mack en zijn medewerkers kennen. Lady Charlamane werd ooit opgeleid door Mack Dime, maar op een dag verdween ze met een van de grootste klanten. Nu duikt ze weer op en zet ze een val uit voor Mack Dime en zijn team. Mack Dime is in de running voor een groot Europees veiligheidscontract. Hij mag hier voor geen strafblad hebben. En door de opgezette val wordt hij gearresteerd. Hij weet echter te ontsnappen dankzij zijn trouwe hulp Tony. Een van zijn medewerkers bezet echter zijn kantoor. Wie kan hij nog vertrouwen? Hij gaat daarom bij zijn oude vriend Jerrol langs en hij helpt hem samen met de Lobi boys. Ze gaan op zoek naar het laatste aanknopingspunt. Kunnen ze rechercheur Joosten van zich afschudden en kunnen ze alles rechtzetten voor de deadline van het aanbestedingscontract?

Mijn mening

Natuurlijk is het altijd extra leuk als een boek gesigneerd is door de auteur. Dus ik was dan ook erg blij toen ik zag dat Hans heeft het boek voor ons gesigneerd had. Zoals je op de foto hierboven ziet, is de manier waarop het boek op de deurmat viel ook erg origineel. Hierdoor valt een boek natuurlijk wel op.

Nadat ik de proloog online gelezen had was ik wel nieuwsgierig geworden naar het boek. Ik had wel al vrij snel door dat het een boek met veel actie was. Maar zo wordt Mack Dime ook aangekondigd door de auteur.

Echter tijdens het lezen kreeg ik regelmatig het gevoel dat ik dingen miste doordat er verwezen wordt naar dingen uit het verleden. Dit zal waarschijnlijk in het tweede deel, De prequel, verder uitgediept worden. De onduidelijkheden die je in de proloog leest, worden wel gedurende het verhaal duidelijk.

Het belangrijkste personage is Mack Dime en ondanks dat je wel wat kleine dingen over hem te weten komt vind ik hem niet echt goed uitgewerkt. Over de andere personages in het boek kom je nog minder te weten. Hier had wat mij betreft wel wat meer aandacht besteed kunnen worden.

Het verhaal is niet echt sterk. Je valt van de ene schietpartij in de andere en vooral bij de tegenstander vallen de doden. Bij de mensen die bij Mack Dime horen vallen bijna geen doden en de gewonden rennen gewoon door. Dat lijkt me toch iets te ver overdreven.

Echter doordat Breuker aardig wat humor in het boek gebruikt en er korte hoofdstukken heeft, was het boek wel makkelijk te lezen.

Waar ik me wel erg aan stoorde waren de vele fouten in het boek. Ook al is een boek zelf uitgebracht dan denk ik dat een redacteur toch geen overbodige luxe is. Dit haalt de kwaliteit van een boek echt omhoog. Want hier staan foutjes in die er zelfs met een spellingscontrole uitgehaald zouden zijn. Hier was nog winst mee te halen geweest. Jammer.

Hans Breuker kan zeer zeker schrijven, echter, denk ik, als hij zijn hoofdpersonen al wat meer zou uitwerken en wat meer diepgang in zijn verhaal zou brengen het boek al zoveel fijner leesbaar zou zijn en dan zou mijn recensie in ieder geval al positiever worden.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Mack Dime, Het verraad van Lady Charlamane
Auteur: Hans Breuker
Uitgever: Hans Breuker
Aantal pagina’s paperback: 360
ISBN paperback: 9789082987034
ISBN e-book: 9789082987003
Prijs paperback: € 18,90
Prijs e-book: € 2,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Wist je dat de meeste boeken ook te reserveren zijn bij je lokale bibliotheek.

One thought on “Vero las: Hans Breuker – Mack Dime: Het verraad van Lady Charlamane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge