Vero las: Gillian King – Ik vergeet je niet

Wij zagen dat Gillian King een boek ging uitbrengen bij HarperCollins en na de flaptekst gelezen te hebben, was het duidelijk… Dit boek wilde ik lezen. Na een mailtje naar de uitgever kregen we al snel een positief antwoord terug en we ontvingen het boek dan ook vrij snel na verschijning in onze brievenbus. Hier willen we HarperCollins hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Maddy heeft altijd in de schaduw van haar zus Elisa gestaan. Elisa was overal goed in en werd op handen gedragen door hun ouders. Zij wel. Maar Elisa is er al veertien jaar niet meer.

Op een dag loopt Maddy op een terras in de stad Frenkie tegen het lijf, het ex-vriendje van haar zus. Zij herkent hem meteen, hij haar niet. Ze weet weinig van hem, maar één ding is zeker: Frenkie is foute boel. Want wat is er destijds tussen hem en Elisa gebeurd? Is hij wel te vertrouwen? En waarom staat hij daar zo ongelooflijk sexy te doen, zodat ze daar niet meer helder over na kan denken?

De cover

De cover is in vrolijke kleuren. Er lopen een jongen en een meisje hand in hand, over het strand. Je ziet ze in silhouet. Ik neem aan dat dit Maddy en Frenkie zijn. Iets verderop zie je een schim. Dit is naar mijn gevoel de overleden Elisa, die nog steeds een rol speelt in het leven van Maddy. Ik vind alleen de zonsondergang op een rare plek geplaatst. Hierdoor lijkt het net alsof het meisje, Maddy, een halo om haar hoofd heeft. Ik had het zelf mooier gevonden als het koppel iets meer naar de zijkant geplaatst was, zodat de zon naast het koppel terecht gekomen zou zijn. Maar ik zou het boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel, want deze maakt mij nieuwsgierig naar het verhaal.

De auteur

Gillian King (1978) is een van de grootste feelgood-schrijvers van Nederland. Haar boeken kenmerken zich door een combinatie van herkenbare emotionele gebeurtenissen, levensechte personages en een maatschappelijk geëngageerde laag. Haar vorige roman ‘Ik mis je’ werd verkozen tot Chicklit van het jaar.

Het verhaal

Elisa was altijd diegene die overal in uitblonk. Hierdoor werd ze ook op handen gedragen door haar ouders. Haar zus Maddy heeft hierdoor altijd in de schaduw van Elisa gestaan. En heeft hierdoor ook altijd het gevoel gehad dat haar ouders haar niet zagen staan. Maar Elisa is al veertien jaar geleden overleden.

Als Maddy op een dag in het centrum op een terras aan het lunchen is, loopt ze Frenkie tegen het lijf. Frenkie is het ex-vriendje van haar zus Elisa, en dat betekent foute boel. Zij herkent Frenkie meteen, maar Frenkie haar niet. Ze vraagt zich nog steeds af wat er destijds tussen hem en Elisa gebeurd is. Is hij wel te vertrouwen? En waarom moet hij zo ongelooflijk sexy zijn? Hierdoor kan ze niet meer helder nadenken!

Mijn mening

Ik moet eerlijk bekennen, dat dit pas mijn eerste kennismaking is met de boeken van Gillian King. Ja ik ga me schamen. Ik heb wel meer boeken van haar in huis, maar nog steeds niet aan toegekomen. En na het lezen van ‘Ik vergeet je niet’ kan ik zeggen, dat ik zeer zeker meer van haar hand ga lezen, want King schrijft echt met veel gevoel. En zoals je in ‘In gesprek met… Gillian King‘ ook nog terug kunt lezen is King ook nog een heel leuk persoon.

In ‘Ik vergeet je niet’ heb je verschillende verhaallijnen. Aan de ene kant heb je de verhaallijn in de huidige tijd, dit is het verhaal van Maddy. Aan de andere kant heb je de verhaallijn van Elisa, deze verhaallijn is in het verleden.

Je leert zowel Maddy als Elisa goed kennen. Ook hoofdpersoon Frenkie is goed uitgewerkt. Ze zijn echt levendige personages, die je zo in de stad tegen zou kunnen komen. Met echte gevoelens en echte problemen. De personages staan dichtbij en dat vind ik zo goed gedaan. Vaak heb je bij een feelgoodroman toch dat de hoofdpersonages ver van je af staan, omdat deze vaak dingen meemaken die jezelf niet zo snel meemaakt. Dit is in ‘Ik vergeet je niet’ absoluut niet het geval. Dit zou een buurvrouw ook zo verteld kunnen hebben.

Gillian King durft ook heftige onderwerpen aan te snijden. Zo komen rouwverwerking, onbegrip en wellicht de belangrijkste boodschap ‘durf met elkaar te praten’ in het boek voor. Echter, ondanks deze zware onderwerpen, is het boek nergens zo heftig dat het niet fijn voelt, King heeft het boek zo geschreven dat het steeds afgewisseld wordt door een feelgood moment. Het is duidelijk dat King een kenner is op feelgood-gebied. Ze weet een verhaal met een boodschap op zo’n luchtige manier neer te zetten dat je door blijft lezen en dat het boek wel in je hoofd blijft zitten, ook als het boek al uit is. Ze krijgt het voor elkaar dat je over dingen na blijft denken. Niet iedereen is zo als ze op het eerste moment uitzien. Het innerlijk kan heel anders zijn dan dat perfecte uiterlijk. Tijdens het lezen had ik de verschillende personages in mijn hart gesloten en zoals ik onder het lezen al aangaf… Ik vond het jammer toen het boek uit was en ik de personages los moest laten…

De andere boeken van Gillian King komen zeker op mijn leeslijst te staan. Nu alleen nog de tijd vinden… 🙂

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Ik-vergeet-je-niet

Gegevens van dit boek:
Titel: Ik vergeet je niet
Auteur: Gillian King
Uitgever: HarperCollins Holland
Aantal pagina’s paperback: 304
Aantal pagina’s pocket: 320
Aantal pagina’s e-book: 258
ISBN paperback: 9789402707113
ISBN pocket: 9789034789655
ISBN e-book: 9789402761306
Prijs paperback: € 15,99
Prijs pocket: € 9,99
Prijs e-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.
Dit boek is ook te lezen via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge