Vero las: Gaby Rasters – Nooit meer bang

Nadat ik van Gaby Rasters het boek ‘De Lissabon brieven‘ gelezen had, was ik ook nieuwsgierig naar haar andere boeken. Nu had Joyce het boek ‘Nooit meer bang’ en mocht ik dat van haar lenen. Dankjewel Joyce. 🙂

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Hoofdpersoon Louise uit ‘Nooit meer bang’ van Gaby Rasters heeft de mannen afgezworen. Maar dan ontmoet ze bij het ontbijt in haar Brusselse hotel Lennard. Het is liefde op het eerste gezicht en ze rijdt hoteldebotel terug naar huis, terwijl hij naar het vliegveld gaat. In de auto belt ze haar beste vriendin om te vertellen over de ontmoeting. Die vraagt meteen: ‘Luister jij geen radio? Er is een aanslag gepleegd…’ Het is het begin van een zoektocht. Naar liefde, naar hoop, naar Lennard, naar zichzelf. ‘Nooit meer bang’ is Gaby Rasters’ eerste standalone, na de trilogie ‘FOLLOW’, ‘LIKE’ en ‘SHARE’.

Auteur

Gaby Rasters is de auteur van de trilogie FOLLOW, Like en SHARE. Nu tilt ze haar schrijverschap naar een hoger niveau met een roman waarin nog steeds haar kenmerkende humor en lichtheid zitten, maar die een diepere laag heeft waar je stil van wordt.

Het verhaal

‘Nooit meer bang’ vertelt het verhaal van twee vrouwen bij wie door een toevallige ontmoeting hun leven anders uit gaat zien.
We leren Louise kennen. Louise ontmoet Lennard aan haar tafeltje in het hotel. Louise heeft gezworen dat ze nooit meer een relatie met een man wil, nadat ze borstkanker heeft gehad en haar toenmalige vriendje haar verlaten heeft. Maar bij Lennard begint het toch te kriebelen. Ze spreken af elkaar een jaar later weer te ontmoeten bij hetzelfde tafeltje in het hotel, nadat ze een erg leuke dag gehad hebben. Lennard vertrekt naar het vliegveld.
Op diezelfde dag is Maud op het vliegveld aan het wachten tot haar vriend land en raakt ze in gesprek met Victor. Ze hebben erg fijne gesprekken en dan is er opeens die flits en die knal. Maud en Victor rennen naar buiten, maar Victor gaat nog eens terug naar binnen. Het is goed mis. Er is een aanslag gepleegd.
Maud en Louise komen met elkaar in contact omdat ze beiden niet weten hoe het met de mannen gaat die ze toevallig ontmoet hadden. De hulplijnen zijn overvol. En ze moeten lang op antwoorden wachten. Maud en Louise vinden steun bij elkaar en er ontstaat een vriendschap.

Mijn mening

Ondanks dat het alweer 3 jaar geleden is dat de aanslagen op vliegveld Zaventem gebeurd zijn, denk ik dat iedereen dit nog als de dag van gisteren kan herinneren. Gaby Rasters heeft er een boek over geschreven. Ze was die dag zelf in Brussel en kwam in contact met Karen Northshield. Karen is een van de slachtoffers van de aanslag op Zaventem en moet zelfs nu, 3 jaar na de aanslag nog regelmatig geopereerd worden om verder te kunnen.

Ik kende de schrijfstijl van Gaby Rasters al van haar boek ‘De Lissabon brieven‘. En wat bij de boeken van Rasters opvalt, ze gaat heftige onderwerpen niet uit de weg. In ‘Nooit meer bang’ heb je natuurlijk de aanslagen op Zaventem, maar komt ook borstkanker, rouw, en de verwerking van kanker als je opeens niet ziek blijkt te zijn en dat wel verwacht. Stuk voor stuk onderwerpen waar je een zwaar boek verwacht, maar Rasters krijgt het voor elkaar om een luchtig verhaal te schrijven waar de onderwerpen toch binnen komen en waarbij ik toch stilstond dat we het toch eigenlijk maar goed hebben.
De hoofdpersonen in het verhaal voelen meteen prettig aan en je hebt meteen het gevoel dat ze vrienden voor je zijn. Je wilt hoe dan ook dat het goed met ze gaat. Doordat deze aanslag echt gebeurd is en er werkelijk zoveel slachtoffers gevallen zijn krijgt het boek meteen een emotionele lading. Echter het boek is toch zo geschreven dat er ook heel wat humor in verwerkt is. En ik heb dan ook regelmatig moeten grinniken om de zwartgallige humor van Louise of de rake opmerkingen van Maud.

De boeken van Gaby Rasters laten duidelijk zien dat romans niet alleen maar zoetsappig hoeven te zijn, maar dat ze ook echt een boodschap kunnen hebben en je echt het gevoel geven dat je het boek door moet lezen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Nooit meer bang
Auteur: Gaby Rasters
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s paperback: 256
Aantal pagina’s E-book: 187
Verteller luisterboek: Willemijn de Vries
Speelduur luisterboek: 05:51:12
ISBN paperback: 9789401912242
ISBN E-book: 9789401912259
ISBN Luisterboek: 9789020535723
Prijs paperback: € 16,99
Prijs E-book: € 7,99
Prijs Luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge