Vero las: Gaby Rasters – Hou me vast zoals ik was + Winactie

Nadat we beiden al een aantal boeken van Gaby Rasters gelezen hadden, hadden we gelezen dat Gaby de overstap gemaakt had naar uitgeverij Boekerij. Het nieuwe boek van Gaby zou een bijzonder boek worden, want het werd een boek ter ere van haar overleden vriendin Margriet. Nadat ik de flaptekst gelezen had, wist ik dat ik dit boek wilde lezen. Het boek viel enkele dagen nadat het boek uitkwam in de bus. Hier willen bij uitgeverij Boekerij hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De vrolijke Jasmijn staat midden in het leven, net als haar zes vriendinnen. Ze delen lief, leed en de grote vragen met elkaar. Carrière, mannen, kinderwens: alles kan besproken worden bij een lekker taartje of een groot glas witte wijn. Geen van hen wil echt volwassen worden, maar als Jasmijn slecht nieuws krijgt, komt alles in een heel ander licht te staan: ze heeft borstkanker.

Na een borstamputatie en chemo probeert Jasmijn het leven weer op te pakken, maar haar oude energie lijkt ze maar niet terug te vinden. Gelukkig heeft ze veel steun aan haar vriendinnen, die ze via appjes op de hoogte houdt, met wie ze taartjes eet wanneer de controles goed zijn, en die de bruiloft met haar geliefde Ralf tot een extra bijzondere, intense dag maken. Maar net als ze zich veilig begint te wanen, vier jaar na de eerste diagnose, ontploft er een bom in haar leven. Ze is opnieuw ziek, en dit keer is er weinig reden tot optimisme.

Voor deze roman heeft Gaby Rasters zich laten inspireren door het leven van haar recent overleden vriendin. Veel van de personages in het boek bestaan echt en ook de appjes en blogs zijn origineel en met toestemming van de nabestaanden gebruikt. Zo is dit een zeer persoonlijke roman geworden die geen lezer onberoerd zal laten.

De cover

De cover is opvallend. En na het boek gelezen te hebben, kan ik alleen maar zeggen dat de cover perfect uitgekozen is. De cover is turquoise, met in het midden de titel ‘Hou me vast zoals ik was’ en de naam van Gaby. Hierbij staat een enkele Margriet. Zoals de vriendin van Gaby in werkelijkheid heette. Aan de rand van de cover zijn allemaal Vergeet-mij-nietjes. Het mooie blauw/paarse bloemetje wat de boodschap van dit boek duidelijk over brengt. Vergeet mij niet. De cover zou me ook opgevallen zijn in de boekhandel en ik zou hem opgepakt hebben om de achterflap te gaan lezen en nadat je die gelezen hebt, wil je nog maar één ding… Het boek gaan lezen.

De auteur

Gaby Rasters (1975) jaagt haar droom na. Na een succesvolle crowdfundactie ‘won’ ze haar eerste boekcontract. Haar debuut ‘Herkenning‘ werd lovend ontvangen. Daarna volde de trilogie ‘Follow’, ‘Like’, ‘Share’. In 2017 kan het publiek kennis maken met ‘Muurbloem‘. In 2018 verscheen de roman ‘Nooit meer Bang‘, evenals ‘Julia & Julia’ en ‘De Lissabon Brieven‘. Haar roman ‘Hou me vast zoals ik was’ is verschenen bij uitgeverij Boekerij! Ook komt haar eerste kinderboek op de markt: Raf de Raaf, geschreven voor haar kinderen. Gaby is met haar boek Nooit meer Bang winnaar van de Valentijnprijs 2019!

Het verhaal

Jasmijn heeft besloten dat het tijd wordt dat ze volwassen wordt, ze is 32 jaar en de tijd van reizen, werk-vermijdend gedrag en het zo lang mogelijk rekken van studies is voorbij. Maar net nadat ze besloten heeft om volwassen te worden, blijkt dat ze borstkanker heeft en wordt ze noodgedwongen volwassen.

Na een borstamputatie en chemotherapie wil ze haar leven weer oppakken, maar haar energie blijft weg. Het blijft een gevecht voor Jasmijn maar dankzij de steun van haar vriendinnen, met wie ze regelmatig taartjes eet, updates deelt en haar bruiloft met haar geliefde Ralph voorbereidt, houdt ze zich staande.
En net als ze zich na vier jaar langzaam veilig begint te voelen, ontploft er een bom in haar leven. Ze is opnieuw ziek, en deze keer is er weinig reden tot optimisme.

Mijn mening

Ik wist al een beetje wat me te wachten zou staan in dit boek, want wij waren bij de boekpresentatie geweest die Gaby Rasters heel toepasselijk in de Business Club De Lounge van het PSV stadion heeft gehouden. Deze boekpresentatie was bijzonder indrukwekkend. De vriendinnen die ook in het boek voorkomen lazen stukjes uit het boek voor. Je ziet alle personen voorbij komen die een rol spelen in dit boek. Dit is heel bijzonder. En dit maak je niet snel mee bij een roman. Tijdens de presentatie kwam Margriet (Jasmijn in het boek) natuurlijk ook veelvuldig ter sprake, want het boek gaat ten slotte over haar. En ik kan je zeggen. De boekpresentatie was indrukwekkend. Dus ik was heel benieuwd hoe dit boek zou zijn. Natuurlijk hebben we bij de boekpresentatie het boek ook laten signeren. En de tekst die Gaby erin geschreven heeft, is ook iets wat in het boek terug komt ‘Vier het leven’. En dat is denk ik wel iets wat belangrijk is en wat soms vergeten wordt.

Ik had al enkele boeken van Gaby gelezen en wist dat Gaby erg goed er in is om gevoelige onderwerpen te benadrukken. Dit doet zij altijd op zo’n mooie wijze dat je het boek gewoon moet lezen. Bij ‘Hou me vast zoals ik was’ merk je daarnaast ook nog eens dat dit boek haar persoonlijk raakt. Ze heeft een gevoeligheid in het boek gelegd die je maar in weinig romans terug vindt. Dit boek raakt je. De manier waarop Gaby weet te omschrijven hoe Jasmijn tegen allerlei struikelblokken oploopt ondanks dat ze in principe genezen is van borstkanker. Ik denk dat dit voor velen een eyeopener zal zijn, want hoe vaak wordt er wel niet gezegd ‘Je bent toch gezond, kom op ga ervoor’ terwijl het qua energie gewoon niet lukt. Dit heeft Gaby in dit boek heel mooi neergezet en ik denk dat de frustraties waar Jasmijn tegen aanloopt zelfs niet alleen bij kanker voorkomt, maar bij alle chronische ziektes. De boosheid en frustratie die Gaby zo goed weet te omschrijven.

Maar Gaby heeft ook heerlijk luchtige stukken geschreven waardoor het verhaal mooi in balans is en je regelmatig zelfs moet grinniken om de dingen die Jasmijn met haar vriendinnen uitspookt of die Ralph klaar speelt om Jasmijn te verrassen. Het is een heerlijk boek om te lezen. Maar ik denk ook zeker een heel mooi eerbetoon aan Margriet, de overleden vriendin van Gaby waar dit boek aan opgedragen is. En als je dit boek koopt, steun je ook nog eens de Troostkoffers van het Maxima Medisch centrum. Deze Troostkoffers zijn er om kinderen van ouders met kinderen troost te bieden. Zodat kinderen van ouders met kanker ook weten dat er ook aandacht voor hun is. Dus alleen dat is al een reden om het boek te kopen.

Ook werden er tijdens de boekpresentatie twee erg mooie liedjes gespeeld, deze ontroerde me echt, daarom hebben wij deze bij de boekpresentatie ook meteen gekocht.

Een van de liedjes was ‘Ik zal je nooit meer zien’.

De cd is nog steeds te koop bij Gaby Rasters. Wil je een van de cd’s kopen? Neem dan zeker even contact met haar op.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar ‘Hou me vast zoals ik was’ lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Leesfragment-Hou-me-vast-zoals-ik-was

Gegevens van dit boek:
Titel: Hou me vast zoals ik was
Auteur: Gaby Rasters
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 288
Aantal pagina’s e-book: 246
ISBN paperback: 9789022587324
ISBN e-book: 9789402313406
Prijs paperback: € 15,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

In samenwerking met uitgeverij Boekerij hebben we weer een leuke winactie voor jullie. We mogen één fysiek exemplaar van ‘Hou me vast zoals ik was’, geschreven door Gaby Rasters, verloten. Hier willen we uitgeverij Boekerij hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

Wil je extra kans maken of heb je geen Facebook en wil je toch kans maken?

  • Deel het bericht op Facebook openbaar op je Facebook profiel.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Laat een reactie achter onder dit bericht welke stappen je gevolgd hebt.

Deze winactie loopt tot en met 9 oktober 2019. Hierna zullen wij zo snel mogelijk de winnaar bekend maken.

Succes!


8 thoughts on “Vero las: Gaby Rasters – Hou me vast zoals ik was + Winactie

  1. Doe graag mee want dit lijkt me een prachtig boek en ik heb het geliked op Bloglovin,Twitter en Instagram en openbaar gedeeld op Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge