Vero las: Eva Burgers – Wanhoop

Hier in huis zijn de boeken van Eva Burgers nog altijd graag gelezen. ze vallen dan wel onder jeugdthrillers, maar de boeken spreken ook heel veel volwassenen, zoals ons aan. Dus toen wij zagen dat Eva Burgers een nieuw boek uit ging brengen, hebben we meteen de uitgever gemaild en direct na verschijning ontvingen wij het boek in de brievenbus. Hier willen uitgeverij De Fontein hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Olivia twijfelt over haar relatie met Roan en besluit tot zijn wanhoop om een halfjaar naar Parijs te gaan. Als ze een baantje vindt in de Parijse boekwinkel Shakespeare and Company en daar bevriend raakt met Susan en Lily, is ze hem al bijna vergeten.
Tot het moment dat ze anonieme dreigberichtjes ontvangt. Wanneer ze op weg naar huis wordt gevolgd, voelt ze zich niet langer veilig. Maar juist als de politie wil ingrijpen, verdwijnt Olivia spoorloos.

Cover

Op de cover zien we een jonge vrouw, door de straten van Parijs lopen. Ik gok dat dit Olivia is. Ze kijkt schichtig over haar schouder. Volgt iemand haar? De cover spreekt me heel erg aan en past erg goed bij het verhaal. Ik zou dit boek beslist opgepakt hebben in de boekhandel om te lezen waar het boek over gaat.

Auteur

Eva Burgers werkte jarenlang als rechercheur op de afdeling zware criminaliteit. In haar boeken combineert ze die vakkennis met haar schrijftalent. 

Het verhaal

Olivia weet niet goed wat ze na haar eindexamens moet gaan doen. Ze besluit in een opwelling dat ze een half jaar naar haar tante in Parijs gaat. Echter haar tante is nog drie maanden in het buitenland. Dus ze woont alleen in het grote huis. Ze heeft wel al meteen een baantje in de Parijse boekhandel Shakespeare and Company. Het werk bevalt goed en ze sluit al snel vriendschap met haar twee Nederlandse collega’s Susan en Lily. Olivia voelt zich niet veilig in het grote huis. Er gebeuren allerlei gekke dingen. De politie besluit zich ermee te gaan bemoeien en dan verdwijnt Olivia. Komt de politie nog op tijd?

Mijn mening

Er zijn hoofdstukken die verteld worden vanuit Olivia en hoofdstukken vanuit het ‘Team moordzaken’ met na het hoofdstuk altijd een proces verbaal. Dit geeft het boek naar mijn gevoel iets extra’s. Ik denk dat het ook voor de jeugd hierdoor spannender wordt en interessanter om het boek te lezen.

Het boek begint met een stukje op een grijzige achtergrond. Dit begint meteen spannend. Ook deze grijze stukjes komen soms terug in het boek. Dit zijn de momenten dat Olivia nachtmerries heeft. Hierdoor weet je dat er meer aan de hand is met Olivia maar wat precies weet je dan nog niet natuurlijk.

De hoofdstukken vanuit het team Moordzaken zijn kort, maar voegen wel veel toe aan het verhaal. Je krijgt er veel informatie en door de proces verbalen, inclusief registratienummer, die achter deze hoofdstukken staan heb je het gevoel alsof het echt gebeurd is.

Ook de keuzes die Olivia maakt zijn realistisch en ik denk dat iedereen zich kan voorstellen dat je deze keuzes maakt. Al had ik soms wel zoiets dat sommige reacties redelijk naïef overkomen. Maar ik denk dat iedereen dat op 17 jarige leeftijd soms wel is. 🙂

Tijdens het lezen merk je dat Eva Burgers ervaring heeft met politiezaken. Wat ze schrijft is realistisch en kan ook echt gebeuren. De spanning is van begin tot einde aanwezig, en in combinatie met de korte hoofdstukken kun je niet stoppen met lezen.

Deze jeugdthriller zal ook bij veel volwassenen erg goed in de smaak vallen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: Wanhoop
Auteur: Eva Burgers
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina’s hardcover: 240
Aantal pagina’s E-book: 181
ISBN hardcover: 9789026148224
ISBN E-book: 9789026148231
Prijs hardcover: € 14,99
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge