Vero las: Eva Burgers – Undercover

Tijdens een gesprekje met Eva Burgers gaf zij aan dat ze haar novelle ‘Undercover’ naar ons op zou sturen. Aangezien wij beiden altijd enthousiast worden van de schrijfstijl van Eva, waren wij meteen nieuwsgierig. Eva stuurde ons een leuk pakketje op met ook nog erg leuke pennen van ‘De politie niet betreden’-serie. Hier willen we Eva Burgers dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Als Amy ’s avonds laat naar huis fietst, ziet ze drie jongens een woning uit rennen. Tot haar grote verbazing is een van de drie haar eigen vriendje Ivar. Wat deed hij daar? Even later hoort ze dat er in dat huis een overval is gepleegd en dat daarbij iemand om het leven is gekomen. Dat kan Ivar toch niet op zijn geweten hebben? Het voorval laat Amy niet los en ze heeft geen idee wat ze moet doen. Moet ze naar de politie gaan of is het daarvoor te laat? Amy besluit dat ze Ivar eerst zelf wil confronteren, maar daarbij leert ze een hele andere kant van hem kennen. Had iedereen die haar voor hem had gewaarschuwd dan toch gelijk?

De cover

Op de cover staat een jong meisje op een berg die over een stad uitkijkt. Ik denk dat dit Amy voor moet stellen. Ik vind de cover erg gaaf uit zien en ik denk dat deze ook jongeren aan zal spreken. Ik zou dit boek zeker opgepakt hebben om de achterflap te gaan lezen.

De auteur

Eva Burger is schrijfster, en werkte vroeger als rechercheur op de afdeling zware criminaliteit. Met de jeugdthrillers ‘Fataal’ en ‘Wanhoop’ brak ze door bij een groot publiek. Van haar eerdere jeugdboeken zijn al meer dan 25.000 exemplaren verkocht.

Het verhaal

Amy heeft verkering met Ivar. Haar omgeving waarschuwt haar steeds opnieuw dat Ivar niet te vertrouwen is. Maar ze gelooft niet dat Ivar verkeerd is. Dan ziet ze op een avond drie jongens een woning uit rennen. Eén van de drie blijkt haar vriendje Ivar te zijn. Wat deed hij daar? Als ze thuis komt hoort ze dat er een overval gepleegd is en dat een van de bewoners overleden is. Heeft Ivar dit op zijn geweten? Dit kan Amy niet geloven. Amy kan het voorval niet loslaten en besluit zelf op onderzoek uit te gaan. Maar dan leert ze een heel andere Ivar kennen. Heeft haar omgeving dan toch gelijk gehad?

Mijn mening

Doordat ik tot nog toe de boeken van Eva Burgers altijd erg goed vind, was ik benieuwd naar de novelle van haar hand, vooral doordat de ‘Kluitman-novelles’ ook altijd erg spannend zijn. Dus ik begon met veel plezier te lezen en ik kan zeggen, dat ik pas gestopt ben met lezen nadat ik het boek dichtsloeg. Ik zat echt helemaal in het verhaal en vergat alles om mij heen.

Dan weet je dus dat ik het boek goed vond. De novelles zijn natuurlijk niet al te dikke boeken, maar ideale dikte voor jongeren die niet zo graag lezen, maar toch eens een keer een boek op willen pakken. En ik kan me niet voorstellen dat iemand dit boek niet goed vindt. De spanning is voldoende aanwezig, je kunt voldoende mee puzzelen en het taalgebruik is eenvoudig gehouden.

Ik had alleen in het begin even de vraag wie nu precies wie was, want in het begin heb je bijvoorbeeld niet door dat Boris Amy’s beste vriend is, dat komt pas gaandeweg het verhaal naar voren, maar ik begrijp dat dit niet uitgebreid verteld kan worden in een novelle. De keuzes van Amy zijn natuurlijk niet altijd de beste keuzes, maar ik denk wel dat dit keuzes zijn zoals jongeren deze keuzes ook zouden maken. Ze denken vaak alleen op de korte termijn en dan lijkt dat wellicht de beste oplossing.

Ik heb in ieder geval weer erg genoten van deze novelle en dit bewijst dat Eva Burgers ook goed is in korte verhalen schrijven.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

Undercover

Gegevens van dit boek:
Titel: Undercover
Auteur: Eva Burgers
Serie: Kluitman Novelles
Uitgever: Kluitman
Aantal pagina’s hardcover: 96
Aantal pagina’s e-book: 96
ISBN hardcover: 9789020609639
ISBN e-book: 9789020631357
Prijs hardcover: € 8,95
Prijs e-book: € 5,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.
Dit boek is ook te lezen via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge