Vero las: Eric Wewerinke – Zwarte golven

We werden door Eric Wewerinke benaderd of we interesse hadden om zijn boek ‘Zwarte golven’ te lezen en recenseren. ‘Zwarte golven’ is een op waarheid gebaseerde thriller, dus dat past precies in ons straatje, dus we hebben meteen enthousiast ‘ja’ gezegd. Niet veel later hadden we het exemplaar in de brievenbus. Hier willen we Eric Wewerinke hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Psychologische thriller gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
Tot zijn grote geluk wordt Tim meegevraagd om een jacht naar Corfu over te zeilen. De schipper, miljonair Robert, vindt Tims gebrek aan zeilervaring geen enkel probleem. Eenmaal aan boord horen reisgenote Julia en Tim de meest fantastische verhalen van Robert. Maar gedurende de reis begint hij zich steeds merkwaardiger te gedragen. Gaandeweg komt Tim erachter dat Robert niet de man is die hij leek. Gaat Tims fantasie met hem op de loop na weken op zee, of heeft hij hier te maken met een psychopaat?
Zwarte golven is een thriller die onder je huid gaat zitten. Een verhaal over vertrouwen in het goede, en over mensen die zich anders voordoen dan ze zijn. Eric Wewerinke (1973) is marketeer. Zijn debuut Zwarte golven is gebaseerd op zijn eigen ervaringen.

Cover

Op de cover zien we de achtersteven van een boot die in open zee ligt. De zee is rustig. Ik stel me voor dat dit het zeiljacht is waarop Tim, Julia en Robert hun overtocht naar Corfu maken. Boven de boot staat in grote letters de titel, met eronder de tekst ‘Een waargebeurde thriller’. De cover maakt me nieuwsgierig en zou ik zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

Auteur

Eric Wewerinke (1973) is een Nederlandse schrijver. Zijn autobiografische thrillerdebuut Zwarte golven is gebaseerd op een zeilreis die hij maakte tijdens zijn studententijd.

Boektrailer

Mijn mening

Ik had de trailer van ‘Zwarte golven’ al gezien en was hierdoor al nieuwsgierig naar het boek. Dus toen Eric ons een berichtje stuurde was ik meteen enthousiast.
Toen het boek in de bus viel, had Eric er ook een boodschap voor ons in geschreven. Dat maakt een boek toch altijd extra bijzonder.

Eric heeft er voor gekozen om fictieve namen te gebruiken. Eric is in het boek Tim. Tim is erg blij dat hij uitgenodigd wordt voor een zeiltocht naar Corfu. Hij wordt door Julia uitgenodigd om mee te gaan. Hij kende Julia al van zijn reis door India en ondanks dat hij daar niet zo veel contact met Julia had is hij meteen te vinden voor dit tripje. Robert, de eigenaar van de boot vind het geen probleem dat Tim weinig ervaring heeft met zeilen. Dit lijkt me zelf toch wel handig als je zo’n lange tocht maakt en je maar met 3 man op een boot bent. Aan de ene kant lees je in het boek dat Robert alleen de basisbeginselen van het zeilen uitlegt, maar aan de andere kant worden Julia en Tim een beetje aan hun lot over gelaten tijdens het zeilen.

Het boek staat niet vol van de spanning, maar doordat Tim geen hoogte kan krijgen van Robert, en Julia ook niet altijd even duidelijk is, voel je wel regelmatig een onderhuidse spanning die er voor zorgt dat je heel erg mee leeft met Tim. En je weet dat Tim het overleeft heeft anders had hij het boek niet kunnen schrijven, maar toch had ik in sommige situaties dat ik echt zo meeleefde met Tim dat ik me afvroeg of het wel goed zou aflopen. Ik leefde echt mee met Tim. Het is denk ik het geluk van Tim geweest dat hij Robert toch redelijk goed ingeschat heeft, waardoor hij bepaalde situaties op een goede manier benaderd heeft en hij Robert niet te veel getriggerd heeft. Al heeft het in sommige situaties niet veel gescheeld en had je als lezer soms het gevoel dat het heel erg mis zou gaan. Dit zorgde er voor dat je steeds verder wilde lezen. De schrijfstijl is erg toegankelijk en hierdoor voelt het regelmatig of je zelf ook in de kuip van de boot zit en zelf deze dingen meemaakt. Eric Wewerinke is een Nederlandse schrijver die ik in de gaten ga houden.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Zwarte golven
Auteur: Eric Wewerinke
Uitgever: Uitgeverij Water
Aantal pagina’s paperback: 220
Aantal pagina’s E-book: 174
ISBN paperback: 9789492495662
ISBN E-book: 9789492495693
Prijs paperback: € 20,00
Prijs E-book: € 3,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

One thought on “Vero las: Eric Wewerinke – Zwarte golven

  1. Aan het boek verslaafd, dat was ik , wat een spannend boek
    mede door het waargebeurde verhaal, snelle schrijfstijl, fantastisch, respectvol, deze schrijver hou ik in de gaten !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge