Vero las: Ellison Cooper – Gekooid

In de folder van Xander uitgevers zag ik het boek ‘Gekooid’ staan. Nadat ik gelezen had waar het boek over ging, was ik overtuigd dat ik dit boek moest lezen. Na een mailtje naar de uitgever ontving ik het boek na verschijning dan ook in de bus. Hier wil ik Xander uitgevers dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: FBI-neuroloog Sayer Altair is intelligent, vastberaden en in staat om zelfs de meest verdorven geest te analyseren. Sinds de dood van haar verloofde geeft ze zich volledig over aan haar onderzoek naar afwijkingen in het brein van seriemoordenaars. Als de politie in Washington een gruwelijke moordzaak ontdekt waarbij een meisje tot de dood aan toe werd verhongerd in een kooi, is Sayer de aangewezen persoon om de zaak op zich te nemen.
Het slachtoffer blijkt de dochter van een bekende senator. Onder het wakende oog van heel Amerika ontdekt Sayer dat er nog een meisje gevangen is genomen. Ze moet zich haasten om haar te redden. Is er een seriemoordenaar aan het werk? Is ze wel op tijd om een tweede gruwelijke moord te voorkomen?

Cover

De cover is opgedeeld in twee helften. Dit was me in eerste instantie nog niet opgevallen. Net boven de titel ‘Gekooid’ zit een streep en er boven staat een andere foto dan er onder. Bij de cover had ik meer het gevoel alsof ik een cover van een New-adult boek in handen had. Dit boek zou ik vanwege de cover dan ook niet snel opgepakt hebben. En dat zou echt zonde geweest zijn.

Auteur

Voordat Ellison Cooper zich voltijds op het schrijven richtte, had ze een academische carrière aan de universiteit van Californië̈. Ze studeerde rechten en ze was verbonden aan een bureau voor rechtshulp in Washington, waar ze het rechtssysteem van binnenuit te zien kreeg. Ellisons favoriete onderwerpen naast antropologie zijn neurowetenschappen en misdaad.

Het verhaal

Sayer Altair, FBI-neuroloog, is intelligent en bijt zich vast in iedere zaak. Ze is in staat om de meest bedorven geest te analyseren. Ze leeft alleen nog maar voor haar onderzoek naar afwijkingen in het brein van seriemoordenaars, sinds haar verloofde dood is. In Washington wordt een gruwelijke moord ontdekt. Een jong meisje wordt uitgehongerd in een kooi gevonden. Sayer wordt erbij geroepen, aangezien zij de aangewezen persoon is om deze zaak te leiden. Als het slachtoffer dan ook nog de dochter van een bekende senator blijkt te zijn wordt het ook nog een mediaspektakel. Sayer moet onder het oog van de camera werken. En ze vermoedt dat er nog minimaal een meisje vastzit. Kan ze haar vinden voor ze verhongerd is? Is er hier een seriemoordenaar aan het werk?

Mijn mening

De korte inhoud maakte me heel nieuwsgierig, maar door de cover was ik ook een beetje huiverig. Dus ik keek toch met wat gemengde gevoelens naar dit boek uit. Als ik de cover bekeek had ik iedere keer het gevoel alsof ik een new adult ging lezen, maar niks is minder waar. Het is echt een thriller. En ook nog goed in elkaar gezet. Dit is echt weer een duidelijk teken van ‘Don’t judge a book by his cover’, want dan had ik het boek nooit gelezen. En ik heb er van begin tot eind van genoten.

Cooper heeft het voor elkaar gekregen dat ze je van begin tot het einde in haar greep houdt. Het boek heeft korte hoofdstukken en het is eenvoudig geschreven. Hierdoor leest het boek makkelijk weg. Maar door de spanning die in het verhaal zit wil je ook verder lezen. Ik leefde heel erg met Sayer mee en hoopte dat ze er op tijd achter zou komen wie de dader was.

De hoofdpersonages zijn goed uitgewerkt en ondanks dat Cooper op een bepaald moment liet doorschemeren in welke hoek de dader gezocht moest worden bleek ook hier dat ze me toch nog even op het verkeerde been zette, wat natuurlijk de bedoeling was. Het hoofdpersonage Sayer heeft Cooper op een heel menselijke wijze neergezet en dat is in dit soort boeken soms wel eens anders. De steun die ze onbewust krijgt van de hond die ze opvangt laat al vrij in het begin van het boek duidelijk zien dat Sayer gevoel heeft al wil ze dat ver weg duwen.

Dit team is zo uitgewerkt dat er gewoon een vervolg moet komen. Zodat we Sayer en haar team beter leren kennen. En ik zag dat in juli 2019 ‘Buried‘ uit komt. Dus ik ga heel hard hopen dat dit deel ook vertaald wordt naar het Nederlands. Anders denk ik dat ik verplicht wordt om in het Engels te gaan lezen. En dat wil iets zeggen bij mij… Want ik lees echt niet graag in het Engels… Ellison Cooper is een schrijfster die we in de gaten moeten houden.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment?

Gegevens van dit boek:
Titel: Gekooid
Auteur: Ellison Cooper
Uitgever: Xander uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 367
Aantal pagina’s E-book: 328
ISBN paperback: 9789401610537
ISBN E-book: 9789401610513
Prijs paperback: € 15,00 (tot en met 31 mei 2019)
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

One thought on “Vero las: Ellison Cooper – Gekooid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge