Vero las: Diverse auteurs – All I want for christmas is you

Via Hamley books werden we benaderd of we wellicht interesse hadden om een kerstbundel voor een nieuwe uitgeverij te lezen. Nu vind ik kerstverhalen altijd erg leuk, dus ik werd meteen enthousiast en kreeg al snel een mailtje terug dat ik de kerstbundel bij verschijning zou ontvangen. En zo was het ook. Hier willen we Books & Butterflies hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: All I want for Christmas is you is een heerlijke verhalenbundel in kerstsfeer.
Tien kortverhalen brengen je in de kerststemming en de romantische toets zorgt ervoor dat de koude winterdagen een stukje warmer worden. Met deze bundel heb je tien liefdevolle verhalen van tien fijne auteurs in handen!

De cover

De cover is eenvoudig maar toch feestelijk. Bij de achtergrond heb ik een beetje het gevoel alsof er sneeuw ligt. En de titel is in felrode letters. En rood doet mij vaker aan kerstmis denken zeker met zo’n titel. Het hartje in lintvorm zorgt ervoor dat ik meteen weet dat er romantische verhalen in de bundel staan. Ik vind de cover erg geslaagd.

De auteurs

Rosalie de Jong, Kaat de Cock, Anne May, Lianne Reijntjes, Marloes Smits, Yvonne Sonke, Britt van der Jagt, Vivian van Leeuwen, Chloe Verbeek en Marthe Verelst.

Mijn mening

Normaal heb ik niet zo heel veel met korte verhalen, omdat ik dan vaak zoiets heb, voordat je in het verhaal zit, is het alweer afgelopen, maar kerstverhalen blijven gewoon iets magisch hebben, dus bij het verzoek of we hier misschien interesse in hadden hoefde ik niet lang na te denken.

Het boek bevat tien korte verhalen van verschillende auteurs. De meeste zijn beginnende auteurs, al zitten er ook enkele tussen die al boeken uitgebracht hebben. Wat ik persoonlijk ook erg leuk vind, is dat er ook enkele bloggers de stoute schoenen aangetrokken hebben en een verhaal ingestuurd hebben.

Ik vond niet alle verhalen even interessant. Sommige waren leuker als andere, maar dat is meestal bij een verhalenbundel. Wat ik het voordeel van een bundel vind, is dat je zo, voor jezelf nog onbekende auteurs kunt leren kennen en al even kunt kennismaken met hun schrijfstijl. Al is een kortverhaal natuurlijk altijd anders dan een heel boek.

In deze bundel viert de kerstsfeer en de romantiek natuurlijk hoogtij. En ik denk, als ik zeg dat ik het boek in één avond uitgelezen heb, zegt dat, denk ik genoeg over de kwaliteit. De verhalen zijn allemaal ongeveer tien pagina’s lang. Natuurlijk worden de hoofdpersonages nergens heel diep uitgewerkt, maar wel overal voldoende voor dit korte verhaal.

Ik had één verhaal wat voor mij echt voor verwarring zorgde en waar ik dus ook met vragen bleef zitten bij het einde van het verhaal. En dat zorgt er dus ook voor dat ik minder snel een boek van deze auteur op zou pakken.

Het verhaal wat bij mij toch wel de meeste indruk gemaakt heeft is ‘Een magische zoektocht’ van Chloe Verbeek. Natuurlijk is het verhaal ook redelijk voorspelbaar, maar is het wel op een erg leuke manier ingepakt. Chloe Verbeek is een pseudoniem van beste vriendinnen Chelsey Broekhoven en Valerie Vaes. Beiden ook erg actieve bloggers. Ik hoop dan ook dat ze vaker verhalen gaan schrijven, want dit verhaal smaakt naar meer.

Wat ik ook erg leuk vind, is dat achter ieder verhaal een korte biografie van de auteur staat. Hierdoor lees je meteen of ze al meer geschreven hebben. Ook ideaal om de auteurs die in de smaak vallen te volgen want bij de meeste is te lezen waar ze te volgen zijn.

Als je van kerstmis of romantische verhalen houdt, kan ik deze verhalenbundel zeker aanraden. De verhalen kun je makkelijk meenemen als je ergens moet wachten, want één zo’n kort verhaal is snel gelezen.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: All I want for christmas is you
Auteur: Diverse auteurs
Uitgever: Books & Butterflies
ISBN e-book: 9781393995005
Prijs e-book: € 6,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

One thought on “Vero las: Diverse auteurs – All I want for christmas is you

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge