Vero las: Daniel Cole – De Wolven

Aangezien ik enorm genoten heb van ‘Ragdoll‘ en Marionet‘ keek ik erg uit naar ‘De wolven’, het derde deel in de Ragdoll-serie geschreven door Daniel Cole. Dus nadat ik de uitgever gemaild had, kreeg ik al snel antwoord en had ik het boek vrij snel na verschijning in de brievenbus liggen. Ik wil LS Amsterdam dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: In De wolven van Daniel Cole, de loeispannende climax van de Ragdoll-serie, worden Wolf, Baxter en Edmunds geconfronteerd met een onmogelijke nieuwe zaak.
William Fawkes’ zelfgekozen isolement wordt doorbroken vanwege de schijnbare zelfmoord van zijn goede vriend Finley Shaw. Om zijn dood te verklaren duikt Wolf samen met Baxter en Edmunds diep in het verleden van zijn vriend. Het wordt een race tegen de klok wanneer het interne onderzoek naar Wolfs rol bij de Ragdoll-moorden steeds intenser wordt. Dan stuit Wolf ook nog op vergaande corruptie binnen het korps, en dreigt hij meer te verliezen dan alleen zijn carrière… Zullen Wolf en Baxter hun meest complexe zaak ooit overleven?

Cover

De cover is rood, dit lijkt me een rood doek, wat bij elkaar gehouden wordt met naalden. De cover vind ik erg goed bij de serie passen. Echter minder goed bij het verhaal passen. De zijkant van dit boek, vind ik net als bij de vorige twee delen erg gaaf. Doordat je de draad aan de zijkant ziet lopen krijg je dat aan elkaar genaaide effect goed te zien. En dit past dan weer heel goed bij Ragdoll. Ik zou dit boek zeker opgepakt hebben in de winkel. Alleen al omdat het derde deel in deze serie is.

Auteur

De Britse Daniel Cole (1983) werkte als ambulancebroeder. ‘Ragdoll’ maakte van Cole een overnight success story. De rechten werden aan meer dan 30 landen verkocht en het boek wordt verfilmd voor tv. Het vervolg, ‘Marionet’, werd vol enthousiasme ontvangen.

Het verhaal

In dit laatste deel van de Ragdoll-serie wordt Wolf gedwongen om uit zijn isolement te komen. De schijnbare zelfmoord van zijn goede vriend Finley Shaw zorgt er voor dat Wolf (William Fawkes), Baxter en Edmund geconfronteerd worden met een onmogelijke nieuwe zaak.
Wolf is al snel er van overtuigd dat hun vriend geen zelfmoord gepleegd heeft en duikt diep in het verleden van zijn vriend. Maar Wolf moet opschieten, want er loopt een intern onderzoek naar Wolfs rol bij de Ragdoll-moorden en hij kan ieder moment achter slot en grendel gezet worden. Als Wolf dan ook nog op ernstige corruptie binnen het korps stuit, heeft hij veel meer te verliezen dan alleen zijn carrière. Zullen ze deze zaak oplossen?

Mijn mening

Ik was razend nieuwsgierig naar dit laatste deel. Hoe zou alles samenkomen? Ik begon super enthousiast te lezen, maar moet eerlijk bekennen dat ik echt even nodig had om in het verhaal te komen, ondanks dat ik Marionet nog niet zo lang geleden gelezen heb. Maar Ragdoll was natuurlijk al wat langer geleden en ik was in het begin even zoekende wie wie ook alweer was. Daarnaast was het voor mij even wennen doordat de verschillende personages natuurlijk een andere functie in het verleden hadden. Maar toen ik dat eenmaal doorhad, las het weer als van ouds, en kon ik het boek maar moeilijk weg leggen. De personages uit de andere twee delen komen terug in ‘De wolven’ en zorgen voor een mooi afgerond geheel aan het einde.

Ook in dit deel ontbrak zeer zeker de humor weer niet en dit vind ik erg goed van Cole. Een spannende thriller schrijven en toch voldoende humor in het boek brengen. Het einde had ik zelf niet aan zien komen en kwam voor mij een beetje uit de lucht vallen, maar ondanks dat, heb ik weer erg genoten van dit laatste deel van de Ragdoll-serie.

Ik kijk dan ook erg uit wat Daniel Cole nu gaat schrijven en één ding is zeker. Ik ga hem volgen, want ook zijn eventuele nieuwe boek ga ik zeker weer lezen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: De wolven
Auteur: Daniel Cole
Uitgever: LS Amsterdam
Aantal pagina’s paperback: 352
Aantal pagina’s E-book: 300
ISBN paperback: 9789024576029
ISBN dwarsligger: 9789049807450
ISBN E-book: 9789024576036
Prijs paperback: € 20,99
Prijs dwarsligger: € 18,99
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge