Vero las: Cristina Caboni – Het huis met de spiegels + winactie

Wij ontvingen van Xander uitgevers en mailtje of we mee wilden doen aan de blogtour rond het boek ‘Het huis met de spiegels’ om zo voor verschijning nog aandacht aan het boek te schenken. Aangezien ik in het verleden ook ‘De bloementuin’ met veel plezier gelezen heb, hoefde ik niet lang te twijfelen. Hier wil ik Xander uitgevers dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De prachtige villa in Positano is de enige plek die Milena haar thuis kan noemen. Ze groeide erin op en kent er elk hoekje, van de majestueuze ingang met de twaalf spiegels tot het ronde trappenhuis met de houten versieringen. Toch lijkt het huis dingen voor haar te verbergen, dingen waar haar grootvader niet over wil praten. Milena is ervan overtuigd dat hij een groot familiegeheim achterhoudt en vindt in haar zoektocht een doorgang naar een verborgen kamer, vol oude foto’s van haar grootmoeder.
Milena vertrekt naar het land waar haar grootmoeder haar dromen najaagde en ook verloor, op zoek naar haar verhaal. Stukje bij beetje ontrafelt ze het mysterie van het huis met de spiegels en haar bewoners, al kunnen sommige geheimen beter voor altijd verborgen blijven…

De cover

In een hoek van de cover staat een huis. De aandacht wordt echter getrokken naar de zee en de berg die in het water uitkomt. Ik vind de zee altijd rustgevend en door de cover word ik nieuwsgierig. Ik zou het boek ook zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

Het verhaal

Milena voelt zich thuis in de villa in Positano. Het is ook de enige plek die ze haar thuis noemt. Ze groeide er op en kent er ieder plekje, maar toch heeft ze het idee dat het huis dingen voor haar verborgen houdt. Waarom wilt haar opa over bepaalde zaken niet praten? Als ze op onderzoek gaat vindt ze een doorgang naar een verborgen kamer. Deze kamer lijkt een eerbetoon aan haar oma. Milena besluit op onderzoek te gaan naar het verhaal van haar oma. Wat is er gebeurd en waarom is haar oma destijds verdwenen.

Mijn mening

Van Cristina Caboni las ik eerder het boek ‘De bloementuin‘. Dit boek heb ik met zoveel plezier gelezen, dat ik niet lang hoefde na te denken toen Xander uitgevers mij benaderde of ik mee wilde doen aan de blogtour rond ‘Het huis met de spiegels’.

Dit boek begint met het verhaal dat Milena bij haar opa Michele in de villa met de spiegels in Positano is. Milena is bezorgd om haar opa, aangezien hij dementerend is en hij steeds verder achteruit gaat. Door een bepaalde gebeurtenis raakt hij verder verwart en besluit Milena op onderzoek uit te gaan. Vanaf dat moment krijg je ook de verhaallijn van Eva (de oma van Milena) te lezen. Hierdoor krijg je een beeld waarom zij vroeger haar man en dochtertje verlaten heeft en waarom ze nooit terug gekomen is. Deze twee verhaallijnen zijn in de derde persoon geschreven. hierdoor merk ik tijdens het lezen dat het verhaal iets verder van mij af staat.

De verhaallijn van Milena is op een bepaald moment een beetje vreemd. Aan de ene kant wordt er gelinkt dat ze gevoel heeft voor de politieagent Federico, aan de andere kant heeft ze gevoel voor Gabriel. Dat kwam op mij soms een beetje vreemd over, maar doordat dit maar zo’n klein stukje van het verhaal behelst maakte dit voor het lezen als geheel weinig uit.

Het boek is niet zomaar een romantisch verhaal. Doordat Milena ook op zoek gaat naar het geen waarom haar oma vroeger vertrokken is heeft het verhaal ook een bepaalde spanning, waardoor ik ook steeds nieuwsgierig was naar het volgende hoofdstuk en het boek binnen no time uit had. Ik liet me nergens door afleiden en waande me tijdens het lezen echt in Italië en ik kon de bergen en de zee echt ruiken en voelen. Dit is altijd erg fijn als een boek dit voor elkaar krijgt, want dan waan je je echt even in een andere wereld tijdens het lezen.

Dus zoek je een roman die er voor zorgt dat je je tijdens het lezen in Italië waant? Dan kan ik je ‘Het huis met de spiegels’ echt aanbevelen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig naar dit boek geworden? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het huis met de spiegels
Auteur: Cristina Caboni
Uitgever: Xander uitgevers
Vertaler: Esther Smit-Schiphorst
Aantal pagina’s paperback: 304
ISBN paperback: 9789401612517
ISBN e-book: 9789401612739
Prijs paperback: € 15,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Wij mogen één fysiek exemplaar van ‘Het huis met de spiegels’ verloten. Hier willen wij Xander uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

Wil je extra kans maken of heb je geen Facebook en wil je toch kans maken?

 • Deel het bericht op Facebook openbaar op je Facebook profiel.
 • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
 • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze winactie.
 • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze winactie.
 • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
 • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze winactie een duimpje en deel het bericht over deze winactie op je eigen profiel.
 • Laat een reactie achter onder dit bericht welke stappen je gevolgd hebt.

Deze winactie loopt tot en met 7 juli 2020. De maandag hierop volgend zullen we de winnaar bekend maken.

Succes!

10 thoughts on “Vero las: Cristina Caboni – Het huis met de spiegels + winactie

 1. Ik heb het bericht geliked op facebook en instagram.
  Ik ontvang jullie nieuwsbrief.
  En ik heb hem geplaatst in mijn story op instagram.

 2. Leuke actie weer en wat een mooi boek lijkt me dit. Mooie cover alleen al! Ik volg u via Bloglovin en nieuwsbrief, het bericht heb ik ❤ en gesaved. Hoe klein de kans ook, zou leuk zijn, ben 7 juli jarig toevallig.

  Warme groet!

 3. Ik doe mee voor een goede vriendin. Zij houdt van romans en zeker als ze zich afspelen in haar geliefde Italië. Ik volg op Bloglovin (loved/saved) en ontvang de mail, ben niet actief op FB.

 4. Doe erg graag mee, zou dit boek heel graag willen lezen.
  Alles gehad, behalve gedeeld op LinkedIn 🙂 🙂
  Groetjes Anneliese

 5. Wat een leuke winactie, zie hem nu pas. Net via Facebook gereageerd en volg jullie natuurlijk op Instagram ! Ben heel benieuwd naar dit boek en de cover spreekt me heel erg aan. Heb hem in veel winkels al zien liggen en zou hem graag willen lezen. Alle boeken die ik nu lees en op uit heb zal ik toevoegen aan de reis van inkt bieb in Landgraaf !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge