Vero las: Cristina Alger – Meisjes zoals wij

Op internet zagen wij dat het boek ‘Meisjes zoals wij’ zou verschijnen. Nadat we gelezen hadden waar het boek over ging, wisten wij dat dit een boek was wat wij graag wilden lezen. Na een mailtje naar de uitgever ontvingen wij het boek dan ook vrij snel in de brievenbus. Hier willen we uitgeverij Nieuw Amsterdam dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Wat doe je als alle sporen van moord naar je eigen vader leiden?
FBI-agente Nell heeft nooit een goede relatie gehad met haar vader, rechercheur Martin Flynn. En Long Island, waar ze opgroeide, zal altijd doordrenkt blijven van herinneringen aan Nells moeder, Marisol, die op brute wijze werd vermoord toen Nell zeven jaar was. Wanneer haar vader tijdens een motorongeluk omkomt, keert Nell terug naar het huis van haar ouders en raakt betrokken bij het onderzoek naar de moord op twee jonge vrouwen. Hoe dieper Nell graaft, hoe waarschijnlijker het lijkt dat haar vader er iets mee te maken had – en dat zijn vrienden bij de lokale politie zijn sporen wissen. En hoe zit het met de moord op haar moeder? Nell is de enige die de juiste antwoorden kan vinden.

De cover

Op de cover zien we een vrouw op een heide staan. Het is schemerig. De vrouw staat achter een lint van de politie met de tekst ‘Police lint do not cross’. De cover doet donker aan en maakt me nieuwsgierig. Deze cover zou me zeker opgevallen zijn in de boekhandel en zou ik dan ook opgepakt hebben om de achterflap te gaan lezen.

De auteur

Cristina Alger is New York Times bestsellerauteur van ‘De darlings van New York’, ‘Dit was niet het plan’ en ‘De vrouw van de bankier’, dat zal worden verfilmd door het team van Homeland. Cristina was bedrijfsjurist en werkt bij Goldman en Sachs. Ze woont in New York.

Het verhaal

Nell Flynn moet terug naar Long Island aangezien haar vader gestorven is. Ze heeft nooit een goede relatie met haar vader gehad en het is alweer tien jaar geleden sinds ze thuis geweest was. Haar vader Martin Flynn was rechercheur. Zijn voormalig partner vraagt Nell of ze mee wilt kijken bij een onderzoek naar de moord op een jonge vrouw. Ondanks dat Nell nog met ziekteverlof is stemt ze hier mee in. Hoe dieper ze graaft des te meer lijkt het erop dat haar vader met deze moord te maken heeft. Zijn vrienden bij de lokale politie lijken zijn sporen te willen wissen. Hierdoor begint ze ook heel erg te twijfelen over de moord op haar moeder. Nell is de enige die de antwoorden kan vinden. Maar hoe ver moet ze hier voor gaan?

Mijn mening

Ik had nog nooit iets gelezen van Cristina Alger, al heeft ze wel al meerdere boeken uitgebracht die ook in het Nederlands vertaald zijn. Dus ‘Meisjes zoals wij’ was voor mij de eerste kennismaking met haar schrijfstijl. En ik kan zeggen, ik heb er absoluut geen spijt van. Want wat een heerlijk boek.

Door dit boek ben ik ook meteen nieuwsgierig geworden, naar de andere boeken van Cristina Alger. Cristina heeft duidelijk een vlotte schrijfstijl en door de verschillende plottwists wilde ik steeds door blijven lezen.

In eerste instantie begint het boek rustig en leer je Nell Fynn beter kennen. Je leest meer over haar achtergrond en de redenen waarom ze niet graag meer terug naar Long Island gaat. Hierdoor krijg je meteen het gevoel dat je Nell al enigszins kent en hierdoor leefde ik al snel met haar mee en had ik het gevoel alsof ik haar begreep.

Nell is natuurlijk een eigenwijze en koppige FBI-agente. Ze is momenteel in de ziektewet en moet eerst gesprekken aan gaan met een psycholoog voor ze weer aan het werk kan. Ze ziet dit niet zitten. Als ze dan gevraagd wordt om bij een moordzaak mee te kijken heeft ze al ja gezegd voor dat ze zich bedenkt dat ze dit eigenlijk met haar chef had moeten overleggen.

Tijdens het lezen komen er steeds meer vragen naar boven en die worden niet meteen beantwoord. Maar hierdoor heb je wel de neiging om continue verder te lezen. Dit deed ik dan ook zonder problemen. Ik had echt moeite om dit boek aan de kant te leggen. Het boek heeft zowel fysieke spanning, waarbij je op het puntje van je stoel zit en je adem inhoudt omdat je bang bent dat het mis gaat. Maar ook de psychologische spanning is volop aanwezig en deze combinatie vind ik echt super.

De hoofdstukken zijn redelijk kort en hierdoor heb je nog meer de neiging om nog snel even een hoofdstuk te lezen. Je vliegt dus echt door het boek en voor dat ik het in de gaten had, was ik al aan de epiloog aanbeland. En natuurlijk eindigt dit boek op zo’n manier dat ik de hoop heb dat er nog een vervolg komt, want Nell Fynn is zeer zeker een personage wat erg goed in een serie zou passen. Dus ik hoop dat Cristina Alger Nell nog eens terug laat komen in één van haar volgende boeken.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Meisjes zoals wij
Auteur: Cristina Alger
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Aantal pagina’s paperback: 272
Aantal pagina’s e-book: 228
Duur luisterboek: 07:39:23
ISBN paperback: 9789046825747
ISBN e-book: 9789046825754
ISBN luisterboek: 9789046826614
Prijs paperback: € 20,00
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge