Vero las: Christina Lauren – Ik wil niet voor je vallen

Ik werd door Xander uitgevers benaderd of ik interesse had om mee te doen met de blogtour rond het boek ‘Ik wil niet voor je vallen’ geschreven door Christina Lauren. Dit zag ik zeker wel zitten. Vooral omdat ik het boek ‘Ik ben je niet vergeten‘ van dit schrijversduo met veel plezier gelezen heb. Ik wil Xander uitgevers dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Helaas ging de verhuizing van onze website niet zo heel goed, waardoor de website meer dan een week buiten gebruik was. Op het moment dat we het bijna moedeloos op wilden geven, kregen we, mede door onze nieuwe hosting de website weer werkend en konden we dus gelukkig weer verder. Helaas komt dit blog dus wel iets later dan gepland online. 🙁

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Carter en Evie ontmoeten elkaar op een Halloweenfeestje en hebben meteen een klik. Dat ze bij twee concurrerende bedrijven in Hollywood werken, schrikt ze niet af. Maar wanneer die twee bedrijven gaan fuseren en er maar één baan overblijft, slaat de sfeer om. Carter en Evie moeten strijden om dezelfde positie.
Wat een mooie nieuwe liefde had kunnen zijn, verandert in een oorlog op de werkvloer. Ze halen alles uit de kast om elkaar te overtreffen. Welke emotie gaat het winnen in deze explosieve haat-liefdeverhouding?
‘Ik wil niet voor je vallen’ is een hilarische, oprechte en opwindende roman die je in één ruk uit wilt lezen.

Cover

De cover van ‘Ik wil niet voor je vallen’ past qua stijl erg goed bij het andere boek wat ik van Christina Lauren gelezen heb. Alleen de kleuren zijn anders. De blaadjes aan de rand van de cover zijn roze en de titel is in felgroen gedrukt. Hierdoor valt de titel goed op. Onder de titel staat in het zwart nog de quote ‘Als je nieuwe liefde je grootste rivaal blijkt te zijn’. En deze zin maakt mij meteen nieuwsgierig. Dit kan toch nooit goed gaan. Dit boek zou ik dan ook zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

Auteur

Christina Laura is de schrijversnaam van het duo Lauren Billings en Christina Hobbs. Sinds 2009 schrijven ze samen allerlei verschillende verhalen. Voordat Laura van schrijven haar werk maakte, was ze werkzaam als onderzoekster. Christina werkte op een begeleidingskantoor voor jongeren. Ook al worden de twee schrijfsters gescheiden door de staat Nevada, toch spreken ze elkaar een paar keer per dag.

Het verhaal

Evie en Carter ontmoeten elkaar op een feestje van gezamenlijke vrienden. Ze vallen als een blok voor elkaar. Ze werken beiden als agent in Hollywood en zijn ongeveer getrouwd met hun werk. Dus eigenlijk hebben ze geen tijd voor een relatie. Maar de klik is zo goed tussen hen dat ze deze kans wel moeten grijpen. Dit zou wel eens een langdurige relatie kunnen zijn. Ze werken bij concurrerende bedrijven maar dat schrikt hun niet af. Maar dan gaan de bedrijven uit het niets fuseren en blijken ze samen in dezelfde functie te werken. En… er is maar plaats voor één van hen. Ze hebben enkele maanden de tijd om zichzelf te bewijzen. Daarna zal hun baas een keuze maken.

In het begin zijn ze nog aardig tegen elkaar maar al snel barst de strijd los en is alles geoorloofd. Ze willen beiden de baan hebben waar ze jaren voor gewerkt hebben en hun privéleven voor aan de kant geschoven hebben. Liefde en werk blijken niet samen te gaan. Wat is werkelijk belangrijk?

Mijn mening

Zou ‘Ik wil niet voor je vallen’ net zo lekker weglezen als ‘Ik ben je niet vergeten’? Dat was het eerste wat ik dacht toen ik het boek ging lezen. Dus snel beginnen in het boek natuurlijk. Het boek wordt vanuit verschillende perspectieven verteld. Aan de ene kant heb je het verhaal van Evie aan de andere kant het verhaal van Carter. Beide verhalen worden in de ik-vorm verteld, hierdoor heb ik toch vaak het gevoel alsof ik korter bij de persoon sta en ik me eerder in de verteller kan verplaatsen.

Door het werk van Carter en Evie leer je de showbusiness goed kennen en hoe het reilt en zeilt in deze business. Maar hierdoor is er wel minder ruimte voor het uitdiepen van de karakters en blijft het boek iets oppervlakkig. Echter doordat het boek zo humoristisch geschreven is, heb ik dit niet eens zo erg gemist en heb ik regelmatig om verschillende uitspraken moeten lachen. Echter ondanks dat dit boek luchtig geschreven is, wordt er ook een serieuze boodschap meegegeven. Het boek geeft duidelijk weer hoe moeilijk vrouwen het hebben in deze mannenwereld en hoeveel moeite zij moeten doen om zich staande te houden in deze wereld. Ik heb ook van dit boek weer erg genoten. En ik ga dit schrijversduo zeer zeker in de gaten houden. Want de schrijfstijl van het schrijversduo Christina Lauren is meeslepend en van hun boeken word ik vrolijk en dat is natuurlijk altijd een pluspunt van een boek.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op Bol.com.

Andere deelnemers blogtour

Gegevens van dit boek:
Titel: Ik wil niet voor je vallen
Auteur: Christina Lauren
Uitgever: Xander uitgevers
Aantal pagina’s paperback:
Aantal pagina’s E-book:
ISBN paperback: 9789401610322
ISBN E-book:
Prijs paperback: € 18,50
Prijs E-book: €

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Wij mogen van Xander uitgevers één fysiek exemplaar weggeven van het boek ‘ Ik wil niet voor je vallen’. Lees er alles over op: Winactie: Christina Lauren – Ik wil niet voor je vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge