Vero las: Christina Lauren – Ik durf je niet te zeggen *blogtour*

Ik ontving van Xander uitgevers een mailtje of ik geïnteresseerd was om mee te doen aan de blogtour rond het boek ‘Ik durf je niet te zeggen’ geschreven door Christina Lauren. Aangezien ik twee eerdere boeken van haar ook gelezen had, was ik meteen enthousiast en heb meteen terug gemaild dat ik erg graag mee zou willen doen aan de blogtour. Enkele dagen later had ik het boek dan ook al in de brievenbus liggen. Hier wil ik Xander uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Hazel is spontaan, extravert en soms wat onhandig. Josh is met zijn rustige, introverte en rationele karakter compleet het tegenovergestelde. Het klikt heel goed tussen de twee tegenpolen, en daar schrikken ze zelf ook een beetje van. Ze halen alles uit de kast om elkaar aan anderen te koppelen en organiseren de ene blind date na de andere. Want meer dan best friends forever zullen Josh en Hazel nooit worden, toch?
Ik durf je niet te zeggen is een herkenbaar, hilarisch en hartverwarmend verhaal over vriendschap, liefde en die ene persoon bij wie je altijd jezelf kunt zijn.

De cover

De cover past goed bij de andere romans van Christina Lauren. Hierdoor is het boek meteen herkenbaar. Ik vind de cover erg vrolijk. De fleurige blaadjes aan de rand en de vrolijke roze letters van de titels zorgen ervoor dat ik het boek zeker opgepakt zou hebben in de boekhandel om de flaptekst te gaan lezen.

De auteur

Beste vriendinnen Christina Hobbs en Lauren Billings schrijven samen onder de naam Christina Lauren. Ze hebben al meer dan twintig titels op hun naam staan, die allemaal New York Times-bestsellers werden. Hun werk wordt in meer dan dertig landen uitgegeven.

Het verhaal

Hazel is een persoon die altijd wel opvalt en vaak voor raar uitgemaakt wordt. Ze is spontaan, extravert en kan soms wat onhandig zijn. Josh is compleet het tegenovergestelde. En is rustig, introvert en heel rationeel. Op de universiteit had Hazel al een zwak voor Josh, maar ze had het gevoel dat hij onbereikbaar was. Door toeval komt ze hem tegen op een feestje bij haar beste vriendin en het blijkt haar broer te zijn. Door omstandigheden zoekt Hazel een tijdelijke woonruimte. En omdat Josh toch enkele weken weg is, kan ze tijdelijk in zijn woning. Echter dan blijkt Josh toch veel sneller terug te zijn dan verwacht en moeten ze noodgedwongen samen wonen. Maar het blijkt veel beter te klikken dan verwacht en ze worden beste vrienden. Aangezien ze beiden vrijgezel zijn besluiten ze voor elkaar dates te organiseren en hebben ze enkele dubbeldates. Deze dates lopen iedere keer uit op een ramp. Maar is het niet zo dat ze eigenlijk gewoon graag met elkaar zouden daten?

Mijn mening

Ik kende natuurlijk de schrijfstijl al van Christina Lauren van haar boeken ‘Ik wil niet voor je vallen‘ en ‘Ik ben je niet vergeten‘. Aangezien ik deze twee boeken met erg veel plezier gelezen had, was ik erg benieuwd naar dit boek. Het boek begint meteen met humor. Het begint over Hazel en enkele dingen die je over haar moet weten. Hiermee is de toon meteen gezet. En dit is naar mijn gevoel toch anders als in de twee andere boeken die ik van hun gelezen heb. Als je dit stuk gelezen hebt, heb je al een grote smile op je gezicht en die verdwijnt eigenlijk het hele boek niet meer. Hazel (niet Haley) moet je gewoon in je hart sluiten en dat doen ook bijna alle personen in het boek (behalve de dates dan die ze heeft. 🙂 ) de personages Hazel en Josh zijn erg goed uitgewerkt en leer je hierdoor goed kennen. De andere personages komen vluchtig aan bod en leer je hierdoor wat minder goed kennen maar dit is ook niet nodig voor dit boek.

Het boek verrast me meerdere keren en ondanks dat je eigenlijk vooraf wel weet hoe het boek gaat aflopen, heeft het boek toch enkele plottwists die ik niet zag aankomen en dat maakt een boek extra leuk. Ik vind dit boek een stuk minder voorspelbaar dan de voorgaande boeken van Christina Lauren. Door dit boek komt ‘Ik weet niet of ik van je houd‘ geschreven door Christina Lauren een heel stuk hoger op mijn verlanglijstje. Dit boek heeft me op een positieve manier verrast, terwijl ik de boeken van Christina Lauren al graag las, met dit boek wordt dit toch een van de favoriete feelgood schrijvers.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Blogtour

Bij dit boek doe ik mee aan de blogtour die Xander uitgevers georganiseerd heeft. Enkele andere deelnemers die aan deze blogtour deelnemen zijn:

Neem zeker ook bij hun eens een kijkje bij hun recensie om hun mening over ‘Ik durf je niet te zeggen’ te lezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Ik durf je niet te zeggen
Auteur: Christina Lauren
Uitgever: Xander uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 304
Aantal pagina’s e-book: 304
ISBN paperback: 9789401611428
ISBN e-book: 9789401611466
Prijs paperback: € 18,50
Prijs e-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

One thought on “Vero las: Christina Lauren – Ik durf je niet te zeggen *blogtour*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge