Vero las: Christian Unge – Door het water door het vuur

Ik zag in de catalogus van LS Amsterdam dat er een nieuwe serie zou uitkomen. Nadat ik gelezen had waar het boek over ging, was ik verkocht. Dit boek vond ik super interessant. Dus na een mailtje gestuurd te hebben naar de uitgever, ontving ik het boek vrij snel na verschijning in de brievenbus. Hier wil ik LS Amsterdam hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Tekla Berg is een begenadigd arts – met een fotografisch geheugen en een amfetamineverslaving – op de spoedeisende hulp. Wanneer een explosie een appartementencomplex verwoest, redt ze een ernstig verbrande man. Alles wijst op een terroristische aanslag en de man is een verdachte. Tot overmaat van ramp blijkt Tekla in hem haar van haar vervreemde broer te herkennen…

De ramp leidt tot een domino-effect, waarbij het ziekenhuis, corrupte agenten en een maffiabaas een rol spelen. En Tekla bevindt zich in het oog van de storm…

De cover

Op de cover zie je de skyline van Stockholm. Met in de lucht ‘Tekla 1’ waar een hartslag door heen loopt. Er boven staat de titel van dit eerste deel uit deze serie. Ik zou dit boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel. De lijn van de hartslag die door ‘Tekla 1’ loopt maakt me vooral nieuwsgierig wat er aan de hand zou zijn.

De auteur

Christian Unge werkt als arts in het Karolinska Universitair Ziekenhuis in Stockholm. Door het water, door het vuur is zijn internationale doorbraak als thrillerauteur.

Het verhaal

Tekla Berg heeft een fotografisch geheugen, een amfetamineverslaving en werkt op de spoedeisende hulp als arts. Ze is uitzonderlijk goed als arts. Tijdens haar dienst vindt er een explosie plaatst in een appartementencomplex. Zij wordt er naartoe gestuurd. Ze redt een ernstig gewonde man. Alles wijst op een terroristische aanslag en deze man wordt als verdachte aangemerkt. Tekla denkt in hem haar, van haar vervreemde, broer te herkennen… De ramp zorgt voor een domino-effect, waarbij niet alleen het ziekenhuis een rol speelt, maar ook een belangrijke maffiabaas en corrupte agenten. En Tekla bevindt zich hier middenin…

Mijn mening

Ik merk dat mijn leessmaak aan het veranderen is. Ik ben aan de ene kant meer romans aan het lezen, maar ook lees ik steeds meer Scandinavische thrillers. Dus ik was ook benieuwd naar dit, voor mij, nieuwe thriller talent.
Ik merkte dat ik in het begin soms even terug moest bladeren om even terug te kijken hoe het nu precies ook alweer in elkaar zat. In dit eerste stuk van het boek leer je ook de hoofdpersonages goed kennen. Je hebt eigenlijk twee verhaallijnen. Aan de ene kant de verhaallijn van Tekla, in het ziekenhuis en de zorgen die ze heeft om haar broer, aan de andere kant, de familie Oemarov. Deze maffiafamilie, die aan de ene kant legaal aan de slag wilt, maar aan de andere kant met drugs hun geld verdient. Met de verhaallijn van de familie Oemarov had ik in het begin wat moeite omdat hier zoveel verschillende namen voorkwamen en er erg veel gebeurde in deze verhaallijn. Echter op ongeveer de helft had ik het gevoel alsof er veel meer vaart in het verhaal kwam en vanaf dat moment kon ik het boek dus ook niet meer aan de kant leggen. Ik kon pas stoppen toen ik de laatste pagina gelezen had.

Je leert de hoofdpersonages goed kennen en ik ben erg benieuwd naar het vervolg ‘Zeg nooit je naam’ wat in het najaar van 2020 verschijnt.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: Door het water door het vuur
Auteur: Christian Unge
Uitgever: LS Amsterdam
Aantal pagina’s paperback: 416
ISBN paperback: 9789024587308
ISBN e-book: 9789024587315
Prijs paperback: € 17,50
Prijs e-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge