Vero las: Chinouk Thijssen – Gegijzeld + Winactie

We zagen dat er bij uitgeverij Kluitman weer een novelle uit zou komen. Deze keer van de hand van Chinouk Thijssen. Nu lezen wij de novelles van uitgeverij Kluitman graag, en ook de boeken van Chinouk Thijssen vallen hier in de smaak, dus dubbel feest. Nadat we kort geleden Chinouk aan de tand gevoeld hadden in ‘In gesprek met… Chinouk Thijssen‘ kon dit boek natuurlijk niet ontbreken. Nadat we een mailtje naar de uitgever gestuurd hadden, kregen we al snel antwoord terug dat we een exemplaar zouden ontvangen. Deze viel dan ook vrij snel na verschijning in de brievenbus. Hier willen we uitgeverij Kluitman dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Het is het einde van het schooljaar en Yasmine en Jason zijn uitgenodigd voor het feest van hun klasgenoot Casper in de enorme villa van zijn ouders. Het belooft het feest van de eeuw te worden. De avond krijgt echter een onverwachte wending wanneer een groep oudere jongens binnenkomt. Ze verbieden iedereen om het huis te verlaten totdat ze hebben waar ze voor gekomen zijn. Langzamerhand verandert het droomfeest in een nachtmerrie…

De cover

Op de cover staat een jong meisje met een gele regenjas die naar een huis staat te kijken. Het is avond. Er brandt bij één raam maar licht. Ik stel me voor dat dit het meisje is, wat ook een rol speelt in het boek. En dat het huis de villa is, waar het feest van Casper gehouden wordt. De cover maakt me nieuwsgierig. Vooral ook door de tekst ‘Hoe een feest verandert in een nachtmerrie’.

De auteur

Chinouk Thijssen (1983) is een succesvolle YA-auteur. Van haar YA-thrillers werden al meer dan 10.000 exemplaren verkocht. Naast het schrijven van YA-thrillers werkt Chinouk als freelance corrector en geeft ze lezingen op school.

Het verhaal

Eindelijk is het schooljaar ten einde. Yasmine had zich verheugd om bij haar tante op vakantie te gaan, maar haar vader heeft besloten dat ze mee moet helpen in de groentewinkel. Ter afsluiting van het schooljaar organiseert klasgenoot Casper een gigantisch feest in de enorme villa van zijn ouders. Yasmine laat zich overhalen om er naar toe te gaan. Het beloofd het feest van de eeuw te worden, maar dan komt er opeens een groep oudere jongens binnen en is de sfeer meteen veranderd. Niemand mag het huis meer verlaten totdat ze datgene hebben waar ze voor kwamen. Maar komt er op tijd hulp…?

Mijn mening

De Kluitman-Novelles zorgen ervoor dat jongeren op een eenvoudige en makkelijke manier overgehaald kunnen worden om een boek te lezen. Het zijn dunne boeken, maar het is wel een afgerond en spannend verhaal. En ook Chinouk Thijssen laat in deze novelle zien dat ze weet wat schrijven is. Het verhaal staat als een huis en meteen vanaf de eerste pagina word je het verhaal ingezogen. Na de spannende proloog neemt Thijssen even wat vaart terug om iets over de achtergrond van de personen Yasmine en Jason te vertellen. Hierdoor krijg je ook meer feeling voor deze twee personen. Deze zijn het diepst uitgewerkt, maar spelen dan natuurlijk ook de hoofdrol.

Het verhaal wordt afwisselend vanuit Jason en Yasmine verteld en hierdoor leer je ook hun gedachten kennen. Jason is bang dat er iets met zijn beste vriendin Yasmine gebeurd en Yasmine dacht eerst gevoelens voor Thomas te hebben, maar is dat wel zo? De hoofdstukken zijn kort en bondig. Hierdoor leest het verhaal lekker vlot en ik denk dat vooral jongeren dit als erg prettig zullen ervaren. De jongeren die wat meer moeite met lezen hebben, zullen de lengte van deze novelle perfect vinden en door dat Thijssen erg goed is in het beeldend schrijven, waande ik mij tijdens het lezen zelf in de woonkamer van Casper. En wat is voor een jongere nou leuker dan wanneer ze het verhaal echt voor zich zien. Ik denk dat Chinouk Thijssen hiermee wederom bewezen heeft wat ze in haar mars heeft en ik denk, in combinatie met de veelvuldige bezoeken aan scholen die zij aflegt, zal dit boek, een ware run veroorzaken om dit boek te bemachtigen, want er spelen jongeren mee, waar iedere scholier zich wel in zal herkennen.

De Kluitman-Novelles zorgen er naar mijn gevoel voor dat de jongeren en/of jongvolwassenen de interesse voor boeken weer terug kunnen vinden.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Gegijzeld

Gegevens van dit boek:
Titel: Gegijzeld
Serie: Kluitman-Novelles
Auteur: Chinouk Thijssen
Uitgever: Uitgeverij Kluitman
Aantal pagina’s hardcover: 104
Aantal pagina’s e-book: 104
ISBN hardcover: 9789020609653
ISBN e-book: 9789020631388
Prijs hardcover: € 8,95
Prijs e-book: € 5,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Wij mogen één fysieke exemplaar van ‘Gegijzeld’, geschreven door Chinouk Thijssen verloten. Hier willen wij uitgeverij Kluitman natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

  • Stuur een mailtje naar Winacties@koukleum.nl o.v.v. ‘Gegijzeld’ en vermeld in het mailtje je volledige voor- en achternaam, je adresgegevens en of je extra stappen (Zie hieronder) gedaan hebt om extra kans te maken.

Wil je extra kans maken?

  • Like Koukleum.nl op Facebook en like en/of deel onze recensie + winactie op Facebook.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze recensie + winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze recensie + winactie een duimpje en deel het bericht.

Deze winactie loopt tot en met 7 april 2021. De maandag hierop volgend zullen we de winnaar bekend maken.

Succes!

One thought on “Vero las: Chinouk Thijssen – Gegijzeld + Winactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge