Vero las: Cate Quinn – Drie weduwen

In de catalogus van uitgeverij Boekerij zagen wij het boek ‘Drie weduwen’ staan. Nadat we gelezen hadden waar het boek over ging, was mijn interesse gewekt. We hebben de uitgever dan ook een mail gestuurd en vrij snel na verschijning ontvingen wij ook een recensie-exemplaar van het boek. Hier willen we uitgeverij Boekerij hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Tegen de wensen van zijn familie en de regels van de mormoonse kerk in, trouwt Blake Nelson met drie vrouwen. Samen trekken ze zich terug in een geïsoleerde boerderij, kilometers van de bewoonde wereld. Hier zal niemand ze storen. Totdat Blake vermoord wordt en er maar drie verdachten zijn:
1. Rachel. Blakes eerste vrouw. Beleefd, intelligent, hardwerkend- een met een gruwelijk geheim.
2. Emily. Blakes tweede vrouw. Jong, lief, naïef- en een pathologische leugenaar.
3. Tina. Blakes derde vrouw. Stoer, sexy, dapper- en met beelden op haar telefoon die niemand ooit mag zien.

Het is duidelijk: één van Blakes vrouwen is een moordenaar. En de twee anderen zijn mogelijk in levensgevaar. Wie vertrouw jij?

De cover

Op de cover staan drie vrouwen die met de rug naar ons toestaan. Ze staan aan een lange, slecht onderhouden weg, richting een boerderij. Dit zullen de drie vrouwen van Blake zijn. Ik vind de cover boeiend, maar laat me niet meteen aan een thriller denken.

De auteur

Cate Quinn werkte als journalist voor ‘The Guardian’ en ‘The Times’ voor ze als auteur aan de slag ging. Van haar romans zijn wereldwijd al 50.000 exemplaren verkocht. ‘Drie weduwen’ is haar thrillerdebuut’.

Het verhaal

Blake woont afgezonderd op een boerderij in de woestijn. Hij is tegen de regels van de Mormoonse kerk en tegen de wil van zijn familie getrouwd met drie verschillende vrouwen. Echter doordat ze kilometers van de bewoonde wereld afwonen zal niemand ze storen. Maar dan wordt Blake dood terug gevonden. Is hij vermoord? En door wie? Er zijn maar drie verdachten. Zijn drie vrouwen.

Rachel, is Blakes eerste vrouw en is beleef, intelligent en zorgt voor het huishouden en het eten, maar ze draagt ook een groot geheim bij zich.
Emily is Blakes tweede vrouw, ze is jong, en naïef en gaat geen leugen uit de weg. Bij Emily weet je nooit of ze liegt of de waarheid vertelt.
En dan is er nog Blakes laatste vrouw Tina. Tina heeft al veel meegemaakt. Heeft een moeilijke jeugd gehad, is aan de drugs verslaafd geweest en heeft, om in haar onderhoud te voorzien, getippeld. Zij heeft iets op haar telefoon staan wat niemand anders mag zien…

Wie heeft Blake om het leven gebracht, wie van de drie is een moordenaar? Hierdoor zijn de andere twee mogelijk in gevaar. Wie is er te vertrouwen?

Boektrailer

Mijn mening

Nadat ik de achterflap gelezen had, was ik erg benieuwd naar dit boek. Het was niet zo’n alledaags plot en dat maakt mij altijd nieuwsgierig. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet veel van de Mormoonse kerk afwist, maar het bleek al gauw tijdens het lezen dat dit ook geen enkel probleem was.

De Mormoonse kerk speelt wel een grote rol in het boek, echter de regels worden goed uitgelegd in het boek. En ook de regels die gelden bij het meervoudig huwelijk. Je merkt dat Quinn zich hier goed in verdiept heeft en zowel van het Mormoonse geloof als van polygamie genoeg kennis heeft.

Het boek kon mij helaas niet echt in zijn greep houden. Er werd naar mijn gevoel alles iets te lang en te vaak herhaald. Waardoor de vaart uit het verhaal gehaald werd.

De focus van het verhaal ligt naar mijn gevoel meer op de drie vrouwen en niet zo zeer op de moord op Blake. Deze moord oplossen wordt maar bijzaak in het verhaal. Het gaat meer om de drie vrouwen, die ieder aan het woord komen in het boek en ook ieder hun verleden hebben. Ook dragen ze alle drie geheimen uit hun verleden mee, waarvan ze niet willen dat de anderen dit geheim achterhalen, waarbij vooral het geheim van Rachel de aandacht opeist.

Ik had, toen ik de korte inhoud en de quotes op het boek las, het gevoel dat ik een boek zou lezen, wat van begin tot eind spannend zou zijn en erg goed in elkaar zou zitten, maar ik had niet echt het gevoel dat ik een thriller aan het lezen was, als iemand mij verteld had dat het een roman was, had ik het eerder geloofd. Er is toevallig een moord gepleegd en die heeft zijdelings een rol in het verhaal, maar dit is niet het belangrijkste gedeelte in het boek.

Daarnaast vond ik eigenlijk geen enkele personage sympathiek, en hierdoor kreeg ik niet echt een gevoel bij de hoofdpersonen en ik denk dat er toch altijd minimaal één personage sympathie moet opwekken bij de lezer, om het een prettige leeservaring te laten zijn.

Helaas was ‘Drie weduwen’ niet wat ik er verwacht had. De ontknoping verraste me dan wel nog, maar dit was naar mijn gevoel te laat in het boek.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Drie-weduwen

Gegevens van dit boek:
Titel: Drie weduwen
Auteur: Cate Quinn
Uitgever: Boekerij
Vertaald door: Jan Mellema
Aantal pagina’s paperback: 416
ISBN paperback: 9789022590645
ISBN e-book: 9789402315226
Prijs paperback: € 19,99
Prijs e-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge