Vero las: Carmen Prins – Carmens kookpunt

Van de Crime Compagnie kregen we een persmail over het boek ‘Carmen’s kookpunt’ met de vraag of we hier interesse in hadden. Nadat ik gelezen had waar het boek over ging, was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Ik heb dan ook snel een mailtje terug gestuurd en vrij snel na verschijning ontvingen wij het boek dan ook in de brievenbus. Hier willen wij de Crime Compagnie dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Ik ben Carmen Prins, foodvlogger en moeder van een tweeling. Mijn moeder, die op Terschelling woont, had me met klem gevraagd om deze voorjaarsvakantie naar haar toe te komen. Ze moest mij en mijn broer iets vertellen. Maar toen ik arriveerde bij mijn ouderlijk huis, was mijn moeder niet meer in leven. Haar dood is met allerlei geheimen omgeven en ik kan niet van het eiland weg voordat ik heb uitgedokterd wat er aan de hand is. Dit is mijn verhaal.

De cover

Op de cover zien we een raampartij die uitkijkt op de zee. Voor het raam staan enkele grassen. Ik stel me voor dat dit het uitzicht is vanuit het huis van de moeder van Carmen. Boven en onder de raampartij is de cover zwart waarbij aan de bovenkant de titel van het boek en de naam van de auteurs staat met er onder de quote ‘Foodvlogger Carmen kan niet van het eiland af voordat de dood van haar moeder is opgelost’. Onder aan de cover staat de uitgever en dat het een thriller is. Door de opmaak herken ik dat dit een boek van de Crime Compagnie is en hierdoor zou ik het boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Carmen Prins is foodvlogger en moeder van een tweeling. Haar moeder, die op Terschelling woont, had haar met klem gevraagd om deze voorjaarsvakantie naar haar toe te komen. Ze moest haar en haar broer iets vertellen. Maar toen ze arriveerde bij haar ouderlijk huis, was haar moeder niet meer in leven. Haar dood is met allerlei geheimen omgeven en ze kan niet van het eiland weg voordat ze heeft uitgedokterd wat er aan de hand is.

Het verhaal

Carmen Prins gaat in de voorjaarsvakantie samen met haar tweeling naar Terschelling om haar moeder te bezoeken. Zij heeft gevraagd of ze langs wilde komen. Op de boot ziet ze haar broer Jelle. Ze heeft hem al enkele jaren niet gezien, omdat Jelle vast gezeten heeft, vanwege de moord op zijn beste vriend. Als ze samen bij de woning van hun moeder Miekje komen, blijkt dat ze niet thuis is. Dan ziet Carmen haar moeder in de keuken liggen, dood. Wat is er gebeurd? Waarom is haar moeder dood? Carmen wil tot op de bodem uitzoeken wat er gebeurd is, maar er komen steeds nieuwe verrassingen te voorschijn.

Mijn mening

Ik was benieuwd naar dit boek. Het plot klonk erg interessant en ik begon erg enthousiast te lezen. Door het eerste hoofdstuk word je meteen het verhaal ingezogen en wil je weten wat er aan de hand is en waarom ze nageroepen worden. Hierdoor wil ik snel doorlezen. Echter dan komt het verhaal een beetje in een slakkengang terecht. Het duurt erg lang, voor de doodsoorzaak duidelijk wordt en Carmen wordt in die periode natuurlijk op de proef gesteld. Ze heeft twee kinderen die zich vervelen, een verwarde vader en een broer waar ze geen goed contact mee heeft. Maar naar mijn gevoel is het enige waar Carmen aan denkt haar foodblogs. Want zelfs als er bij een storm containers aanspoelen en bewoners opgevangen moeten worden, gaat zij nog een vlog maken over het maken van broodjes. Dit kwam op mij wat ongeloofwaardig over. En wat had dat weggelopen meisje ermee te maken?

Het idee van het verhaal is leuk, echter vond ik, het geheel wat vergezocht, en hierdoor kwam het verhaal op mij wat ongeloofwaardig over. De schrijfstijl van Carmen was wel prettig en hierdoor heb ik het boek toch met plezier uitgelezen, hierdoor denk ik dat zij zeer zeker met een nieuw boek een geloofwaardiger verhaal kan neerzetten wat dan zeer zeker een succes zal worden.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Carmens kookpunt
Auteur: Carmen Prins
Uitgever: Crime compagnie
Aantal pagina’s paperback: 299
ISBN paperback: 9789461093998
ISBN e-book: 9789461094209
Prijs paperback: € 17,95
Prijs e-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge