Vero las: Carmen Mola – Het duistere net

Nadat ik eerder ‘De zigeunerbruid‘ van Carmen Mola met erg veel plezier gelezen had, was ik erg benieuwd naar het nieuwe boek van Carmen Mola. Dus toen wij zagen dat er een nieuw boek ging verschijnen hoefde ik niet lang te twijfelen en hebben we contact opgenomen met de uitgever. Deze stuurde ons vrij snel na verschijning dit boek toe. Wij willen Xander uitgevers dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Op een hete zomerdag doet inspecteur Elena Blanco een inval in een woning. In de kamer van de tienerzoon doet ze een schokkende ontdekking: de jongen kijkt online naar een live uitgezonden wreed schouwspel, samen met talloze anonieme toeschouwers. Wie zit hierachter?

Elena is al maanden bezig om de machtige criminele organisatie op te rollen die verantwoordelijk lijkt voor deze en nog veel meer extreme beelden. Maar kan ze de weg vinden in de donkerste krochten van het internet en houdt dit macabere complot verband met de verdwijning van haar zoon, die al jaren wordt vermist? Want waar is Lucas? Wie is hij nu? En welke grenzen is Elena bereid te overschrijden?

De cover

De cover is in dezelfde stijl als ‘De zigeunerbruid’ alleen is de cover nu paars en was de cover van het eerste deel rood. Alleen vind ik de vliegen die in het eerste deel echt bij het verhaal passend waren, bij dit tweede deel minder passen. Maar toch zou ik de cover opgepakt hebben, juist door de vliegen, en de naam van de auteur, leg je de link snel met het eerste deel.

De auteur

Achter het pseudoniem Carmen Mola gaan vermoedelijk drie bekende Spaanse thrillerauteurs schuil, maar wie dat zijn blijft een mysterie. ‘Het duistere net’ is de tweede thriller rondom de eigenzinnige inspecteur Elena Blanco, na het gruwelijk spannende ‘De zigeunerbruid’.

Het verhaal

Elena Blanco en haar team onderzoeken een spoor waarbij IP-nummers nagetrokken worden. Ze vallen op een bepaald moment bij een familie binnen, waarbij de tienerzoon op zijn kamer online naar een wreed schouwspel zit te kijken, samen met talloze andere anonieme toeschouwers. Wie zit hier achter en waarom wil iemand deze wreedheden zien?

Elena en haar team zijn al maanden bezig om de criminele organisatie op te rollen die achter deze en andere wrede gebeurtenissen zit. En wat heeft deze wrede organisatie te maken met de verdwijning van haar zoontje Lucas jaren geleden. Waar is Lucas nu? En wie is hij geworden? Hoe ver gaat Elena om haar zoon terug te vinden?

Mijn mening

Ik heb eerder al erg genoten van ‘De zigeunerbruid’ dus toen ik zag dat er een tweede deel uit kwam, met Elena Blanco in de hoofdrol, werd ik meteen enthousiast. En terecht. Carmen Mola schuwt het gebruik van geweld in hun boeken niet en dit zal sommigen wellicht afschrikken en tere zieltjes zullen hier zeker afhaken, maar ik houd er van. Gruwelijke en gewelddadige scenes worden duidelijk en gedetailleerd beschreven.

In dit deel komt Lucas de zoon van Elena weer naar voren, in het eerste deel hebben we al meegekregen dat hij jaren geleden ontvoerd is. Waarschijnlijk is hij door dit netwerk ontvoerd. In dit deel gaat Elena opnieuw op zoek naar Lucas, maar ze verteld hier haar team niks over, waardoor haar team steeds meer van haar vervreemd. Maar haar keuzes zijn begrijpelijk, ze is naast inspecteur ook moeder. En haar moederrol zorgt ervoor dat ze soms voor moeilijke beslissingen staat, die haaks op haar functie van inspecteur staan.

Het boek is opgedeeld in vijf delen. En ieder deel begint met een cursief gedrukt stuk wat vanuit het purperen netwerk verteld wordt. Hierdoor krijg je een inkijkje in dit netwerk, waardoor bepaalde gebeurtenissen voor jou als lezer, duidelijker worden.

Het boek bevat korte hoofdstukken en in combinatie met de spanning en gruwelijkheden in het verhaal wil je continue doorlezen, waardoor je echt door het verhaal heen vliegt. Het einde is onverwachts en het is dat ik weet dat het een trilogie is, anders had ik gedacht dat de serie afgelopen was.

Ik raad wel aan om het eerste deel ‘De Zigeunerbruid’ eerst te lezen. Je zou ‘Het duistere net’ wellicht als standalone kunnen lezen, echter dan mis je naar mijn gevoel toch essentiële informatie over de belangrijkste hoofdrolspelers.

Ik ben erg benieuwd hoe het derde deel uit gaat zien en ik kijk er dan ook heel erg naar uit en vraag me af of Carmen Mola zich in het derde deel wederom kan overtreffen, want deze thriller is subliem en heeft alle elementen die bij een goede thriller aanwezig horen te zijn. Gelukkig wordt er geen rekening gehouden met tere zieltjes.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Het-duistere-net

Gegevens van dit boek:
Titel: Het duistere net
Auteur: Carmen Mola
Serie: Elena Blanco
Uitgever: Xander uitgevers
Vertaald door: Imke Zuidema
Aantal pagina’s paperback: 416
Aantal pagina’s e-book: 416
ISBN paperback: 9789401627115
ISBN e-book: 9789401613286
Prijs paperback: € 21,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge