Vero las: Carissa Ann Lynch – Mijn zus wordt vermist

Wij ontvingen een persbericht over het boek ‘Mijn zus wordt vermist’ geschreven door Carissa Ann Lynch. Nadat ik gelezen had waar het boek over ging hoefde ik niet lang te twijfelen. Dit boek klonk erg interessant en zou ik dan ook willen lezen. Dus na een mailtje terug naar de uitgever ontvingen wij al vrij snel na verschijning dit boek in de brievenbus. Hier willen we HarperCollins hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Madeline was altijd de onafhankelijke, succesvolle zus tegen wie Emily opkeek. Nu zijn de rollen plotseling omgedraaid. Madeline is verlaten door haar man en ze moet zich alleen zien te redden met haar twee kleine kinderen. Ze vraagt Emily om hulp, alleen lijkt de echtscheiding niet haar enige probleem…
Van het ene op het andere moment verdwijnt Madeline. Emily blijft met de twee kinderen achter en raakt steeds verontruster. Ze vertrouwt niemand meer. Als het politieonderzoek maar traag op gang komt, besluit ze zelf op zoek te gaan. Ze vindt een ijzingwekkende videotape met een vreselijke misdaad van twintig jaar geleden. Is haar zus het slachtoffer of degene die alles in scène heeft gezet?

De cover

De cover is voornamelijk wit. Met onderlangs een jonge vrouw in een rode jas die op een houten brug, over het water, loopt. In het witte gedeelte staat, in rode letters, groot de titel en er boven staat de tekst ‘Mijn zus had een geheim. Toen verdween ze…’ De tekst maakt me nieuwsgierig, want de cover maakt verder weinig indruk op me. Ook kan ik niet echt de link leggen met het verhaal en dat vind ik altijd een beetje jammer.

De auteur

Carissa Ann Lynch woont met haar man en kinderen in Indiana. Door haar achtergrond in de psychologie heeft ze een fascinatie voor de donkere kant van de mens en maatschappelijke problematieken.

Het verhaal

Emily was het jongere zusje en keek altijd tegen haar zus Madeline op. Madeline was succesvoller en onafhankelijker. Maar nu zijn de rollen omgedraaid. Madeline moet zich opeens zien te redden met haar zoon en dochtertje. Haar man heeft haar net verlaten. Nu vraagt ze Emily om hulp, maar er blijkt meer aan de hand dan alleen haar echtscheiding.

Madeline wil Emily nog iets vertellen maar wacht hier mee. Echter de volgende ochtend blijkt Madeline verdwenen. Emily blijft met de kinderen Ben en Shelley achter en vertrouwt het steeds minder. Het politieonderzoek komt maar traag op gang, dus besluit ze zelf op onderzoek uit te gaan. Dan duikt er een oude videoband op. Hier staat een gruwelijke misdaad van twintig jaar geleden op. Is Madeline slachtoffer of heeft ze alles in scène gezet?

Mijn mening

Het verhaal komt heel rustig op gang. Je leert de personages goed kennen. Ook de omgeving zoals het kleine plaatsje Bare Border leer je kennen door de beeldende schrijfstijl van Lynch. Deze kennismaking met personages en omgeving is ook nodig om het verhaal te kunnen begrijpen. Op het moment dat Emily aangifte doet van de verdwijning van Madeline, merk je dat er ook meer vaart in het verhaal komt. Vanaf dan leren we ook Paul Templeton kennen. Het voormalige vriendje van Emily en tegenwoordig politieagent in Bare Border. Dit zorgt natuurlijk ook voor extra spanningen.
Emily neemt je regelmatig mee terug in het verleden, waardoor je als lezer meer over dit verleden komt te weten en verbanden kunt gaan leggen.

De auteur wisselt het tempo van het verhaal regelmatig af. De ene keer zit er ontzettend veel vaart in het boek, om daarna weer in rustiger vaarwater terecht te komen. Echter ook op de momenten dat er minder gebeurd blijft het boek mijn aandacht goed vast houden en ben ik niet geneigd om het boek weg te leggen. Dit zorgt er voor dat ik vrij snel aan het einde van het verhaal kom. Dit einde had ik echt niet aan zien komen en hier komt vrijwel uit het niets nog een personage te voorschijn. Deze personage past zeker in het verhaal en sluit het verhaal ook goed af, al had dit wat mij betreft wel wat langer gerekt mogen worden. Dit was het meest spannende stuk van het verhaal en had daarom van mij wat langer mogen zijn om zo de spanning langer te laten duren.

Tijdens het lezen spookte me wel regelmatig door het hoofd ‘waarom nu?’, maar dit wordt helemaal duidelijk en dan wordt het ook heel logisch… Wat ik met dat ‘Waarom nu?’ bedoel… Daarvoor moet je toch echt dat boek lezen en dan begrijp je het beslist. En ik denk niet dat je spijt krijgt van het lezen van dit boek.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: Mijn zus wordt vermist
Auteur: Carissa Ann Lynch
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina’s paperback: 256
Aantal pagina’s e-book: 201
ISBN paperback: 9789402704617
ISBN e-book: 9789402759136
Prijs paperback: € 15,00
Prijs e-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge