Vero las: Camilla Grebe – In slaap gevangen + Winactie

Ik zag in de catalogus van uitgeverij Cargo het boek ‘In slaap gevangen’ staan. Nadat ik gelezen had waar het boek over ging was ik nieuwsgierig en wilde ik weten wat er ging gebeuren. Na een mailtje naar de uitgever hierover, kreeg ik het boek al snel na verschijning in de brievenbus. Hier wil ik uitgeverij Cargo natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Het geluk heeft de achttienjarige Samuel in de steek gelaten en hij moet vluchten voor zowel een drugsbende als de politie. Een vacature voor verzorger van een gehandicapte jongen in een afgelegen huis aan de kust lijkt hem dan ook de perfecte manier om van de radar te verdwijnen. Samuel raakt langzaam gewend aan zijn rol als verzorger, maar als hij ’s nachts wakker wordt van harde geluiden en geschreeuw, besluit hij zich stil te houden.
Manfred Olsson probeert ondertussen zijn verdriet en schuldgevoel over het ongeluk van zijn dochter te vergeten door zich op zijn werk als rechercheur te storten. Hij wordt belast met het onderzoek naar het aangespoelde lichaam van een jonge drugsdealer, een bekende van de politie, die al enkele maanden vermist werd. Dan spoelt er nog een lichaam aan, dit keer van de zoon van een rijke familie.

De cover

Op de cover loopt iemand onder een paraplu door de sneeuw. Over dit beeld staat in grote letters de titel met daar tussen de naam van de auteur. Ik moest goed kijken voor ik echt goed zag wat er op de cover te zien was en deze cover vind ik niet echt bij het verhaal passen. Echter, omdat ik eerder van Grebe het boek ‘Dagboek van mijn verdwijning‘ gelezen heb, zou ik het boek toch opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Camilla Grebe (1968) is een van de meest toonaangevende Zweedse thrillerauteurs. Haar werk werd al onderscheiden met de Glass Key Award en in 2018 en 2020 werden haar thrillers verkozen tot beste Zweedse thriller van het jaar. Ze heeft inmiddels vier solothrillers op haar naam staan en haar boeken worden internationaal uitgegeven.

Het verhaal

De achttienjarige Samuel heeft niet erg veel geluk. Door bemoeienissen van zijn moeder heeft hij problemen met een drugsbende, en moet hij op de vlucht. Maar niet alleen voor de drugsbende. Ook de politie is op zoek naar hem. Hij ziet een vacature voor het gezelschap houden van een gehandicapte jongen. Aangezien hij momenteel geen dak boven het hoofd heeft, is dat ideaal, want bij de vacature heeft hij kost en inwoning. Op deze manier kan hij tijdelijk van de radar verdwijnen. Als hij ’s nachts wakker wordt van een hoop lawaai besluit hij zich stil te houden.

Manfred Olsson past thuis op zijn dochtertje als hij haar één moment alleen laat en zij uit het raam valt. Om zijn schuldgevoel en verdriet te vergeten, stort hij zich volledig op zijn werk als rechercheur. Hij wordt belast met het onderzoek naar het aangespoelde lichaam van een jonge drugsdealer. Deze drugsdealer was een bekende van de politie en al enkele maanden vermist. Dan spoelt er nog een lichaam aan. Deze keer is het het lichaam van de zoon van een rijke familie. Wat is hier aan de hand? En wat hebben beide zaken met elkaar te maken?

Mijn mening

Nadat ik erg genoten had van ‘Dagboek van mijn verhuizing‘, wilde ik dit nieuwe boek natuurlijk ook erg graag lezen. Dit boek kent eigenlijk 3 verhaallijnen. Aan de ene kant heb je het verhaal van Samuel, deze is op de vlucht voor een drugsbende, dan heb je de verhaallijn van Samuel’s moeder Pernilla, zij laat zich beïnvloeden door haar vader en door de dominee. Alles wat deze twee haar zeggen neemt zij voor waar aan en doet ze ook. Hierdoor komt ze lang als zwak over, maar heeft ook spijt van haar beslissing om Samuel te laten vallen en dit zorgt er voor dat ze uit eindelijk toch als een krachtige vrouw over komt. Dan speelt er nog de verhaallijn van Manfred. Het dochtertje van deze politieagent is uit het raam gevallen toen hij even niet oplette en hierdoor voelt hij zich schuldig. Dit zorgt ervoor dat Manfred zijn aandacht moet verdelen tussen het ziekenhuis, zijn vrouw en de zaak met de aangespoelde lijken.

Alle drie de verhaallijnen worden verteld in de ik-vorm, waardoor je echt meeleeft met de personages. Al had ik zelf wel enige ergernissen bij Pernilla. Het volgzame wat ze lange tijd over zich heen had, vond ik redelijk irritant, waardoor ik zoiets had, wanneer kies je eens voor jezelf in plaats van te doen wat een ander zegt. Maar gelukkig veranderde ze gaande weg het verhaal.

Of ik het boek echt een thriller kon noemen? Dat weet ik niet. Het boek is heel rustig opgebouwd. Hierdoor zat je niet echt op het puntje van de stoel, maar toch had het verhaal iets wat mijn aandacht vast bleef houden. Ik bleef hierdoor doorlezen en ik wilde weten hoe het nu precies in elkaar zat en werd ik toch enkele keren aangenaam verrast.

Dit boek is geen standaard thriller waarbij de spanning continue in het verhaal zit, echter Grebe weet dit verhaal zo te schrijven dat je steeds verder wilt lezen, omdat je wilt weten hoe het met de verschillende hoofdpersonen afloopt. Dit boek zorgt er voor dat ik in ieder geval weer uitkijk naar een volgend boek van Grebe.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

In-slaap-gevangen

Gegevens van dit boek:
Titel: In slaap gevangen
Auteur: Camilla Grebe
Uitgever: Cargo
Aantal pagina’s paperback: 416
Aantal pagina’s e-book: 416
ISBN paperback: 9789403176901
ISBN e-book: 9789403178400
Prijs paperback: € 20,99
Prijs e-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Wij mogen één fysiek exemplaar van ‘In slaap gevangen’ verloten. Hier willen wij Uitgeverij Cargo hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

Wil je extra kans maken of heb je geen Facebook en wil je toch kans maken?

 • Deel het bericht op Facebook openbaar op je Facebook profiel.
 • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
 • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze winactie.
 • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze winactie.
 • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
 • Laat een reactie achter onder dit bericht welke stappen je gevolgd hebt.

Deze winactie loopt tot en met 14 april 2020. Hierna zullen wij zo snel mogelijk de winnaar bekend maken.

Succes!

8 thoughts on “Vero las: Camilla Grebe – In slaap gevangen + Winactie

 1. Deze winactie sla ik even over, want ik heb het boek al gelezen. Het is een fantastisch boek!! Dus veel succes allemaal.

 2. Ik vind een boek met meerdere verhaallijnen meestal erg boeiend. Ik ben benieuwd. Ik volg op Bloglovin (loved/saved) en volg via de mail.

 3. Op de valreep doe ik heeeeel graag nog mee met deze winactie ! Klinkt als een erg goed boek, deze zou ik graag willen lezen !
  Geliked en gereageerd op Facebook (ik volg jullie al) en gedeeld in mijn insta story (@boekenkastje_) Succes met het kiezen van de winnaar !! xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge