Vero las: C.L. Taylor – De angst

Nadat ik gelezen had waar ‘De angst’ over ging, wist ik dat ik dit boek moest lezen, dus toen ik dit boek als recensie-exemplaar op de deurmat hoorde vallen was ik superblij. Ik wil Ambo|Anthos dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Toen Lou van huis wegliep om met haar leraar Mike naar Frankrijk te vertrekken, was ze er van overtuigd dat hij haar grote liefde was. Hij bleek echter heel anders te zijn dan ze dacht en liet Lou gebroken achter.
Achttien jaar later ontdekt Lou dat hij een nieuw slachtoffer op het oog heeft en ze is vastbesloten te voorkomen dat de geschiedenis zich herhaalt. Maar Mike is een schurk van de ergste soort, en Lou moet ervoor waken opnieuw slachtoffer te worden…
De angst is een intense thriller over obsessieve liefde, waarin een slachtoffer het heft in eigen hand neemt.

Cover

Op de cover zien we een verwelkte roos op de grond liggen. Ik heb het gevoel dat dit in een park is. Op de achtergrond zien we een silhouet weglopen. Ik vraag me meteen af wat dit dit silhouet te betekenen heeft. De cover trekt mijn aandacht en houdt me nieuwsgierig.

Auteur

C.L. Taylor studeerde psychologie aan de universiteit van Northumbria. Ze werkte als ontwerper voordat ze fulltime ging schrijven. Momenteel woont ze in Bristol met haar echtgenoot en zoon. De angst was een bestseller in Groot-Brittannië en kreeg duizenden lovende reacties op Goodreads. 

Het verhaal

Nadat haar vader is gestorven keert Lou terug naar haar geboortedorp. Hier heeft ze tot haar veertiende gewoond en daarna is ze met haar moeder naar Londen verhuisd. Hier woont ook Mike nog steeds en ze heeft zich voorgenomen om hem te confronteren met wat hij haar aangedaan heeft. Dan ziet ze dat Mike opnieuw contact heeft met een jong meisje, Chloe, en ze moet van zichzelf alles doen om te voorkomen dat Chloe hetzelfde overkomt als haar overkomen is. Maar zo makkelijk als ze dacht dat het was, zo moeilijk blijkt het te zijn. Mike vecht terug. Kan ze Chloe redden zonder zelf opnieuw slachtoffer te worden?

Mijn mening

Het boek wordt vanuit verschillende personen verteld. Deze personen vertellen allemaal hun eigen verhaal. Daarnaast lezen we schuin gedrukt dagboekfragmenten uit de tijd dat Lou meeging naar Frankrijk en alles wat ze daar meemaakte en toen voelde. In het heden voel je duidelijk dat Lou beschadigd is door alles wat er met haar gebeurd is.

Je leest in eerste instantie drie verschillende levensverhalen, van Lou, Chloe en Wendy. Het blijft nog een hele tijd onduidelijk wie Wendy eigenlijk is, maar doordat de verhalen van de drie elkaar steeds meer raken vallen ook steeds vaker dingen op hun plek. Hierdoor worden dingen die in het begin vraagtekens oproepen heel duidelijk en logisch.

Ook de personage van Mike vind ik erg goed neergezet. Hij wordt door de gemeenschap gezien als een gerespecteerde burger die onrecht is aangedaan door een jong meisje. Maar ondertussen heeft hij een zwak voor jonge meisjes. Dit maakt het verhaal goed gelaagd en zorgt er voor dat de sceptisch van de politie en bewoners geloofwaardig over komen.

Het enige minpuntje vond ik het laatste hoofdstuk. Hierin wordt iets uit de doeken gedaan wat als donderslag bij heldere hemel kwam en wat naar mijn gevoel een beetje afbreuk deed aan het verhaal. Dit laatste hoofdstuk had van mij weggelaten mogen worden, want het voegt voor mij niks toe aan het verhaal.

‘De angst’ is erg goed geschreven en ondanks het laatste hoofdstuk zal ik ook een nieuw boek van C. L. Taylor weer met veel plezier oppakken.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

De-angst-leesfragment

Gegevens van dit boek:
Titel: De angst
Auteur: C.L. Taylor
Uitgever: Ambo|Anthos
Aantal pagina’s paperback: 368
Aantal pagina’s E-book: 289
ISBN paperback: 9789026344466
ISBN E-book: 9789026344473
Prijs paperback: € 20,99
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge