Vero las: Barbara Sevenstern – Familiegeluk + Winactie

We ontvingen een persmail van De Crime Compagnie over de te verschijnen boeken. Hier zag ik ook o.a. het boek ‘Familiegeluk’ bij staan. Nadat ik de korte inhoud gelezen had, was ik snel overtuigd. Dit boek had mijn interesse gewekt. Na een mailtje naar de uitgever kregen we al snel antwoord dat we het boek zouden ontvangen bij verschijning. En dit boek viel dan ook al snel na verschijning in de brievenbus. Hier willen we De Crime compagnie hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Samen met haar jeugdliefde leidt Lisette een rustig bestaan in Den Haag. Hier komt echter een abrupt einde aan als haar moeder overlijdt. Ze blijkt al jaren een groot geheim met zich mee te dragen. Met als enige aanwijzing een oud adresboekje gaat Lisette op zoek naar de waarheid. Stukje bij beetje ontrafelt ze de geheimen die haar familie liever verborgen had gehouden…
Familiegeluk is een feelgood thriller over familiebanden en de allesbepalende behoefte aan erkenning.

De cover

Op de cover staan lelietjes van dalen die op een notitieboekje liggen. Het notitieboekje en de lelietjes van dalen liggen op een oude tafel. De rand van de cover lijkt een beetje verbrand. De lelietjes van dalen die op het notitieboekje liggen vind ik erg goed bij het verhaal passen. De cover spreekt me erg aan en ik zou het boek zeker opgepakt hebben om de informatie te gaan lezen op de achterflap.

De auteur

Barbara Sevenstern (1969) is communicatiespecialist en blogger. Samen met haar echtgenoot en drie kinderen woont zij in Den Haag. Familiegeluk is het debuut van Barbara Sevenstern.

Het verhaal

De moeder van Lisette doet nogal geheimzinnig over een adresboekje, maar voor Lisette haar kan vragen wat er met dit boekje aan de hand is, overlijdt haar moeder toch vrij plotseling in het ziekenhuis. Lisette kan dit niet laten rusten en besluit op onderzoek te gaan. Er blijkt een groot geheim in de familie te zijn. Lisette heeft alleen dit oude adresboekje als aanwijzing. Haar familie werkt haar tegen, want zij houdt deze geheimen liever verborgen…

Mijn mening

Het boek heeft in het eerste gedeelte twee verhaallijnen. De verhaallijn van Lisette in 2014 en Eline in 1964. Dan kun je dus eigenlijk al voorstellen dat er in 1964 iets gebeurd moet zijn. Op een bepaald moment stopt de verhaallijn van Eline in 1964 en eigenlijk is dan ook het belangrijkste uit die tijd op deze manier ook verteld, want ik denk dat deze verhaallijn voor de lezer nodig was om het verhaal duidelijk te houden. De overige details worden op een andere manier prijs gegeven en dit heeft Sevenstern op een goede manier gedaan, om de geloofwaardigheid van het verhaal te behouden.

De hoofdpersonages zijn goed uitgewerkt, al had ik sommige personages toch nog wat beter willen leren kennen. Want soms vroeg ik me af wat zij precies voor rol speelden, maar dit kwam niet helemaal goed uit de verf. Echter had ik het einde absoluut niet aan zien komen en ik had een andere dader voor ogen. Ik werd door Sevenstern een aantal keer op het verkeerde been gezet en was daarna aan het twijfelen, maar zat uiteindelijk dus toch nog verkeerd qua dader. Wel had ik het gevoel dat er aan het einde nog een los eindje was en ik vraag me nog steeds af wat dit nu precies met het verhaal te maken heeft. Maar wellicht blijf ik daar gewoon te lang over nadenken.

Dit is het debuut van Sevenstern en als ik zie wat ze nu al op papier zet, mogen we denk ik nog heel veel van haar verwachten in de toekomst. Ik blijf haar in ieder geval volgen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie ook nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Familiegeluk
Auteur: Barbara Sevenstern
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 366
ISBN paperback: 9789461093974
ISBN e-book: 9789461094179
Prijs paperback: € 17,95
Prijs e-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Wij mogen één fysiek exemplaar van ‘Familiegeluk’ verloten. Hier willen wij De Crime Compagnie hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

Wil je extra kans maken of heb je geen Facebook en wil je toch kans maken?

  • Deel het bericht op Facebook openbaar op je Facebook profiel.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Laat een reactie achter onder dit bericht welke stappen je gevolgd hebt.

Deze winactie loopt tot en met 6 maart 2020. Hierna zullen wij zo snel mogelijk de winnaar bekend maken.

Succes!

4 thoughts on “Vero las: Barbara Sevenstern – Familiegeluk + Winactie

  1. Weer een boek dat ik graag zou willen lezen. Ik ben weer van de partij. Niet actief op FB, volg op Bloglovin en ontvang de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge