Vero las: Barbara de Smedt – Alleen *Blogtour*

Zoals jullie wellicht al weten, doen we bij de boeken van Hamley books altijd mee aan de blogtours die zij rondom hun boeken organiseren. En we mogen dus altijd al vrij vroeg aangeven in welke boeken we interesse hebben. Toen ik dit boek zag, en de korte inhoud gelezen had, wist ik, dit boek zou een boek voor mij kunnen zijn. En nadat we aangegeven hadden dat we, aan de blogtour, mee wilden doen ontvingen we nog voor verschijning het boek in huis. Hier willen we Hamley Books hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Julie Meskens gaat gebukt onder de plotse dood van haar moeder. Ze stort zich op haar studie Diergeneeskunde en heeft ondertussen de ene onenightstand na de andere. Wanneer ze ongepland zwanger blijkt te zijn, zet dit een reeks vreemde gebeurtenissen in gang.

En dan verdwijnt ze op een hete zomerdag uit haar appartement. De politie staat voor een raadsel. Wie kan hier achter zitten? Heeft de vader van de baby Julie vermoord? Is ze weggelopen? Werd ze ontvoerd?

Alleen Julie weet wat er aan de hand is. Ze beseft dat ze zal sterven zodra haar baby wordt geboren. Toch vecht ze niet alleen voor haar eigen leven, maar vooral voor dat van haar ongeboren kind.

De cover

De cover geeft me een verlaten gevoel. Een babybedje staat alleen in een kamer. Het bedje zit vol met spinnenrag. Ik moet bij deze cover ook steeds aan de urbexfotografie denken wat wij in het verleden gedaan hebben. De cover houdt mijn aandacht zeker vast. Dus dat zou ook betekenen dat hij me zeker zou opvallen in de boekhandel.

De auteur

Barbara de Smedt (1976) bracht als J.B. Ocean samen met Joke Vander Aa de succesvolle spannende roman ‘Blauw’ uit, een boek dat op veel lof mocht rekenen van lezers en recensenten. ‘Alleen’ is haar thrillerdebuut.

Het verhaal

Julie heeft een relatie gehad met Tom, maar omdat Tom een serieuzere relatie wilde liep de relatie spaak. Vanaf toen hield Julie er verschillende onenightstands op na. Totdat ze er op een dag achter komt dat ze zwanger is. Ze weet zeker dat het kind van Tom moet zijn. En nadat ze dit vertelt heeft aan hem besluiten ze samen verder te gaan. Echter dan gebeuren er enkele rare dingen. En zowel Tom als Julie vragen zich af wat dit te betekenen heeft.
En dan verdwijnt Julie op een warme zomerdag uit haar appartement. Kort daarvoor heeft Julie nog contact gehad met Tom. Waar is ze heen? De politie staat voor een raadsel. Zit Tom hier achter? Heeft hij Julie vermoord? Of is ze weggelopen?

De enige die weet wat er gebeurd is, is Julie. Julie is bang dat ze zal sterven zodra haar baby geboren is. Maar ze besluit te vechten. Niet alleen voor haar eigen leven, maar vooral voor het leven van haar ongeboren kind.

Boektrailer

Mijn mening

Ik had eerder al ‘Blauw‘ gelezen. Dit boek heeft Barbara samen met Joke Vander Aa geschreven. Maar je ziet al meteen aan de cover dat ‘Alleen’ een heel ander boek is dan ‘Blauw’. Bij ‘Blauw’ had ik nog de kanttekening dat er wel veel toevalligheden waren die het verhaal tot een goed einde moesten breien. Dit had ik bij ‘Alleen’ dus echt absoluut niet meer. Je merkt dat Barbara echt gegroeid is in dit boek.

Het verhaal draait om een jonge vrouw Julie, die op jonge leeftijd al een groot gevoel van rechtvaardigheid heeft en het opneemt voor diegene die gepest wordt. Hierdoor leer je Julie al meteen goed kennen. En dat typeert ook meteen de schrijfstijl. De personages worden goed uitgewerkt en je hebt het idee tijdens het lezen dat je deelgenoot bent. Door de beeldende schrijfstijl van Barbara kun je je alle situaties levendig voorstellen.

Het verhaal is opgebouwd uit korte hoofdstukken. En de hoofdstukken worden verteld vanuit verschillende personages, ook staat hier steeds een tijdsspanne bij. Hierdoor krijg je als lezer een compleet beeld. En begrijp je de personages ook beter, doordat je ook een beeld van hun verleden krijgt.

Tijdens het lezen vloog ik echt door het boek heen en ik kon het boek echt niet aan de kant leggen. Ik denk dat ‘Alleen’ voor mij tot de beste boeken van 2020 behoort. Als het al niet het beste boek is wat ik gelezen heb. Ik hoop dan ook dat Barbara nog verder gaat met schrijven en ons nog vaker gaat verrassen met dit soort pareltjes. Ik kijk er in ieder geval naar uit!

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Blogtour

Bij de boeken van Hamley book doen we eigenlijk altijd mee aan de blogtours rondom de nieuw verschenen boeken. Dit is bij ‘Alleen’ natuurlijk ook het geval. Er zijn naast onze recensie ook nog een heel aantal andere bloggers die aandacht aan dit boek gegeven hebben. Ga zeker ook eens een kijkje nemen op de website van deze bloggers.

Gegevens van dit boek:
Titel: Alleen
Auteur: Barbara de Smedt
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s paperback: 340
Aantal pagina’s e-book: 360
ISBN paperback: 9789463967433
ISBN e-book: 9789463967440
Prijs paperback: € 20,99
Prijs e-book: € 10,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge