Vero las: Anna Todd – Verliefd

In de catalogus van uitgeverij Boekerij zagen wij dat er een roman van de hand van Anna Todd zou verschijnen. Wij hadden nog nooit wat van haar gelezen, maar de korte inhoud klonk veelbelovend dus ik hoefde niet lang na te denken om een mailtje naar de uitgever te sturen. Hierdoor ontvingen wij het boek niet lang na verschijning in onze brievenbus. Hier willen wij uitgeverij Boekerij hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Karina is opgegroeid op een militaire basis en weet maar al te goed hoe soldaten eraan toe zijn als ze terugkeren uit een oorlogsgebied. Toen haar vader werd uitgezonden en haar broer, Austin, voor de zoveelste keer in de problemen raakte met de politie, bleek zij de enige te zijn die de familie bij elkaar kon houden. Karina weet dat ze ook voor zichzelf moet zorgen, maar als Austin’s gedrag nog schrikbarender wordt, en haar vaders reacties steeds extremer, balanceert zelfs Karina op het randje van de afgrond. Dan komt ze Kael tegen – een gesloten man die ze dolgraag beter wil leren kennen.

De twintigjarige Kael is een knappe soldaat die twee missies in Afghanistan heeft doorstaan. Hij is emotioneel beschadigd, hij laat zich nauwelijks uit over wat hij heeft meegemaakt. Karina raakt gewend aan zijn stille aanwezigheid, maar vindt het steeds lastiger om haar gevoelens voor hem te verbergen. Als Kael niet blijkt te zijn wie Karina dacht, moet ze waarheid en leugens proberen te scheiden – en een belangrijk besluit nemen dat haar toekomst voor altijd zal veranderen.

De cover

De cover is eenvoudig en toch maakt hij indruk op me. Het lijkt op kleine lichtgevende stofdeeltjes die op de grond liggen en door de lucht dwarrelen. Hier doorheen staat in grote letters de titel van het boek en de serienaam. Onder aan de cover staat in zwarte letters de naam van de auteur. Ik denk dat de cover mij zeker opgevallen zou zijn in de boekhandel.

De auteur

Anna Todd was altijd een gretige lezer van romantische boeken én een liefhebber van boybands. Doordat ze deze twee passies in de ‘After’-serie kon combineren, kwam voor haar een droom uit. Nu is ze terug met haar nieuwe ‘Tussen de sterren’-serie. Ze woont met haar man in Austin, Texas.

Het verhaal

Karina is opgegroeid als dochter van een militair en woont haar hele leven op een militaire basis. Haar vader is vaker uitgezonden en hierdoor weet ze hoe de soldaten er aan toe zijn als ze terug komen uit oorlogsgebied. Haar tweelingbroer Austin heeft wat moeite om op rechte pad te blijven en krijgt hierdoor wat problemen met de politie.
Dan ontmoet ze de gesloten Kael. Deze man is mysterieus en ze wil hem dolgraag beter leren kennen. Hij heeft twee missies in Afghanistan doorstaan. Ze ontwikkelen al snel een hechte vriendschap en Karina durft haar gevoelens te tonen aan de gesloten Kael. Als Kael dan niet diegene blijkt te zijn wie zij dacht, moet ze erachter zien te komen wat de waarheid is…

Mijn mening

Door de aantrekkelijke cover en het verhaal op de achterflap begon ik enthousiast te lezen. Ik moet bekennen dat ik de ‘After’-serie van Todd niet gelezen heb, maar natuurlijk wel alle positieve berichten over deze serie gehoord heb. Doordat Todd getrouwd is met een soldaat en hierdoor ook dichtbij een legerbasis woonde, was mijn verwachting extra hoog gespannen. Doordat Todd zelf ervaringen heeft hiermee, verwacht ik een boeiend verhaal. Maar helaas. Ik moet bekennen dat ik het verhaal flinterdun vind. Ik vraag me tijdens het lezen regelmatig af wat ik in godsnaam aan het lezen ben. Het verhaal lijkt aan de ene kant stil te staan, maar even later heb ik het gevoel dat we maanden verder zijn in het verhaal, terwijl ik dit gemist lijk te hebben. Echter als ik terug blader om te kijken of ik dan een stuk verhaal gemist heb, blijkt dit toch niet zo te zijn.

Wat natuurlijk de vaart in het verhaal houdt zijn de korte hoofdstukken, echter naar mijn gevoel moet een hoofdstuk wel ergens toe dienen. Hier had ik soms het gevoel alsof de auteur maar een nieuw hoofdstuk begon omdat ze korte hoofdstukken wilde, maar het stukje verhaal van het ene hoofdstuk liep gewoon verder in het andere. Dan had ik liever een wat langer hoofdstuk gezien waarbij het onderwerp dan afgebakend was in dat hoofdstuk.

Het einde komt ietwat abrupt. Indien het verhaal goed was geweest had dit wellicht een cliffhanger kunnen zijn, maar nu heb ik het gevoel alsof het verhaal gewoon in stukken gehakt is, om er drie boeken van te maken terwijl het eigenlijk één verhaal was. Ik betwijfel sterk of ik het tweede deel ga lezen. Of het moet al zijn, omdat ik wil weten of het nu inderdaad eigenlijk één verhaal is en niet drie verhalen die één serie vormen.

Was er dan helemaal niks goed? Jawel. Je merkt tijdens het lezen dat Todd weet wat schrijven is, alleen lijkt dit nog een beetje de ruwe versie van het verhaal.

Ondanks dat de recensies op de After-serie zo positief waren, zal ik denk ik niet zo snel meer een boek van Todd oppakken. Wellicht doe ik mijzelf daar te kort mee, maar met ‘Verliefd’ heeft ze me echt niet weten te overtuigen, helaas.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Verliefd

Gegevens van dit boek:
Titel: Verliefd
Serie: Tussen de sterren
Auteur: Anna Todd
Uitgever: Boekerij
Vertaald door: Anne-Marieke Buijs
Aantal pagina’s paperback: 288
Verteller luisterboek: Eva Damen
Duur luisterboek: 7:15:34
ISBN paperback: 9789022587676
ISBN e-book: 9789402314380
ISBN luisterboek: 9789052863542
Prijs paperback: € 16,99
Prijs e-book: € 10,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge