Vero las: Anna Ruston – Ik was een seksslavin

We zagen dat ‘Ik was een seksslavin’ geschreven door Anna Ruston bij Just Publishers zou verschijnen. Nadat we een mailtje gestuurd hadden naar de uitgever, ontvingen we een recensie-exemplaar in de brievenbus. Hier willen we Just Publishers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: In dit boek onthult Anna de schokkende waarheid over wat haar overkomt achter de gesloten deuren van een schijnbaar normaal huis in een gemiddelde straat.
Anna groeit op in een ontwricht gezin. Ze voelt zich verwaarloosd en eenzaam. Wanneer ze op de taxistandplaats een vriendelijke taxichauffeur ontmoet is ze blij verrast. Malik geeft haar alle aandacht. Bij hem kan ze eindelijk haar hart uitstorten. Als Malik Anna uitnodigt zijn familie te ontmoeten gaat ze daar graag op in. Ze hunkert naar de warmte van een echt gezin.
Eenmaal bij Malik thuis weigert hij Anna te laten gaan. Vastgehouden door hem en zijn familie wordt Anna opgesloten in een slaapkamer. Malik blijkt een sadistische pedofiel die vanaf de eerste dag Anna behandelt als zijn huisslaaf. Ze kan zijn huis niet meer verlaten en wordt dagelijks onderworpen aan seksueel misbruik. Als ze weigert te gehoorzamen krijgt ze slaag.
Volledig afgezonderd van de buitenwereld wordt Anna gaandeweg gebroken – zowel fysiek als mentaal – door de vele seksuele vernederingen en de wreedheden die ze ondergaat. Haar donkerste momenten worden inktzwart als het misbruik resulteert in de geboorte van vier baby’s die haar worden afgenomen.

Cover

Op de cover zien we een jong meisje dat op de hurken zit, ze ziet er wat onverzorgd uit. Ze heeft niet echt een emotie op haar gezicht. Ik krijg meteen het gevoel dat er iets met dit meisje gebeurd is. Dit maakt me nieuwsgierig. De titel staat er in felgeel op. Er onder staat in wit ‘Ontvoerd, mishandeld en misbruikt’. Ik zou het boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel om de achterflap te gaan lezen.

Auteur

Anna Ruston is een pseudoniem. Anna is ondertussen 44 jaar en woont samen met haar man en vier kinderen.

Mijn mening

Het verhaal begint op het moment dat Anna bij de taxicentrale is, waar ze uithelpt. Hier leert ze Malik kennen. Dit is een van de weinige personen die aardig tegen haar is en als Malik vraagt of ze mee komt naar huis om zijn familie te ontmoeten hoeft Anna niet lang te twijfelen. Echter dat is het begin van de ellende.
Anna neemt je in het boek mee in haar hel die ze meemaakt doordat ze op deze dag besluit om met Malik mee te gaan.
Anna beschrijft zonder gene wat ze allemaal moet doorstaan. Wat voor soort verkrachtingen ze mee moet maken en welke gruweldaden Malik en zijn familie verder uithalen bij Anna, maar ook bij de andere vrouwen in huis.

Het boek is zo geschreven dat je iets gewend moet zijn en ik denk dat personen die bij te heftige thrillers al niet meer verder durven te lezen bij dit boek wellicht ook problemen krijgen om verder te lezen. Vooral doordat dit ook nog eens waargebeurd is.

Op internet lees je over dit boek dat lezers twijfels hebben of Anna dit wel werkelijk allemaal meegemaakt zou hebben. Dit zal je natuurlijk nooit zeker weten. Wat ik dan bij me zelf denk, mocht dit niet zo zijn, dan heeft Anna wel een heel rijke fantasie, want de gebeurtenissen die hier beschreven zijn, zou ik niet zomaar kunnen verzinnen.
Aan de andere kant kun je je natuurlijk afvragen waarom Anna haar gebeurtenissen wel in een boekvorm uitbrengt maar haar verhaal niet bij de politie doet, zodat haar kwelgeesten de straf krijgen die ze verdienen. Wellicht door schaamte? Anna is natuurlijk een pseudoniem en dit kan dus eigenlijk iedereen zijn, als ze bij de politie aangifte moet doen dan wordt haar eigen naam bekend en kan ze zich niet meer achter een pseudoniem verschuilen.

Aan het einde van het boek lees je dat het gelukkig toch redelijk goed gaat met Anna tegenwoordig. Al zal zij het gebeuren nooit helemaal kunnen vergeten wat ook logisch is. Dit is zo’n heftige gebeurtenis dat dit je ook op een bepaalde manier vormt en er voor zorgt dat je waarschijnlijk altijd een bepaalde angst in je houdt.

Ondanks dat het boek heftig is en Anna duidelijk vertelt wat haar gebeurd, is het wel een boek wat vooral voor jongere meiden een waarschuwing kan zijn om niet zomaar iemand te vertrouwen omdat die gene even aardig tegen je doet.

Gegevens van dit boek:
Titel: Ik was een seksslavin
Auteur: Anna Ruston
Uitgever: Just Publishers
Aantal pagina’s paperback: 256
ISBN paperback: 9789089757333
Prijs paperback: € 18,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge