Vero las: Angela Marsons – Stille schreeuw

Een tijdje terug ontvingen wij een vooruitleesexemplaar van ‘Stille schreeuw’ geschreven door Angela Marsons. Wij hadden het boek al in de catalogus van Boekerij gezien en toen waren we al erg benieuwd naar dit boek, dus toen we dit boek als vooruitleesexemplaar ontvingen waren wij erg enthousiast. Hier willen we uitgeverij Boekerij dan ook hartelijk voor bedanken.

Vijf mensen staan rondom een ondiep graf. Ze hebben om de beurt gegraven. Een graf voor een volwassene zou nog langer hebben geduurd. Het slachtoffer was onschuldig, maar ze hadden geen keus. Hun geheimen moesten bewaard blijven, ten koste van alles.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Een gewurgde schooldirectrice blijkt slechts het begin van een reeks gruwelijke moorden die de inwoners van Black Country doet huiveren. Na een lugubere vondst in een voormalig weeshuis realiseert detective Kim Stone zich dat de dader van al deze misdaden één en dezelfde is – en dat hij al dertig jaar actief is.

Stone is de enige die de moordenaar kan ontmaskeren, maar ze wordt afgeleid door demonen uit haar verleden. Terwijl zij de duistere gebeurtenissen uit haar jeugd probeert te verwerken, blijft het dodental stijgen…

De cover

Op de cover staat een verlaten huis op een soort zandvlakte. Op de voorgrond loopt een jonge vrouw met een pistool in de handen. Ik stel me voor dat dit Kim is. De titel staat groot aan de bovenkant van de cover in een dreigende hemel. Stille is in het wit geschreven maar hier zie je rode spatten doorheen. Net of hier bloed overheen gespoten heeft. Schreeuw is in het rood en hier zie je donkere vlekken, net of het bloed hier donkere plekken achtergelaten heeft. De quote onder de titel valt bij de eerste blik niet meteen op, maar door de cover wordt je aandacht al naar het boek getrokken en door de quote ‘Zelfs de duisterste geheimen blijven niet eeuwig verborgen’ zou ik het boek opgepakt hebben om de achterflap te gaan lezen.

De auteur

Angela Marsons werkte als beveiliger toen ze in 2015 haar eerste thriller schreef. Inmiddels zijn er van haar Kim Stone-serie meer dan drie miljoen exemplaren verkocht. Marsons woont in Black Country, Engeland, waar haar boeken zich ook afspelen.

Het verhaal

Een schooldirectrice die gewurgd blijkt te zijn, is slechts hst begin van een reeks afschuwelijke moorden die de inwoners van Back County doet huiveren. Dan wordt er een lugubere vondst gedaan bij een voormalig weeshuis. Detective Kim Stone realiseert zich dat de misdaden met elkaar te maken hebben en dat ze door een en dezelfde dader gepleegd zijn. Dus deze dader is al dertig jaar actief.

Stone is de enige die deze moordenaar zou kunnen ontmaskeren. Maar ook zij moet nog afrekenen met demonen uit haar verleden. Zij probeert de duistere geheimen uit haar jeugd een plek te geven, maar ondertussen blijven er doden vallen…

Mijn mening

Ik had al gehoord dat de Engelse versie van dit boek erg goed in de smaak viel, en aangezien de flaptekst mij ook erg aansprak was ik natuurlijk ook erg benieuwd om in dit boek te gaan lezen. En ik kan nu al zeggen dat ik hier geen moment spijt van gehad heb.

Het verhaal begint met een proloog uit 2004. Hierdoor had ik meteen het gevoel dat ik verder moest lezen, want ik wilde weten wat daar precies aan de hand was. En hier kom je ook gaandeweg het verhaal achter. Maar het blijft lange tijd onduidelijk wie de personen zijn waar in de proloog over gesproken wordt. Dit zorgt voor een goede spanningsboog en ik bleef continue mee puzzelen en ik zat eigenlijk altijd verkeerd. En dat vind ik achteraf gezien altijd leuk als het toch anders als dan ik vermoed had.

Kim Stone is een eigenwijze rechercheur die aan de ene kant overal alleen voor wilt gaan, omdat ze geleerd heeft overal alleen voor te vechten. Maar aan de andere kant weet ze ook dat ze soms op anderen moet vertrouwen, en haar directe collega Bryant komt wat dat betreft het dichtst bij een vriend.

Het einde vond ik wel wat abrupt en maakt mij absoluut nieuwsgierig naar het tweede deel in de Kim Stone serie en ik hoop dat deze niet al te lang op zich laat wachten. Want dit eerste deel smaakt absoluut naar meer. Ik denk dat Kim Stone echt weer een rechercheur wordt die ik in mijn hart sluit, zoals ik ook Hannah Maes uit de Code 37 reeks en Sam Porter uit de reeks van J.D.Barker in mijn hart gesloten heb en iedere keer reikhalzend uitkijk naar een nieuw boek met deze rechercheurs in de hoofdrol.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar mijn recensie? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

stille-schreeuw

Gegevens van dit boek:
Titel: Stille schreeuw
Auteur: Angela Marsons
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 384
Duur luisterboek: 10:12:25
ISBN paperback: 9789022588413
ISBN e-book: 9789402313192
ISBN luisterboek: 9789052861944
Prijs paperback: € 15,99
Prijs e-book: € 11,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge