Vero las: André Hoogeboom – Sabotage

Nadat ik met veel plezier ‘Dodelijke ambitie‘ gelezen had, was ik natuurlijk erg nieuwsgierig naar het vervolg. Dus toen ik deze in de folder van Karakter uitgevers zag staan, hoefde ik niet lang te twijfelen en heb ik een mailtje gestuurd naar de uitgever en ik kreeg al snel antwoord dat ik een recensie-exemplaar zou ontvangen. Ik ontving het boek dan ook vrij snel na verschijning in de bus. Hier wil ik Karakter uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Kalle Alhainen komt vervroegd vrij uit de gevangenis met maar één doel, één missie: het achterhalen van de ware toedracht van het dodelijke ongeluk van zijn vader. Want een ding is wel duidelijk: het ongeluk had nooit mogen gebeuren. Kalle moet terug naar een tijd zonder elektronica en hightech-computersoftware. Een tijd waarin een kleine misrekening of gebrek aan concentratie desastreuze gevolgen had voor het verloop van een formule 1-race en waarin teamgenoten elkaar bijna letterlijk naar het leven stonden.
Met zijn onderzoek roert Kalle in een beerput van geheimhouding, nepotisme en vriendjespolitiek en rijt hij oude wonden open. De prijs die hij daarvoor dreigt te moeten betalen is hoog – heel hoog. Maar de waarheid is hem nu alles waard, zelfs zijn leven…

Cover

Op de cover zie je een formule 1 auto die in de brand vliegt op een racebaan. Dit is de auto van de vader van Kalle. De cover geeft me meteen een gevoel van snelheid en ik zou dit boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

Auteur

André Hoogeboom heeft zich na een lange loopbaan als dagbladjournalist de laatste jaren volledig geworpen op het schrijven van boeken. Van zijn hand verschenen bij Karakter de bestsellers ‘Max‘, ‘Formule 1‘ en zijn eerste thriller ‘Dodelijke ambitie‘.

Het verhaal

Als Kalle Alhainen vast zit in de gevangenis krijgt hij bezoek van een voor hem onbekende man. Hij vertelt hem nieuwe informatie over het dodelijke ongeluk van zijn vader. En vanaf dat moment weet Kalle het zeker. Als hij vrij komt heeft hij nog maar één missie: de ware toedracht achterhalen, want dit ongeluk had nooit mogen gebeuren. Kalle moet terug naar een tijd waarin nog geen hightech-computersoftware en speciale elektronica gebruikt werden. Een tijd waarin de kleinste fout dodelijk kon zijn en waar teamgenoten elkaar bijna lijnrecht tegenover elkaar stonden.
Met zijn onderzoek trekt Kalle een grote beerput open, waarin geheimhouding en vriendjespolitiek hoog staan. Er zijn mensen die dit ongeluk toegedekt willen houden. Kan Kalle de ware toedracht ontdekken, zonder zelf het leven te laten…?

Boektrailer

Mijn mening

Natuurlijk heb ik als Formule 1-fan ook de voorloper ‘Dodelijke ambitie‘ gelezen en hier was ik ook erg enthousiast over. En ik kijk nog steeds naar de Formule 1. En een boek wat daar over gaat in mijn favoriete genre, dan hoef ik niet lang na te denken, dat boek moest ik lezen.

Zodra ik begon te lezen, werd me meteen duidelijk dat ik ook hier weer aangenaam verrast zou worden. De schrijfstijl van André Hoogeboom is zo’n plezier om te lezen dat ik al vrij snel in het verhaal zat. Als je een paar pagina’s gelezen hebt, wil je gewoon weten hoe het nu in elkaar zit en dan zit er maar één ding op en dat is doorlezen en dat is bij deze schrijfstijl absoluut geen straf.

De karakters zijn goed uitgewerkt, waardoor je het idee hebt dat je ze echt leert kennen gedurende het verhaal en doordat Hoogeboom ook de omgeving goed weet te omschrijven waan je jezelf ook op het racecircuit en ruik je nog net niet het rubber wat op het wegdek ligt.

Het verhaal heeft me enkele keren goed verrast en dat vind ik zelf altijd erg goed als dat lukt. Wel had ik op een bepaald moment door wie achter het ongeluk zat, echter dit deed geen afbreuk aan het verhaal. Door de boeiende schrijfwijze en de spanning die gedurende het verhaal aanwezig is, wil je toch continue verder blijven lezen. Daarbij had ik op het moment dat ik dacht te weten hoe het verhaal in elkaar zat, het gevoel dat ik verder moest lezen omdat ik wilde weten of ik nu goed zat of niet. Ik zat dan inderdaad goed.

Aangezien ik, zoals gezegd, echt Formule 1 fan ben, heb ik heel erg genoten van dit boek. Ik weet echter niet of iemand die niks met formule 1, racen of auto’s heeft echt het gevoel bij het boek krijgt zoals ik bij dit boek had. Ik denk dat ze het nog steeds een goed boek vinden, o.a. door de schrijfstijl, echter zul je dan wellicht wat sneller afgeleid zijn en iets minder snel zoiets hebben dat ik wil doorlezen. Maar met alle Max Verstappen fans in Nederland zal dat beslist wel goed zitten en zullen velen net als ik smullen van dit boek.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek, lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Sabotage

Gegevens van dit boek:
Titel: Sabotage
Auteur: André Hoogeboom
Uitgever: Karakter uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s E-book: 320
ISBN paperback: 9789045219028
ISBN E-book: 9789045219127
Prijs paperback: € 18,99
Prijs E-book: € 18,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge