Vero las: Allie Reynolds – Huiver

Online zagen we dat het boek ‘Huiver’ zou verschijnen. Nadat we gelezen hadden waar het boek over ging, werden we meteen enthousiast. Dit leek ons echt een boek voor ons. Na een mailtje gestuurd te hebben naar de uitgever, viel het boek, niet lang na verschijning bij ons in de brievenbus. Hier willen wij Ambo Anthos hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Wanneer Milla uitgenodigd wordt voor een reünie in de Franse Alpen, verheugt ze zich op een gezellig weekend met vier oude vrienden. Bij aankomst realiseren ze zich al snel dat er iets niet klopt. Het resort is verlaten, de skilift die hen naar de top heeft gebracht staat stil en hun telefoons zijn verdwenen. Een spel dat ze spelen om het ijs te breken blijkt een truc om de vriendengroep te herinneren aan Mila’s beste vriendin en medesnowboarder, Saskia, die tien jaar geleden verdween. Milla beseft algauw dat ze niemand kan vertrouwen. Iemand heeft hen hierheen gelokt om de waarheid over Saskia te achterhalen en is bereid om tot het uiterste te gaan. Als Mila niet oppast. kan ze zomaar de volgende zijn die verdwijnt…

De cover

De cover is voornamelijk wit en op de bovenste helft van de cover zie je in de mist een stoeltjeslift. Er ligt een dik pak sneeuw. Aan de zijkanten staan bomen. In knalrode letters staat de titel op de onderste helft van de cover. De cover heeft iets mysterieus. Ik zou het boek meteen opgepakt hebben in de boekhandel om de achterflap te gaan lezen.

De auteur

Allie Reynolds was jarenlang professioneel snowboarder en verbleef vele winters in Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Canada. In 2004 emigreerde ze vanuit Groot-Brittannië naar Australië en werd ze docent Engels. Sinds 2018 is ze fulltime schrijver. ‘Huiver’ is haar eerste thriller. De vertaalrechten werden aan twintig landen verkocht.

Het verhaal

Milla krijgt onverwachts via de mail een uitnodiging om naar een reünie te komen in de Franse Alpen waarbij ze vier van haar oude vrienden zal treffen. Deze vrienden heeft ze tien jaar niet meer gezien. Bij aankomst blijkt al snel dat er iets niet klopt. Het resort is verlaten, de skilift die hen naar de top gebracht heeft is buiten werking en niet veel later zijn al hun telefoons verdwenen. Er wordt een spel gespeeld om het ijs te breken, maar dit blijkt een truc te zijn om de vrienden terug te laten denken aan Saskia, een mede-snowboarder, die tien jaar geleden verdween. Milla beseft al snel dat ze niemand van haar vrienden kan vertrouwen. Iemand heeft hen uitgenodigd om de waarheid over Saskia te achterhalen en diegene is bereid om tot het uiterste te gaan. Als Milla niet uitkijkt, is zij de volgende die spoorloos verdwijnt…

Boektrailer

Mijn mening

Ik ben altijd erg benieuwd naar nieuwe auteurs en dit in combinatie met de cover maakte mij erg nieuwsgierig.
En ik kan nu al meteen zeggen, dat ik al vrij snel helemaal in het verhaal zat en mij zelf in de sneeuw waande. En dat las prettig, zelfs voor deze koukleum. 🙂 Door de filmische schrijfstijl van Reynolds had ik tijdens het lezen echt het gevoel alsof ik aanwezig was op de gletsjer en tijdens alle snowboard trucs die uitgevoerd werden.

Het boek begint met een schuingedrukte proloog, wat mij meteen het verhaal in trekt. Wat is er gebeurd en wie heeft deze proloog geschreven? Allerlei vragen die je pas aan het eind van het boek kunt beantwoorden, maar regelmatig wordt je als lezer op het verkeerde been gezet. Want net als de hoofdpersoon vraag je je regelmatig af wie kun je vertrouwen? En wie heeft hun uitgenodigd bij dit verlaten skiverblijf? Tijdens het lezen weet je gewoon dat er van alles kan gebeuren in dit verlaten skioord. En er gebeurd natuurlijk ook van alles. Wat wellicht nog veel interessanter was, waren deze personages in de verhaallijn van 10 jaar geleden. Op het moment dat vooral Saskia en Milla elkaars concurrenten zijn en beiden alles er voor over hebben om de ander te verslaan. Hierdoor kon ik ook maar één ding en dat was continue door lezen, want ik bleef nieuwsgierig hoe het allemaal verder ging en hoe het verhaal nu precies in elkaar zat. En natuurlijk wie er nu achter die reünie zat. Echter… de ontknoping…die had ik zeer zeker niet aan zien komen. Wat een wending van het verhaal en dan denk je dat het verhaal klaar is, maar dan krijgt Reynolds het toch nog klaar door even nog een zinnetje neer te zetten, waardoor je echt met een ‘What the F*ck’-gevoel achterblijft. Hier kan ik van genieten… En ik kijk dan ook echt uit naar een nieuw boek van deze auteur. Dit smaakt zeer zeker naar meer. En ik denk dat dit boek het ook heel goed zou doen als verfilming… En ik kijk niet snel een film, maar voor deze zou ik echt eens goed gaan zitten.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

Huiver

Gegevens van dit boek:
Titel: Huiver
Auteur: Allie Reynolds
Uitgever: Ambo Anthos
Vertaald door: Ernst de Boer
Aantal pagina’s paperback: 376
Aantal pagina’s e-book: 347
Verteller luisterboek: Christel Schimmel
Duur luisterboek: 12:07:27
ISBN paperback: 9789026350870
ISBN e-book: 9789026350887
ISBN luisterboek: 9789026355554
Prijs paperback: € 20,99
Prijs e-book: € 12,99
Prijs luisterboek: € 13,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow of te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge