Vero las: Aline van Wijnen – Bestemming geluk

Via Sociale Media hadden we al gehoord dat Aline van Wijnen bezig was met een nieuw boek. Dus toen wij de catalogus van uitgeverij Boekerij ontvingen en daar het boek van Aline zagen hoefden we niet lang te twijfelen. Dit was een boek wat we graag wilden lezen. Daarnaast zou Aline eigenlijk naar ons evenement ‘Koukleum meets auteurs’ komen, wat helaas afgelast is vanwege het coronavirus. We ontvingen het boek al vrij snel na verschijning in de brievenbus. Hier willen we uitgeverij Boekerij natuurlijk hartelijk bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Melanie is bijna letterlijk geboren met een zilveren lepel in haar mond: haar vader had een juwelierszaak. Inmiddels heeft ze de zaak van hem overgenomen, leidt ze een leven vol sterrenrestaurants en vakanties op Ibiza en staat ze op het punt om te trouwen met de knappe en succesvolle Duke. Maar wanneer ze aan de arm van haar vader naar het altaar schrijdt, beseft Melanie dat ze niet gelukkig is. Onder de verbijsterde blikken van de bruiloftsgasten draait ze zich halverwege om en gaat ervandoor.

Koerier Alex heeft in zijn zoektocht naar geluk keuzes gemaakt waar hij liever niet aan terugdenkt. Inmiddels heeft hij bijna alles in zijn leven op orde; alleen dat geluk lijkt nog steeds niet voor hem te zijn weggelegd. Wanneer hij Melanie leert kennen, springt de vonk over, ook al zijn ze totaal verschillend. Was de liefde het enige wat er ontbrak om gelukkig te zijn? En is hun liefde sterk genoeg om te leren leven met de fouten die ze in het verleden hebben gemaakt – hun eigen fouten en die van de ander?

De cover

De cover komt op mij erg zomers over. Genietend van de ondergaande zon aan een meer met een glas wijn. Daar krijg je toch meteen een goed gevoel over. Er onder staat de quote ‘Ga nooit op reis zonder een koffer vol dromen’. De cover maakt me nieuwsgierig en ik zou het boek meteen opgepakt hebben in de boekhandel om de achterflap te gaan lezen. Al vind ik de cover niet helemaal bij het verhaal passen. En had ik hier een juwelierszaak wellicht passender gevonden.

De auteur

Aline van Wijnen debuteerde in 2016 met de roman ‘Halsoverkop‘ nadat ze een schrijfwedstrijd had gewonnen. Haar tweede boek was het goed ontvangen ‘Liefde met gebruiksaanwijzing’. Ze woont in Almere met haar man.

Het verhaal

Melanie is, als dochter van een juwelier, geboren in een welvarend gezin. Ze heeft het als kind altijd goed gehad en wist al op jonge leeftijd dat ze in de zaak van haar vader wilde werken. Ondertussen heeft ze de zaak van hem overgenomen. Haar zus is met een man getrouwd die rijk is en zo is zij een van de grotere klanten van Melanie. Melanie staat op het punt te trouwen met de knappe en succesvolle Duke. Duke komt uit dezelfde kringen als waar haar zus Cecile in vertoeft. Maar op het moment dat ze aan de arm van haar vader naar het altaar loopt, merkt Melanie dat ze niet wilt trouwen, omdat ze helemaal niet gelukkig is.
Ze draait zich halverwege om en laat de verbijsterde gasten achter.

In de juwelierszaak van Melanie komt dagelijks de stugge koerier Alex. Hij zegt weinig totdat hij op een avond Melanie bij haar auto ziet staan. Sindsdien hebben ze wat meer contact, maar ook dan blijft Alex twee gezichten houden. Ze komen uit twee totaal verschillende milieus, maar ondanks deze verschillen blijken ze smoorverliefd op elkaar. Maar dan komt er een fout uit het verleden naar voren, en is deze fout te vergeven? En doorstaat de prille liefde hun verschillen?

Mijn mening

Ik heb in het verleden met veel plezier ‘Halsoverkop‘ gelezen, dus ik keek er erg naar uit om in dit boek te gaan lezen. Het boek begint met een verhaal waarbij je vooral de dagen van Melanie in de juwelierszaak meemaakt. Ze komt een beetje op mij over als een verwend meisje wat nooit wat in de weg gelegd is. Die, nu ze weggelopen is van haar eigen bruiloft, opeens met een hoop rekeningen van de bruiloft zit. Ze houdt van de duurdere merken en de betere wijnen.

Ze probeert weer balans in haar leven te krijgen. Dit doet ze met behulp van Olivia. Olivia is haar beste vriendin. Olivia heeft net haar eerste boek uitgebracht en is erg bezig met recensies en wat anderen over haar boek zeggen. Hierdoor vergeet ze regelmatig haar dochter.
De zus van Melanie, Cecile, wil Melanie vooral laten zien wat ze mist nu ze haar huwelijk met Duke heeft laten stranden. Echter komt dan ook meteen de vraag bij mij naar boven of geld wel gelukkig maakt? Want zo komt Cecile op mij niet echt over.

Maar dan krijgt het verhaal opeens een grote wending als blijkt dat Melanie verliefd wordt op Alex. Alex verkeert niet in de kringen waar Melanie normaal in verkeerd en denkt daardoor over een hoop dingen anders. Ook omdat hij een aantal jaren terug vanuit Wit-Rusland gevlucht is. Hierdoor wordt Melanie ook opeens een stuk menselijker en dat Aline van Wijnen volgens mij echt duidelijk wil maken dat afkomst niks uitmaakt en dat liefde geen rekening houdt met rangen en standen.

Daarbij wil van Wijnen ook de boodschap meegeven dat openheid en duidelijkheid in een relatie heel erg belangrijk is. Dit kan anders voor misverstanden zorgen, met alle gevolgen van dien.

Het boek is zo geschreven dat je steeds verder wilt lezen, omdat je wilt weten hoe het nu verder gaat met Melanie, maar ook met de andere hoofdpersonages.

Wat mij wel op viel was dat Melanie in het begin, toen aanzien, en geld nog het belangrijkste waren ze op mij niet echt menselijk over kwam en dit veranderde heel erg gedurende het verhaal. Al hadden beiden wel enkele nukken, zoals kleine ergernissen over elkaar en dit vraag ik me af, als ze werkelijk zo stapelverliefd zijn of deze ergernissen je dan zo ontzettend zouden storen dat je dat zo duidelijk laat merken, of dat eerder in een later punt in de relatie zou gebeuren. Maar dit was zo’n klein detail en dit verminderde het leesplezier echt niet. Ik vond het jammer toen ik aan het einde van het boek kwam en ik het bijna uit had. Ik weet zeker, zodra Aline van Wijnen weer een boek uitbrengt, ben ik er bij om het te gaan lezen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

Bestemming-geluk

Gegevens van dit boek:
Titel: Bestemming geluk
Auteur: Aline van Wijnen
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 304
Aantal pagina’s e-book: 247
ISBN paperback: 9789022589038
ISBN e-book: 9789402312294
Prijs paperback: € 12,99
Prijs e-book: € 8,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge