Vero las: Alafair Burke – De ex

Wij zagen dat bij Xander uitgevers het boek ‘De ex’ geschreven door Alafair Burke zou verschijnen. Na gelezen te hebben waar het boek over ging was ik erg enthousiast en wilde ik dit boek erg graag lezen. Na een mailtje gestuurd te hebben naar de uitgever, ontving ik het boek dan ook direct na verschijning in de brievenbus. Hier willen we Xander uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Als Olivia, een van de beste strafrechtadvocaten in New York, hoort dat haar ex-verloofde Jack is gearresteerd voor een drievoudige moord, twijfelt ze geen seconde aan zijn onschuld. De enige vraag is: wie zou er zo ver gaan om hem in de val te laten lopen?
In een poging haar vroegere fouten goed te maken besluit ze Jack te helpen. Maar als er meer en meer ijzingwekkend bewijs opduikt dat tegen hem spreekt, begint Olivia te vermoeden dat zíj degene is die gemanipuleerd wordt. De man die ze kende had dit nooit kunnen doen… maar wat als ze hem nooit echt gekend heeft?
De ex is een bloedstollend psychologisch moordverhaal over loyaliteit, verraad en de betrouwbaarheid van intuïtie.

De cover

Op de cover zie je een sleutel die op een natte steen langs het water ligt. De cover maakt me nieuwsgierig. Van wie is deze sleutel? En wat heeft deze met het verhaal te maken? Door de cover zou ik het boek zeker opgepakt hebben om de achterflap te gaan lezen.

De auteur

Alafair Burke is New York Times-bestsellerauteur. Ze werd genomineerd voor de prestigieuze Edgar Award en is coauteur van Mary Higgins Clark. Haar ervaring als officier van justitie, gespecialiseerd in huiselijk geweld, vormt een belangrijke voedingsbodem voor haar misdaadromans.

Het verhaal

Olivia is partner op een groot advocatenkantoor in New York. Er komt op haar kantoor een telefoontje binnen van een jong meisje, Buckley, die specifiek naar Olivia vraagt. Haar vader, de ex-verloofde van Olivia, is door de politie meegenomen en Buckley vertrouwd het niet. Olivia besluit dat ze bij de politie langs gaat en daar blijkt dat Jack verdacht wordt van een drievoudige moord. Ze is meteen overtuigd van zijn onschuld. Omdat ze zich nog steeds schuldig voelt over fouten die ze vroeger gemaakt heeft, besluit ze Jack te helpen. Maar dan begint er steeds meer bewijs op te duiken dat tegen Jack spreekt, en Olivia begint te vermoeden dat zij diegene is die gemanipuleerd wordt. De Jack zoals zij hem gekend heeft, zou dit nooit kunnen doen, maar heeft ze hem wel ooit echt gekend?

Mijn mening

‘De ex’ is voor mij de eerste kennismaking met Alafair Burke. Ik vind het altijd erg leuk om boeken te lezen van, voor mij, nieuwe auteurs. En ik was bij Alafair Burke aangenaam verrast. Ik zat meteen bij de proloog al in het verhaal. Ik wilde meteen weten wat er aan de hand was en verder lezen.

De personages zijn erg goed uitgewerkt. Als lezer kun je je erg goed in de verschillende personages verplaatsen. Je leeft met Olivia mee, omdat ze met haar schuldgevoel zit en op een bepaald moment gaat twijfelen. Maar je leeft ook met Jack en zijn dochter Buckley mee. Buckley is overtuigd van de onschuld van haar vader en dat wordt zo overtuigend neergezet dat je het gevoel hebt dat er wel een spelletje gespeeld moet worden waardoor Jack erin geluisd wordt.

Ook zijn de hoofdpersonages voor mij geloofwaardig omdat ze niet door iedereen geliefd worden. Zo wordt al meteen duidelijk dat Charlotte en Olivia geen vrienden zijn en dat ze noodgedwongen met elkaar omgaan. Vaak zie je in boeken toch dat iedereen of vrienden met elkaar is of echt geen woord met elkaar wisselt. Dat is in dit boek anders. En dat zorgt bij mij voor geloofwaardigheid.

En dan nader je het plot… en dat zie je dus echt niet aankomen. Geweldig uitgedacht en ik was gewoon volledig van slag want dit kon niet. Dit had ik absoluut niet aan zien komen en dat vind ik goed aan een boek. Als een boek me zo versteld kan doen staan dan ben ik fan. Het boek ‘De echtgenote’ van Alafair Burke komt dus zeer zeker ook op mijn ‘Nog-te-lezen’-lijst te staan, want ze heeft me absoluut verrast en dit wordt, voor mij, een auteur om in de gaten te blijven houden.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: De ex
Auteur: Alafair Burke
Uitgever: Xander uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 336
Aantal pagina’s e-book: 336
ISBN paperback: 9789401610780
ISBN e-book: 9789401610834
Prijs paperback: € 20,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Wist je dat de meeste boeken ook te reserveren zijn bij je lokale bibliotheek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge