Vera Stupenea – Moord om de hoek


Van Scelta Publishing ontving ik het boek “Moord om de hoek” geschreven door Vera Stupenea om te lezen en ee recensie over te schrijven. Hier wil ik Scelta Publishing hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Een gemoedelijk provinciestadje is in rep en roer wanneer de zestienjarige Sophie zelfmoord pleegt en zij via een briefje haar lerares Jonna de schuld geeft van haar wanhoopsdaad. Maar wanneer ook de buurvrouw van Sophie levenloos wordt gevonden, twijfelt rechercheur Pieter Gravemaker aan de zelfmoord van Sophie. Hij gaat op zoek naar de waarheid en ondervraagt de aantrekkelijke Jonna. Al snel bloeit er iets tussen de rechercheur en de verdachte. Maar wanneer Jonna’s zoontje wordt ontvoerd, lopen de spanningen hoog op.

De ontknoping is een bloedstollende apotheose.

Ik had dit boek al een hele tijd voordat het uitkwam op Facebook voorbij zien komen en toen had het boek al mijn aandacht door de korte inhoud van het boek. Ik was getriggerd. Ook de cover sprak me heel erg aan. Je ziet een hoek van een muur. Op de ene hoek staat de titel “Moord om de hoek” met eronder de naam van de schrijfster. Boven de naam zie je nog een stukje van een plant. Om de hoek zie je bloed langs de muur af lopen. Van de moord om de hoek? De cover vind ik echt goed uitgedacht en ik zou het boek zeker opgepakt hebben in de winkel.

Een klein plaatsje is in rep en roer als Sophie zelfmoord pleegt. Ze is pas zestien. Ze heeft een briefje geschreven waarbij ze haar lerares Jonna de schuld geeft van haar daad. Als ook nog de buurvrouw van Jonna gevonden wordt, gaat de verdenking al snel naar Jonna. Echter rechercheur Pieter Gravemakers twijfelt aan de zelfmoord van Sophie. En gaat verder op onderzoek uit, hierbij ondervraagt hij ook de aantrekkelijke Jonna. Al snel ontstaat er iets tussen Pieter en Jonna. Als dan ook nog de zoon van Jonna verdwenen blijkt, loopt de spanning pas echt op.

De karakters in de boeken zijn goed uitgewerkt, hierdoor had ik een gevoel alsof ik de personen echt leerde kennen in het boek en over de schouder mee kon kijken in het verhaal. Jonna speelde duidelijk de hoofdrol, echter vond ik haar soms wat naïef neer gezet. Ze is gescheiden van haar ex-man Hein, maar op een bepaald moment vertelt ze hem heel volgzaam alles wat er gebeurd is en wat er momenteel aan de hand is. Terwijl je eerder eigenlijk leest dat ze een gruwelijke hekel aan haar ex-man heeft en hij haar alleen maar kleineert. Mij lijkt het vrijwel onmogelijk dat een persoon dan aan de telefoon ook nog wel, opeens weer zo open is, tegen diegene waar ze ook zo’n grondige afkeer van heeft.Ook bevat “Moord om de hoek” enkele erotische scenes, deze worden echter op zo’n manier beschreven dat het nergens plat wordt. Eén erotische scène vond ik wel wat vreemd en kwam op mij niet echt geloofwaardig over. Deze had wat mij betreft geschrapt mogen worden aangezien het naar mijn gevoel toch wat afbreuk deed aan het verhaal.

Dit debuut smaakt naar meer en ik ga Vera Stupenea zeker in de gaten houden.

Gegevens van dit boek:
Titel: Moord om de hoek
Auteur: Vera Stupenea
Uitgever: Scelta Publishing
Aantal pagina’s paperback: 159
ISBN paperback: 9789491884672
Prijs paperback: € 12,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

One thought on “Vera Stupenea – Moord om de hoek

  1. Mooie recensie ! Ik heb het boek van Vera bij haar eigen winactie op Flessenpost gewonnen. ga het deze maand lezen en recenseren. Mocht je een keer willen kijken, ik heb een blog in op bouw, tijdgebrek is chronisch ,maar ik heb er toch al wat recensies op staan en andere catagorien geplaatst .
    deoudeblz.wordpress.com

    groetjes Shirley

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge