Update Fitbit Charge HR

Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen heb ik al een tijdje de Fitbit Charge HR. Deze gebruikte ik naar alle tevredenheid tot op een bepaald moment mijn Fitbit Charge HR alleen nog maar trilde en dat continue, maar geen display meer had. En ik kan je zeggen continue trillen is irritant en het duurt behoorlijk lang voordat de batterij dan leeg is. Je hebt dus een trillende Fitbit in de kast liggen, die je ook continue hoort trillen. Eerst contact proberen op te nemen met de Facebook pagina van Fitbit. Echter hier bleef een antwoord uit, echter na wat verder kijken vond ik de link van de Engelse helpdesk, waar je sowieso naar verwezen wordt, als er iets aan de hand is met je Fitbit. De Facebook pagina is behulpzaam maar geen echte helpdesk.

Hier via de chat contact opgenomen. Enige nadeel is natuurlijk je moet je wel in het engels kunnen redden. Nu lukt mij dat redelijk. Dus mijn probleem uitgelegd. En ze kon zien dat ik de Charge HR nog niet zo lang had en dat er nog garantie op zat. Ik mocht kiezen welke kleur ik wilde hebben en dan zou er een nieuwe Charge HR opgestuurd worden. Ik had eerst een blauwe, maar deze was op dat moment niet leverbaar. Dus gekozen voor een turquoise charge HR. En binnen een paar dagen werd de nieuwe charge HR afgeleverd. Erg goede service moet ik zeggen.

Omdat ik zo enthousiast over de Fitbit was had Bryan ondertussen ook een Charge HR en konden we ook samen gebruik maken van de challenges die je bij de Fitbit app kunt instellen.

Ondertussen ook al eens op Facebook rondgekeken wat er voor groepen waren voor de Fitbit. En daar kwamen we Fitbit Nederland tegen. Dit is een leuke groep, waarbij er wekelijks een Workweek Hustle wordt georganiseerd. Een Workweek hustle is een van de challenges van Fitbit. Hier wordt er met maximaal 10 man in een groep tegen elkaar gelopen. Degene die de meeste stappen heeft staat bovenaan. En ik kan je zeggen het motiveert enorm. Wat dat betreft ben ik absoluut wel competitief ingesteld en wil ik toch het liefst zo hoog mogelijk eindigen. Ieder weekend komt er een lijst in de groep te staan met de uitslagen van alle deelnemers, en achter je naam gelijk de naam van je nieuwe captain voor de week erna. Een heel werk voor de captains. Ik heb hier wel respect voor dat deze mensen dit belangeloos regelen. Ondertussen lopen er wekelijks al bijna 500 man/vrouw mee.

Ook kun je natuurlijk zelf een hustle starten als je bijvoorbeeld een vriend hebt die ook een Fitbit heeft. Je hebt verschillende challenges. O.a. Weekend warriors, die vanzelfsprekend in het weekend loopt, Daily showdown, waarbij gekeken wordt wie de meeste stappen op die dag loopt of Goal day, deze challenge is om je ingestelde stappenaantal per dag te halen.

Ook heb je enkele solo challenges, die je in  kunt stellen om je zelf uit te dagen. Echter deze zijn tot nog toe alleen in Yosamite en New York City. Deze zijn dus helaas niet hier te gebruiken.

Zoals je ziet gebruik ik de Fitbit Charge HR nu uitgebreider dan in augustus. Ik word nu ook echt uitgedaagd om meer te lopen. Dus mocht je zelf ook meer willen wandelen en hier in uitgedaagd willen worden? Dan is een Fitbit wellicht ook iets voor jou. Je hebt de verschillende soorten Fitbit’s ook in verschillende prijsklasses. Je hebt al een Fitbit Flex voor € 40,00.

Aanstaande donderdag is het ook nog nationale Wandel naar je Werk-dag. Dus dat is natuurlijk het ideale moment om te starten met meer wandelen. Loop eens van je voordeur naar je werk. Of van de bushalte naar je werk. Iedere extra stap is een goed begin.

De verschillende Fitbit modellen zijn o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

One thought on “Update Fitbit Charge HR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge