Trekz Titanium mini

Van Pride PR ontving ik een Trekz Titanium Mini  van Aftershokz om uit te testen. Hier wil ik Pride PR & Aftershokz hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over de Trekz Titanium Mini: Speciaal voor mensen met een iets kleiner hoofd, waar de beugel nu perfect pas! Met een basis frame van titanium is deze koptelefoon erg sterk en zeer buigzaam. Het gewicht is vanzelfsprekend een stuk lager. Veilig naar muziek kunnen luisteren zonder dat dit resulteert in gevaarlijke situaties? Dan zijn de Aftershokz headphones ideaal. De Trekz Titanium is het model dat draadloos is en door middel van bluetooth communiceert, zowel audio als telefonie. Je gehoorgang blijft vrij, zodat je de wereld om je heen blijft horen. Ben je binnenshuis of op eigen terrein en wil je je eens afsluiten voor de buitenwereld? Geen probleem er worden schuim oordopjes meegeleverd.

Door de “Bone Conduction Technology” hoor je zowel muziek als omgevingsgeluid. De Aftershokz koptelefoon zit namelijk niet in je oor maar het uiteinde van het jukbeen. Door middel van trillingen wordt het geluid naar je trommelvlies doorgestuurd. Je hoort dus gewoon de omgevingsgeluiden. Daarnaast heb je geen last meer van irritatie in je oor en kunnen de oordopjes niet meer uit je oren vallen.

Toen ik deze Trekz Titanium Mini ontving was ik heel erg nieuwsgierig naar deze andere manier van muziek luisteren. Doordat deze koptelefoon niet op of in je oor zit, maar op het uiteinde van je jukbeen, was ik heel benieuwd wat dit zou doen met de muziekbeleving.

De Trekz Titanium Mini wordt geleverd in een doos samen met een ademende opbergpouch (opbergzakje), USB oplaadkabel, schuim oordopjes en Fitbands.


De opbergpouch is ideaal om je koptelefoon in op te bergen als je hem niet gebruikt. Door de ademende stof kun je hem hier ook gelijk na het sporten in opbergen. Ik zelf droog hem toch even af voordat ik hem opberg.

Voordat je hem gaat gebruiken word geadviseerd om de koptelefoon op te laden. Dit gaat via de bijgeleverde USB-kabel. Je kunt de kabel aansluiten op je laptop/pc of natuurlijk via een usb-lader via het stopcontact opladen.

Nadat de koptelefoon opgeladen is, moet je hem eerst koppelen aan je telefoon of tablet net waar je deze Trekz Titanium mee wilt koppelen. Ik heb hem eerst gekoppeld aan mijn telefoon. Wat sowieso ideaal is, je hebt geen kabels. Dus geen ruzie en gestoei meer met kabels die altijd in de knoei en in de weg zitten. Eerst eens uitgeprobeerd met muziek luisteren.In het begin is het heel vreemd, omdat het geluid bij de Trekz koptelefoons via je jukbeen geleid wordt. Ik moet zeggen dat ik dit een hele unieke ervaring vind. Het geluid wordt via trillingen overgebracht via het jukbeen en hierdoor blijft je oor vrij en hoor je omgevingsgeluiden nog steeds gewoon.

Doordat het geluid overgebracht wordt via het jukbeen door trillingen had ik persoonlijk het gevoel alsof het geluid meer in mijn hoofd zat in plaats van in mijn oren zoals bij een gewone koptelefoon met oortjes die in het oor verdwijnen. Ook het geluid vind ik persoonlijk goed. Ik las op internet dat veel mensen de bass minimaal vonden. Hier ben ik het niet mee eens. Ik vind de bass meer dan goed. De bass is zelfs voelbaar.

Doordat je gehoorgang vrij blijft, hoor je ook het overige verkeer als je hem buiten gebruikt. De auto’s en dergelijke hoor je op tijd en je wordt niet opeens opgeschrikt omdat je het verkeer niet gehoord had. Dit had ik met mijn oude koptelefoon wel regelmatig.

Ik was ook benieuwd hoe de Trekz Titanium Mini zou werken met een luisterboek. Hiervoor heb ik een luisterboek op mijn tablet gezet. En de tablet als tweede toestel gekoppeld met de Trekz Titanium Mini. Ik vind het erg handig dat je meerdere apparaten kunt koppelen aan de koptelefoon. Om het luisterboek te luisteren heb ik de schuim oordopjes gebruikt. Je hebt dan echt geen last van omgevingsgeluid en het verhaal wat ik aan het luisteren was, hoor je dan echt in je hoofd. Dit vind ik voor luisterboeken echt ideaal.

Aangezien de Trekz Titanium Mini gekoppeld kan worden aan de telefoon, kun je hem ook gebruiken om een gesprek aan te nemen. Als de telefoon overgaat, dan kun je via de Multifunctionele button (knop aan de buitenkant) eenvoudig het gesprek aannemen. Ook dit werkt goed, Al had diegene aan de andere kant op een bepaald moment wel zoiets dat er veel ruis op de lijn was, op dat moment stond ik aan een vrij drukke straat met veel wind, dus ik denk dat dit ook hiermee te maken heeft. Echter ik verstond de persoon die mij belde heel erg goed.

Deze Trekz Titanium Mini heet natuurlijk niet voor niks Mini. Deze Mini is een kleinere variant van de Trekz Titanium. Het verschil zit hem in de nekband. Bij de Mini is deze 15,5 centimeter, in vergelijking met de 18,7 centimeter van de band van het reguliere model. Hierdoor is deze Mini volgens de fabrikant, niet alleen uitermate geschikt voor mannen en vrouwen met een kleiner hoofd, maar ook geschikt voor de jongere gebruiker. Mocht deze Mini versie alsnog te groot zijn, waardoor de Trekz Titanium Mini verschuift dan kun je de fitbands om de Trekz Titanium plaatsen zodat hij net wat vaster blijft zitten. Aangezien hij bij mij en bij mijn vriend al goed bleef zitten, durf ik dus niet te zeggen of deze fitbands echt doen wat gezegd wordt.

De Trekz Titanium Mini is zeker niet goedkoop, maar ik heb vooral pluspunten ontdekt aan deze Trekz Titanium mini. Je bent dankzij het transporteren van het geluid via je jukbeen een stuk veiliger in het verkeer. De geluidskwaliteit vind ik zeker goed te noemen. Ook de bass-geluiden zijn voor de muziek die ik luister meer dan voldoende. Ik zal deze koptelefoon zeer zeker blijven gebruiken in plaats van mijn oude koptelefoon. Ik ben met deze Trekz Titanium Mini een stuk gelukkiger als mijn oude in-ear koptelefoon.

Wil je op de hoogte blijven van alles wat betreft Aftershokz? Volg dan Aftershokz op Facebook.

De Trekz Titanium Mini is o.a. verkrijgbaar bij Aftershokz & Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge