Tomas Ross – De vrienden van Pinocchio

pinocchio

Informatie die te lezen is op de achterflap: Op een warme voorjaarsnacht vinden twee jonge inbrekers het lichaam van voormalig jazzzangeres Nel van Geel. Ze blijkt al twee maanden onopgemerkt dood in haar huis te hebben gelegen. Wanneer haar zoon Paul het huis opruimt, vindt hij in een oud schoolschrift schokkende notities over de Pinocchioclub in Praag, een beruchte bar voor pedoseksuelen. Ondertussen maakt een topambtenaar in Den Haag zich grote zorgen over de chantage van een van zijn oude studievrienden. Zelf heeft hij niets te vrezen; niemand kan bewijzen dat hij betrokken is bij misbruik van jonge jongens, want zijn netwerk omvat rechters, politiefunctionarissen en ministers, en reikt zelfs tot kringen rond het Koninklijk Huis.

De personages in het boek worden goed uitgewerkt in het boek en er komen behoorlijk wat personen voorbij in dit boek. Het verhaal van Nadine en Paul spreekt me het meest aan, echter in het begin had ik vaak even nodig voor dat ik wist door wie het hoofdstuk verteld werd, wat het verhaal soms verwarrend maakte.

Het is een spannend verhaal echter door de schrijfstijl van Tomas Ross had ik vaak moeite om in het verhaal te blijven wat ik heel jammer vond omdat het verhaal zelf wel heel goed in elkaar gezet is. Waardoor je soms twijfelt of het werkelijkheid of fictie is, dit vooral ook door de bekende Nederlanders die de revue passeren.
Het verhaal gaat over hooggeplaatste functionarisen die in een pedoseksuel netwerk zitten. Door het noemen van bekende namen geeft het het verhaal een extra spanning en vraag je je soms wel af of het werkelijkheid of fictie is.

Helaas vond ik het boek niet zo goed. Dit is niet te wijten aan het verhaal zelf maar vooral aan de schrijfstijl van Tomas Ross. Ik denk dat je van deze schrijfstijl echt moet houden en helaas val ik niet in deze categorie.

Gegevens van dit boek:
Titel: De vrienden van Pinocchio
Auteur: Tomas Ross
Uitgeverij: Cargo
Aantal pagina’s Paperback: 384
Aantal pagina’s E-book: 355
ISBN Paperback: 9789023496731
ISBN E-book: 9789023488101
Prijs Paperback: € 10,00
Prijs E-book: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge